söndag 28 februari 2010

Maria dagen



I dag är det Maria dagen och det brukar vi fira i vår familj, dottern fick ett par morgontofflor som namnsdagspresent och jag köpte en ny krukväxt till mig själv! I dag blir det en lugn dag, en långpromenad med en vän i stan och så ska jag besöka min mamma en stund. Kanske bäst att passa på att bygga något i snön med barnen också det ska ju bli kallt igen.
Stort grattis till alla läsare som firar namnsdag i dag och ha en skön söndag!
Kramar från Maria

fredag 26 februari 2010

Vår i luften





Det droppar i från taken och fåglarna kvittrar...... Det är vår i luften så underbart! Jag längtar efter att all snö ska försvinna, i år blev det för mycket av det goda! Det är ju knappt så man tror att det fortfarande finns gräs och grus under snön. Fast det är ju ändå härligt att vi har våra årstider våren och sommaren blir ju ännu mer efterlängtad efter en lång vinter.
I morgon ska jag in till stan och shoppa loss medan sonen spelar Laserdome på barnkalas. Sedan kommer goda vänner till oss och vi ska titta på Melodifestivalen. I dag drömmer jag mig bort till sommaren i mina bilder!
Ha en skön helg alla godingar!
Kramar från Maria

onsdag 24 februari 2010

Syskonkärlek



Syskonkärlek, den här gången skriver jag inte om mina barn, för de har bråkat med varandra hela dagen vår enda lediga dag på sportlovet! Skämt åsido oftast har barnen roligt tillsammans, men i natt sov vi över hos min pappa och då blev det sen kväll och tidig morgon och det märks på humöret....
Våra katter Anton och Tilda har inte problem med att sova i hop, efter bus och lek är det så skönt att få lägga sig bredvid sitt syskon och mysa! Det är skönt att de har varandra, eftersom de är själva en del på dagarna.
Må så gott alla läsare!
Kramar från Maria

söndag 21 februari 2010

Att njuta av det goda



Så var helgen slut och vi har avslutat alla kalas, det blev en hel del bullar, godis och tårtor.......
Jag tycker det är viktigt att njuta av allt gott som finna att äta, men i måttliga mängder förstås. Det är så mycket prat om bantning, vikt och om att äta sunt, men jag tycker även det är viktigt att unna sig något gott ibland och njuta av det man verkligen tycker är gott! Äter man i lagom mängd så kan man hålla vikten med motion tror jag, raska promenader kommer man lång med! Vi lever ju här och nu och då tycker jag det är bra att unna sig både goda saker, roliga saker och annat man tycker om!
Själv har jag njutit av svärmors nybakade bullar i dag!
Må så gott alla läsare!
Kramar från Maria

torsdag 18 februari 2010

Kalas




I helgen laddar vi för kalas, dottern fyller 6 år på söndag och vi ska ha både barnkalas och släktkalas. Hon är mycket förväntansfull och tycker det ska bli jätteroligt. Hon tappade sin andra framtand i går så hon är tandlös och ser ut som en "riktig" 6-åring!
Jag gillar traditioner, att fira och ha gäster, det ger guldkant i vardagen så jag tror vi får en mysig helg!
Önskar er alla läsare också en skön helg!
Kramar från Maria

tisdag 16 februari 2010

Att ha nära till skratt




I dag när jag hämtade min dotter på förskolan blev hon rasande arg och slängde sig i en snödriva så fort hon fick se mig. Kanske inte riktigt så jag vill bli bemött när vi inte har träffats på hela dagen och jag faktiskt har längtat efter henne. Min första tanke var att jag också blev sur, men sedan tänkte jag en gång till.... Jag visste ju att hon hade vaknat tidigt och antagligen var väldigt trött så jag började skoja och busa med henne i stället. Som tur är har min dotter väldigt lätt till skratt så hon var snart på bra humör igen och vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans.
Att ha humor och kunna skoja om saker det underlättar, även om livet är lite jobbigt ibland så går ju allt mycket lättare om man har nära till skratt!
Dagens bilder är lite försmak av våren, Videung och Pärlhyacinter.
Må så jättegott alla goa läsare!
Stor kram från Maria

söndag 14 februari 2010

en härlig dag




Fåglarna kvittrar, solen värmer i ansiktet och jag sitter i en snöhög tillsammans med dottern och dricker kaffe ur min fina prickiga termos! I dag har det verkligen varit en härlig dag och vi har varit ute hela eftermiddagen och njutit av sol och vacker snö. Det är livskvalité för mig och en dag att minnas och plocka fram lite gråare dagar!
Ha det så bra alla läsare!
Många kramar från Maria

lördag 13 februari 2010

Hjärtan muffins




I dag har bakat hjärtan muffins med äpplen och kanel till Alla hjärtans dag. Jag tycker det är mysigt med traditioner det sätter lite guldkant i vardagen. Det blir ju också ett tillfälle att uppskatta sina nära och kära lite extra, så i dag ger jag er alla mina bloggvänner och alla mina goa läsare en muffins i hjärteform till Alla hjärtans dag och ta hand om era nära och kära!
Kramar från Maria

fredag 12 februari 2010

Tid för reflektion



Ibland stannar jag upp och tänker över mitt liv, hur det ser ut och vad jag vill göra med mitt liv. Många människor vill göra karriär, ha nya mål att sträva mot eller hela tiden söka efter något nytt, som ger lycka och spänning. För mig är det viktigt att få vara frisk och ha ett lugnt liv, att ha nära relationer med familj och vänner och att mina nära mår bra. Jag vill även finnas till hands för människor runtomkring mig och hjälpa om så behövs. Jag trivs att leva genom möten med människor och givande samtal. Jag behöver även få utlopp för min kreativitet genom promenader, leva nära naturen, sång och musik, pyssel, fotografering och bloggande. Jag är ingen sökare utan trivs när jag har balans i livet och träffar härliga vänner!
Det var lite fredagstankar från mig, dagens bilder kommer från vår vackra vinter!
Stor kram från Maria

onsdag 10 februari 2010

att se ljust på tillvaron



I dag visar jag några bilder på vintersol. Jag tycker det är så härligt ute nu när man verkligen känner och märker att det är ljusare på eftermiddagarna! Det finns hopp om sol, ljus och värme igen! Men innan våren kommer får vi väl ta tillvara på alla ljusa stunder som finns i vardagen bara vi plockar fram dem! Jag är oftast positiv (om jag inte sovit för lite) och finner många saker varje dag att glädjas åt. I dag har jag varit hos tandläkaren och jag hade inga hål, jag har ätit god fiskgratäng till middag, hämtat två glada barn på förskola & fritids, hälsat på min mamma som blev glad för besök och haft en rolig dag på jobbet med mina mysiga barn och trevliga arbetskamrater.
Ha det så bra alla läsare och njut av allt bra som händer varje dag!
Kramar från Maria

tisdag 9 februari 2010

Snart kalas

I dag slutade jag tidigt och dottern, hennes kompis och jag bakar till hennes 6-årsdag, nästa helg. Jag tycker hon ska få välja vad hon vill bjuda på när det är barnkalas så det blir chokladbollar, sockerkaka, glass, maränger och så brukar jag göra köttbullar och korv på grillspett så det blir lite mat i magen också! Det är avkopplande att baka, lugnt och skönt och luktar och smakar gott!
Så jag har haft en skön eftermiddag!
Dagens bild på bullar kommer från ett marknadsstånd på Liseberg.
Må så gott alla läsare och jag svarar på era goa kommentarer så gott jag hinner!
Kramar från Maria

söndag 7 februari 2010

rimliga krav



Nu är det snart dags för en ny vecka och jag känner mig riktigt utvilad efter en skön helg. Förr kände jag ofta krav och måsten att jag var tvungen att städa, laga "riktig mat", stryka all tvätt inför veckan och vara duktig. Nu gör jag det jag har lust med och tar dagen som den kommer självklart får mina barn mat varje dag, men vi kanske köper något eller så lagar mannen något (han gillar matlagning mer än jag).
Denhär helgen har jag gått flera långpromenader, hälsat på mamma, fikat med vänner och gjort vårfint i sovrummet. Jag borde baka till dotterns 6-årsdag, men det får ta i veckan eller nästa helg! Hon har en hel del önskemål om olika bakverk........!
Dagens bilder är på de nya ljuslyktorna i sovrummet, från Hemtex förstås!
Ha en skön vecka och prioritera det ni gillar att göra!
Stor kram från Maria

torsdag 4 februari 2010

avkoppling i vardagen



Ibland känner jag att jag sitter för mycket vid datorn och vill vara mer närvarande i "verkliga livet". Den här veckan har jag haft lite datafritt och varit mycket tillsammans med mina barn, varit på flera långpromenader med min pappa och andra vänner och hälsat på mamma. Jag och min man har även gjort ritningar över hur vi eventuellt skulle kunna bygga om vår övervåning. Vardagen är ganska intensiv vissa veckor och jag känner att jag behöver hitta stunder i vardagen, där jag pausar. Jag har ju mina promenader, men nu har jag även hittat en ny favorit, min spikmatta! Jag lägger mig på sängen och somnar en liten stund på min matta och sedan har jag massor av ny energi! Att titta på vackra bilder ger ju också energi så i dag får ni några bilder från vårt köksfönster där en Gardenia blommar.
Må så gott alla läsare och bloggvänner och jag har inte glömt er, jag bara prioriterar lite annat just nu!
Många kramar från Maria