onsdag 29 april 2009

Traditioner











I morgon (läs i dag) är det Valborgsmässoafton, vi har som tradition att grilla hemma hos nära vänner och elda en liten brasa. Det känns viktigt med traditioner för mig. Det ger guldkant i vardagen och något att se fram emot. Jag älskar alla traditioner, men jul och midsommar ligger mig närmast om hjärtat. Jag gillar att planera, fixa och pyssla gärna tillsammans med mina barn. Det är så härligt att se deras engagemang och förväntan inför storhelger. Helst min son, han är väldigt noga med att vi ska göra som vi alltid har gjort....! Valborgsmässoafton är inte så stort för mig, jag förknippar den kvällen med kyla och varma kläder, men i år blir det nog inte som det ofta har varit!
Kram på er!

tisdag 28 april 2009

Knoppar












I går jobbade jag till 17.30 och tänkte inte på bloggen på hela dagen! När jag kom hem satte jag mig på trappan och tittade ut över min utsikt och såg gröna knoppar överallt! Syrenbusken, äppleträdet och jasminbusken.... Jag hämtade kameran förstås och tog en runda! Jag förundras varje år över hur naturen kan vakna upp och fullkomligt explodera med grönska och blommning, något nytt varje dag! Det är fantastiskt att få uppleva årstidsväxlingarna och varje årstid har sin tjusning, men visst är det härligt med värmen och grönskan efter en lång vinter.

Vår trädgård


















Vi bor på landet och har en varierande trädgård. På framsidan är det öppet med en härlig utsikt över hagar och åkrar (bara sjön som fattas). Jag sitter ofta på trappan och dricker kaffe i morgonsolen och bara tittar ut! På baksidan har vi vår hage med ängsmark. I söderläge har vi trädäck och en pool, där vi badar och solar mycket på somrarna. Det är guld värt när man inte har en badsjö inom gångavstånd. Barnen har även ett litet trädgårdsland med smultron på den sidan. Jag älskar att bo på landet och ha en trädgård att vara i.

måndag 27 april 2009

Nya blommor









Jag älskar blommor både ute och inne. I dag åkte jag förbi blomsteraffären efter jobbet och hittade så söta fetbladiga växter med små rosa blommor. De satte jag i zinkkrukorna vid trappan, de kommer nästa år igen så jag ska sätta dem i rabatten senare. Till bordet på altanen hittade jag en grön växt och en kruka med en nyckelpiga på. Jag köpte även några små nyckelpigor som jag klistrade fast på några stenar. Det blev fint!

söndag 26 april 2009

Att få vara frisk







Nu äntligen börjar dottern att friskna till. Hon har som jag skrev i går halsfluss och varit hemma hela veckan. Förra veckan var det sonen som var hemma och var sjuk. Det är ett evigt pusslande med mormor och farmor och att jag är hemma från jobbet. Det är så kluvet, när jag är på jobbet känner jag att jag borde varit hemma, och när jag är hemma så känner jag att jag borde varit på jobbet........
Men man ska ju vara tacksam för att vi inte har några allvarliga sjukdomar. Jag tänker på de som har barn med hjärtfel eller andra sjukdomar och kanske måste åka till sjukhus i Stockholm med jämna mellanrum och få specialistvård. Nej lite halsfluss är ju rena rama drömläget.....
Dagens bilder är från dotterns säng, där hon har tillbringat mycket av sin tid senaste veckan. Påslakanet är köpt på Ikea, jag tycker de har ganska roliga och färgglada lakan till barn.
Kram på er!

lördag 25 april 2009

Vackra vår











Det är ju så vackert ute i dag, att jag bara inte kan låta bli att fotografera och lägga ut vackra foton på bloggen. Mina föräldrar bor väldigt vackert och dagens bilder är från platser i deras lilla by. Min dotter tycker jag ska skriva med färg i dag, så det får väl bli lite grönt nu när det börjar grönska ute! Kram på er alla och ha det gott!

Min bästa vän








Min bästa vän heter Lotta (och har bloggen Fyra Årstider). Vi har känt varandra sedan vi var små och har alltid så kul i hop. Vi har alltid skrattat mycket i hop och även delat livet, när det varit jobbigt. Vi umgås även mycket hela familjerna och åker på semester tillsammans på somrarna. Vi har även båda två en son och dotter som leker mycket i hop. Att ha nära vänner som man kan lita på är guld värt och något jag är tacksam för!
I går fyllde Lottas dotter 10 år och i dag ska sonen och jag dit på kalas (dottern har halsfluss och är hemma med pappa). Jättegrattis och kramar från oss!
Dagens kalasbilder är från Blå elefant.

fredag 24 april 2009

Sommarväder







I helgen ska det bli sommarväder, åh vad jag har längtat!!! Det har vi väl alla gjort, vintern har ju varit lång i år. Tiden går så fort nu, man skulle vilja kunna stoppa den lite.... Nästa vecka börjar maj månad och sedan rullar det snabbt till semestern. Men vi ska ju leva i nuet och sätta värde på varje dag så det är nog vi som får stanna upp lite i stället! I dag ska i alla fall ta fram mina sandaler och vara barfota det är skönt. Jag hade en jobbarkompis tidigare och hon var den som tog av sig strumporna först på våren och tog på sig dem sist på hösten. Hon brukade tävla med oss och se om vi kunde vara värre... Det kunde vi inte så hon har nog gått barfota länge nu! Dagens bilder är på mina nya flip-flop som jag köpte på Lindex, för ett par veckor sedan.
Ha en härlig dag i solen!

onsdag 22 april 2009

Blå elefant











Jag har en webbshop som jag tycker mycket om den heter Blå elefant. De har allt du kan tänka dig, inredning till barnrummet, leksaker och utklädningskläder, barnkläder och allt du behöver till barnkalaset. Nu har de fått in såååå fina uteleksaker bl.a en postlåda till lekstugan, solstolar och hängmattor till barn, spadar och hinkar , gungor och allt går i blått med vita moln!!! Det finns en röd variant också av vissa saker. Webbsidan är väl värd ett besök och dagens bilder kommer förstås från deras hemsida.

Promenader








Jag älskar att gå raska promenader, jag går 6-7 km lördag och söndag och försöker gå 3-4 km några dagar i veckan. Oftast promenerar jag med en kompis eller med min pappa. För mig finns det många fördelar med promenader och här är några:

* ett enkelt sätt att behålla en grundkondition
* skönt att få frisk luft och naturupplevelser (ok jag går i stan också i bland)
* ett bra sätt att hålla vikten
* socialt, jag träffar mina vänner och vi kan prata i lugn och ro
* avstressande jag stressar ner och får ny energi

I bland köper jag tidningen IFORM och i numret 2/2009 är det en artikel om hur bra träningsform promenader är. Det står bl.a att om man har en stegräknare på sig så är 10000 steg/dag bra för hälsan, medan 12000 steg/dag behövs om man vill hålla vikten och 16000 steg/dag om man vill gå ner i vikt. Det är ju ganska mycket om man vill gå ner i vikt så då är det nog bättre att göra någon annan träningsform som komplement, tror jag. I bland brukar jag använda uppförsbackarna och springa uppför, intervall träning är ju också bra sägs det...
Dagens bilder är på dotterns skor, men hon gillar inte att gå" jag springer ju mest vet du mamma, säger hon....."




tisdag 21 april 2009

Vår hage









Vi har en hage bakom vårt hus, där är vi mycket vår, höst och vinter. På våren plockar vi blåsippor och vitsippor och går på picknick och barnen är ofta i hagen och leker med sina kompisar. De älskar att klättra på stenar och berg och hitta fina pinnar. Jag har ett helt lager med pinnar vid ytterdörren som barnen burit hem.... På vintern brukar vi grilla korv och åka pulka om det är mycket snö. Det är jättehärligt. På sommaren går det kor i vår hage så då är vi inte där så mycket, för vi tycker de är lite vilda! Men det är bra att de går och betar annars skulle vi inte ha vår fina hage!





Nya handdukar







Egentligen vill jag ha röda handdukar i vårt nya badrum. Det skulle vara fint till det grå, men....
Jag har letat i många affärer och överallt säger de, röda handdukar det har vi ju mest till jul....!
Vi kan ju inte vänta till jul med att torka oss så nu har jag köpt ljusgröna och ljusrosa på Hemtex. De hade bara vårfärger på sina handdukar gul, turkos, ljusblå, ljusgrön, ljusrosa.... Så är det det någon som har sett röda handdukar någonstans så säg till!

söndag 19 april 2009

Sång och Musik


Jag har sjungit i kör sedan jag var 7 år. Alltså i nästan 30 år det känns länge! Jag har alltid älskat att sjunga och lyssna på musik och gillar nästan all musik, men discolåtar med starka refränger, lugna ballader och vackra körsånger är nog mina favoriter. Musik ger mig glädje och upprymdhet när jag är glad och ger mig tröst när jag är ledsen. Kören ger mig mycket gemenskap, glädje och samhörighet med mina körvänner och är en väldigt social aktivitet. Det är väldigt trevligt att samlas kring ett gemensamt intresse. Att sjunga i kör och lyssna på bra musik det är livskvalitet för mig och det är nog viktigt i många människors liv.

Lunch i stan



I dag har jag träffat min kompis Karin inne i stan. Vi ses inte så ofta utan barnen, men i bland försöker vi ta en träff på stan. Karin är en gammal vän till mig vi har känt varandra sedan högstadiet, så det är kul att hålla kontakten. Vi var först i motionsspåret och gick 5 km innan vi åkte in och åt lunch. Solen sken så vi kunde sitta ute och äta, det var mysigt. Vi tog baguetter med kycklingfilé, jättegoda! Karin påminde mig senare att jag glömt att fotografera den stora biskvin, som vi delade på. Jag hade väl fullt upp med att glufsa i mig den, att jag inte tänkte på fotograferingen...Ha! Ha!

Frukost med nybakat bröd




I vår familj gillar vi att baka, mannen bakar alltid matbröd och jag bakar fikabröd. Jag har just ätit frukost, nybakade Grahamsbullar, som är så goda och nyttiga! Receptet finns i Vår kokbok och heter Skållade Grahamsbullar. De tar en stund att baka, för det är två långa jäsningar, men jag lovar de är väl värda att vänta på!

lördag 18 april 2009

Avkoppling






I dag är det lördag, en dag för att vila och ladda batterierna inför en ny arbetsvecka. Alla har sina egna sätt att koppla av på. För mig är det viktigt att vara ute i naturen, promenera, se vacker natur och blommor, känna dofter och sol. Det är även viktigt för mig att umgås med min familj och mina vänner. I dag är vi hemma hela familjen och mannen och sonen ska ut i skogen och cykla. Jag och dottern är hemma och bloggar..... Det känns bra att blogga för jag uppskattar och uppmärksammar min vardag mer, när jag fotograferar och skriver om den. En annan aktivitet som jag uppskattar, är att sjunga i min kör och att höra vacker musik, men det skriver jag om en annan dag! Dagens bilder är från trädgården och på min grannes fina häst, honom ser jag från köksfönstret.

fredag 17 april 2009

Fika på altanen





I dag slutade jag tidigt, redan klockan 13. Vi tog en fika på vår inglasade altan, när vi kom hem. Det är precis lagom varmt där nu på våren. Våra altanmöbler är köpta på Plantagen, där finns det väldigt mycket fint. Jag ska nog åka dit och handla växter någon dag.
Min svärmor gillar att baka bullar och fyller vår frys med bullar då och då. Det är väldigt snällt tycker jag och gott! Så det var bullar vi fikade på i dag. Nu ska jag gå ut i trädgården och bara njuta av det sköna vädret. Ha en skön fredagkväll!