lördag 28 november 2009

Mina tomtebarn




I dag är vi hemma och hos mina föräldrar och adventspyntar. Det är mysigt att ta fram jullådan och hitta pynt som man glömt bort att man hade! Mina tomtebarn hittade dottern och de är ju så söta så de plockar vi fram i dag. Nu har 5-åriga dottern tagit fram deg, mått, plåtar och mjöl och ska börja baka pepparkakor själv så det är bäst jag hjälper till.......!
Ha det så jättebra!
Stor kram från Maria

tisdag 24 november 2009

Att få julfrid




Att fira advent och jul är för mig, en tid med mycket ljus, värme, vackra blommor, dofter, gemenskap, lugn och ro. Att få vara med nära och kära, baka, fika, pyssla och njuta av vacker julmusik. Jag har Peter Jöbacks julskiva i bilen nu, den är bra! Jag vägrar julstressa och jag vill inte gå i köpcentrum! Jag försöker åka bara en gång och handla julklappar och sedan köpa resten på nätet.
Jag vill vara hemma och mysa!!! I dag visar jag några bilder på min söta tomteflicka! Jag har en tomtepojke också, men han har gömt sig i jullådan.....!
Många kramar från Maria

söndag 22 november 2009

Italienskt lantbröd




I vår familj tycker vi periodvis om att baka. Jag bakar mest fikabröd, eftersom jag älskar att fika. Mannen däremot bakar alltid gott matbröd oftast blir det Grahamsbröd, men i dag ville han ha bröd till middagen så då blev det Italienskt lantbröd. Det var jättegott, men kanske inte så nyttigt eftersom det var mest vetemjöl i, men vad gör det?!
Eftersom det är svårt att fota inomhus hos oss så fick mannen ta med sig brödet ut på gräsmattan så jag fick fota, tur att ingen åkte förbi då!
Ha en jättebra vecka och tack alla goa, för snälla kommmentarer!
Många kramar från Maria

lördag 21 november 2009

Lite pynt vid trappan




I dag har det varit som en vårdag ute. Jag har varit ute och plockat granris och enris till krukorna vid trappan. Barnen och jag tittade även efter en adventsgran i vår hage, men det är lika svårt varje år den ena är gles, den andra är sned och den tredje har bara grenar på ena sidan..... Vi brukar köpa gran att ha inne, men utegranen brukar vi ta i hagen. Så vi får se hur vi lyckas i år!
Ha det så bra!
Kramar från Maria

torsdag 19 november 2009

Min morgon



I morse när jag satt vid köksbordet och åt frukost tittade jag ut över min utsikt. Himlen var så vacker i dag till skillnad mot hur grå den varit den senaste veckan. Jag satt och njöt av min vackra utsikt med mina tända ljus, min tekopp och hade det så skönt. Jag trivs på morgonen och att få en lugn start (inte alltid det är så). Jag gillar att ha en ny dag framför mig med ett roligt jobb, trevliga arbetskamrater och en eftermiddag tillsammans med mina barn.
Må så gott!
Kramar från Maria

tisdag 17 november 2009

Ett julhjärta




Jag har ganska mycket omkring mig just nu och hinner inte kika in hos er så mycket som jag skulle vilja. Därför vill jag i dagens inlägg ge alla läsare ett julhjärta, som tack för att ni läser min blogg och ger så många goa kommentarer varje dag! Mitt hjärta är köpt på Hemtex och där finns många fina julsaker nu!
Ha det så bra och ta hand om er!
Kramar från Maria

söndag 15 november 2009

Väggord i köket




I dag har min man och jag satt upp väggordet i köket, som jag har skickat efter från Stilero.
Home is where the memories begins, stämmer bra tycker jag! Det är ju från hemmet man har de allra första minnena och många härliga minnen. Sedan kan man ju känna sig hemma på olika platser. Jag känner mig hemma när jag åker till Svärdsjö, där jag bott mina första 9 år. Jag känner mig hemma i byn där mina föräldrar bor,där jag också bott i många år och har många fina minnen från. Sedan är ju förstås mitt nuvarande hem hemma för mig, där mina barn nu växer upp.
Ha det så bra alla läsare och njut av era hem!
Kramar från Maria

lördag 14 november 2009

Dagen då Alice blev Anton



Nu har vi fått det bekräftat det vi har misstänkt ett tag, vi har inte två kattflickor.....Alice vår grå kattunge är en kille och har nu bytt namn till Anton. Vi ska ringa till veterinären på måndag! Annars har vi haft en lugn dag jag har övat med kören till vår julkonsert och skjutsat sonen till kalas. Det är ju ganska grått och mörkt i dag så vi sitter mest inne och myser.
Jag har dock varit uppe i jullådan och hämtat ner min julkrans! Den köpte jag på en julmarknad förra året.
Ha en skön lördagkväll!
Kramar från Maria

onsdag 11 november 2009

Min favorit julbok



Häromdagen köpte jag en riktig favorit bok, Jul med Ernst! Den ger så mycket inspiration, nya ideér och julstämning! Det är en härlig julblandning med recept mat, kakor och godis, pyssel både för inne och ute, blommor och kransar och allt med fantastiskt vackra bilder! Så alla som älskar julen med allt vad det innebär så är den här boken given framme på bordet i jul!
Tack alla för goa kommentarer jag svarar så gott jag hinner!
Stor kram från Maria

måndag 9 november 2009

Award och nya kameran






Jag har fått en award av gulliga Katarina med fina bloggen Lantlyckan. Tack snälla du jag blev så glad! I den ingick även en liten utmaning att berätta sju saker om mig själv. Jag skickar den vidare till alla som vill, för ni har ju så fina bloggar allihop!
1. Jag bodde mina första 8 år i Dalarna och kommer alltid att ha lite Dalarna inom mig.
2. Jag blir inte så påverkad av vädret utan tycker det är skönt att vara ute, i sköna kläder förstås!
3. Jag älskar havregrynsgröt med äpplemos och kan äta det både till frukost och kvällsmat!
4. Min man och jag träffades första gången, när vi bodde grannar!
5. Jag älskar att vara hemma, pyssla och mysa ensam eller tillsammans med vänner.
6. Jag älskar julmusik och lyssnar på det varje dag i bilen nu.
7. Jag gillar min nya kamera och att blogga!

Det är många som frågar om kameran, det är en Nikon D3000 mer än så vet jag inte. Jag var ute i går och provade att ta några närbilder så dessa visar jag i dag!
Må så gott och tack för alla goa kommentarer, de värmer mitt hjärta!
Kramar från Maria

lördag 7 november 2009

Glögg och Saffransskorpor




I dag köpte jag Saffransskorpor och när jag kom hem värmde jag lite glögg till. Det var jättegott och jag fick lite julstämning av både doften och smaken! Dofter och smaker väcker ju så många känslor och tankar och när jag värmer glögg då är det jul för mig! Jag köpte även kanelstänger de är så vackra och juliga! Jag vet att det är ett tag kvar till jul, men jag älskar traditioner och tycker det är så mycket mys kring jul så jag kan inte låta bli att smygstarta lite!
Ha det så gott!
Kramar från Maria

tisdag 3 november 2009

Vinterljus




I dag är jag hemma med sonen som är sjuk. Solen skiner och jag känner mig lite pysselsugen! Jag gick ut och hämtade lite mossa och gjorde ett vinterljus till köksbordet, jag har ju kanstanjerna med ljus nu, men de känns lite för mycket höst. Jag börjar känna vintern i mig så jag kunde inte låta bli att även plocka fram ett julhjärta från jullådan!
Ha det så bra och ta hand om er!
Stor kram från Maria

söndag 1 november 2009

Ny kamera och julkort




I går var min bästa vän Lotta här och tog några eventuella julkort på våra barn. Jag tog också många kort och provade min nya kamera, en systemkamera som min man köpte åt mig på NetonNet i går. Gissa om jag blev glad???!! Så nu fotar jag mer än någonsin!
Ha en bra vecka alla läsare!
Många kramar från Maria