söndag 31 maj 2009

Picknick vid stranden





I går morse när vår filosof vaknade, (vår 7-årige son) sa han: i dag mamma kan jag inte ligga i gräset och titta på molnen, för det finns inga....... jag tittar ut, han har rätt, klarblå himmel underbart! Jag funderar på vad vi ska göra med den här dagen och kommer på att en kvällsmat vid stranden vore mysigt. Barnen och jag åker och handlar meloner, kycklingklubbor, potatissallad, jordgubbar och mitt favoritbär..HALLON!! Framåt kvällen åkte vi i väg och hade så skönt vid stranden det märktes att det var tidigt på säsongen, för bryggorna var inte ilagda än, men badarna var på plats och båt fararna förstås. det var rofyllt att sitta vid stranden , titta på båtarna och äta hallon! Tack för alla gulliga kommentarer och KRAM!

fredag 29 maj 2009

Sommarpresenter














Äntligen fredag och vackert väder kan det bli bättre?? Vi ska bara vara hemma och njuta.. Vara i trädgården, promenera, träffa vänner, gratulera mor på söndag och kanske ta ett dopp i poolen??! Vi får väl se vi har ingen uppvärmning men det ska ju bli varmt i helgen säger ju alla...Idag var jag inne i min favorit webb- butik Blå elefant och hittade så fina sommarpresenter. Det fanns en jättefin kylväska, en vacker plåtburk med Jordgubbste, en fin termos till picknicken och mycket annat förstås! Några av mina favoritsaker visar jag i dag.
Ha det skönt i solen! Kram Maria

torsdag 28 maj 2009

Randiga kuddar







I dag har jag varit på stan och köpt nya kuddar till vår säng. Vi har inte så mycket färg i vårt sovrum det är ljusbeiga väggar, ckokladbrun fondvägg och vitlaserad säng. Så nu hittade jag randiga avlånga kuddar i alla färger man kan tänka sig... Jag gillade dem direkt och köpte två stycken. I kväll ska jag ut och äta med mina arbetskamrater så jag hinner inte kika in till er alla i kväll. Jag har beställt kycklingspett, vitlöksbröd och ceasarsallad så det blir nog gott!
Ha det så bra alla och KRAM!

onsdag 27 maj 2009

Award



I går blev jag jätteglad, jag fick min första award Av gulliga Helena med bloggen Mysigt hemma. Men som om inte det vore nog så fick jag en till i dag! Denna gång av gulliga Anne-Lee med bloggen Lantliv. Båda dessa bloggar är jättefina och inspirerande och väl värda ett besök!

Jag vill lämna den här awarden vidare först och främst till alla ni som läser min blogg!!, men jag har även några favoritbloggar jag vill utse och dessa är.....

# Min vän Kärran som har den vackra och jättefina bloggen Kärrans blogg.

# Kicki som har bloggen Min Skattkammare, som tack för att du visar alla vackra saker du skapar!

# Britt med bloggen Prillig som delger så kloka tankar om livet.

Tack och Kramar till er alla!


tisdag 26 maj 2009

Samtal vid köksbordet







I morse satt jag och pratade med vår son 7 år vid frukostbordet. Han tittar ut och säger vad alla årstider är speciella...Tänk när det var snö ute och jag åkte hela 2,5 km spåret på skidor... Han gillar vintern min son det hörs, han fortsätter prata om kramsnö och snökojor... Vi fortsätter att prata om våren, sommarlovet och semestern och det gillar han också, vara ledig, ta fram studsmattan, cykla på picknick och åka till stranden. Sedan pratar vi om hösten och jag pratar om vackra färger på löven, svamp i skogen o.s.v. Sonen har inte så många kommentarer, men sen sken han upp... Hösten är ju den bästa årstiden, för då fyller ju jag år........Jag är så glad att vi bor i Sverige och har fyra årstider, som är så olika varandra!
Ha det så bra alla! I dag kommer bilder på våra årstider. Många kramar från Maria

måndag 25 maj 2009

Vita Syréner










Jag älskar allt det vackra i naturen och jag älskar mina vita Syréner! De är jättefina i zinkkanna, men ännu vackrare mot en klarblå himmel! Dessa bilder tänker jag visa er idag. Nu ska vi åka på vårfest i sonens skola, det blir lekar och picknick. Jätteskönt att det är sommarväder, när vi ska vara ute. En annan sak som jag har märkt och ni också antagligen.... Ibland när ni lämnar kommentarer på min blogg/eller när jag ska läsa era kommentarer kommer det upp en ruta som säger att det inte finns kontakt med internet. Jag vet inte nu varför det blir så, eller hur man ska få bort den. Någon som vet??? Det funkar dock att klicka på krysset och backa ett steg och prova igen, som tur är!!!! Kram på er alla!

söndag 24 maj 2009

Vår Pool





I dag har vi varit ute i trädgården nästan hela dagen. Vi håller på starta upp poolen i dag. Vi har vattnet kvar året om, men det ska renas och kloreras ordentligt. Vi byggde trädäcket och köpte poolen för tre år sedan och sedan dess har vi varit där enormt mycket. Barnen älskar att bada med sina kompisar och jag solar, läser och fikar...Jag ska nog köpa mig en "riktig" solstol i år...
Sköt om er och KRAM!!

Semester vid havet




I går kväll var vi och grillade hos våra bästa vänner, som även har bloggen Fyra Årstider. Vi brukar åka på semester några dagar i hop varje sommar och nu var det dags för planering. Vi vill vara nära havet och ha varsin stuga nära varandra så vi satte oss vid datorn... Efter många turer fann vi Hunnebostrand, Ramsviks stugor. Där såg det väldigt vackert ut och vi och barnen kan fiska krabbor, bada och bara ha det skönt. Börjar längta till semestern nu.... Dagens bilder kommer från vår semester förra året som var i Danmark. Ha det så bra alla och KRAM!

fredag 22 maj 2009

Ett gammalt torp





I kväll har jag och min granne varit vid ett gammalt torp. Det har inte bott någon där på många, många år så huset har förfallit och trädgården är igenvuxen. Vi hade med oss spade och hinkar, för vi har sett så fina blommor som vi tog med oss några hem. Vi hittade även Jordgubbar, Hallon och en blå liten blomma som heter Ormöga. Jag fick även med mig lite växter från grannens trädgård och när vi kom tillbaka hade hennes man kokat te till oss, snällt eller hur?!
Ha det så bra alla och ta hand om era nära och kära! KRAM!

torsdag 21 maj 2009

Lyktor och syrénkanna





I dag har jag varit inne i stan och handlat lite till trädgården. Jag hittade en jättefin stor ljuslykta och även några små till bordet på altan. Jag köpte även en zinkkanna som jag ställde syréner i, de är så vackra nu! Jag köpte även lite blommor och några zinkkrukor, men de visar jag en annan gång! Tusen tack för alla gulliga kommentarer och KRAM!

onsdag 20 maj 2009

Fototävling




I morse läste jag på mjölkpaketet, fototävling! Det låter kul jag gillar ju att fotografera.
Läser vidare..... Ta en bild på den gladaste kon..... Jag har ju kor i hagen, men de ser inte det minsta glada ut... De kanske är morgontrötta, för jag fotograferade dem kl. 7.40 när jag åkte till jobbet.....Vad tycker ni? Ingen idé att vara med i tävlingen va? Ha! Ha! Kram till er alla och hör av er om ni ser en glad ko!

tisdag 19 maj 2009

Trädgårdsarbete




I dag har jag jobbat i trädgården nästan hela dagen. Sonen är bättre, men vi är hemma i dag också. Jag har trimmat, planterat några mini-Petunier, tagit fram trädgårdsmöbler till framsidan samt skurat trädäcket. En gång med långborste och två gånger krypandes på knä.... Och inte ser det fräscht ut för det.... Jag få be mannen köra ett varv med högtryckstvätten, när han kommer hem. I morgon ska jag jobba igen det ska bli kul, men det blir ju bara en dag sen är vi lediga igen... Ha det gott alla! Kram!