måndag 31 maj 2010

Sommarkvällsmat




I dag fick jag lite sommarkänsla när solen kikade fram och värmde. Jag köpte 1 liter jordgubbar och lite gott bröd som jag bjöd familjen på till kvällsmat. Det är riktig sommarkvällsmat för oss och de första jordgubbarna man äter smakar ju så gott! Men innan vi åt dem ville jag ju fota förstås!
Må så gott alla goa läsare!
Stor kram från Maria, på lite avstånd för jag är sååå förskyld:)

fredag 28 maj 2010

Nytt husdjur


Vi har fått en hyresgäst i trädgården! Både barnen och katterna tycker han eller hon är väldigt intressant, men igelkotten själv är väldigt blygsam. Den fräser åt oss och rullar i hop sig så fort vi kommer nära, men vi hoppas den vänjer sig vid oss snart och blir lite trevligare.....:)
Äntligen är det fredagkväll nu blir ett glas rött i soffan!
Må så gott och nu ska jag kika in hos er, det var ett tag sedan!
Kramar från Maria

måndag 24 maj 2010

Vill stanna tiden nu




Nu skulle jag vilja stanna tiden och låta det vara så här vackert och härligt ute i några månader:) Det är härligt att ha semester och sommar framför sig, ljusa kvällar, sol och värme och lediga dagar! Det är ju även så vackert ute nu med all ljusgrön grönska, alla blommor och alla glada människor! För visst är det så att vi lever upp lite mer den här härliga tiden:)
Må så gott!
Kramar från Maria

lördag 22 maj 2010

Morgonkaffe i solen




Härligt att vakna en solig och varm dag och vara ledig! I dag är första morgonen som jag kan dricka mitt morgonkaffe på trappan, titta ut över min utsikt och fundera över min dag:)
I dag ska nog mest vara hemma och njuta av allt vackert ute, ta dagen som den kommer och vara tillsammans med min familj.
Må så gott alla läsare och hoppas solen lyser hos er också!
Kramar från Maria

torsdag 20 maj 2010

Tomatplantor




Jag älskar frukt och grönsaker och vill gärna kunna gå och äta i trädgården i sommar:) I går köpte jag två plantor Körsbärstomater, som jag hoppas kunna skörda av framöver! Jag ska även ta och fundera över vad jag vill ha i trädgårdslandet det är nog hög tid att så.....
Vår katt Anton gillade också mina tomatplantor som ni ser!
Må så gott!
Kramar från Maria

tisdag 18 maj 2010

Vårfint på trappan




Vilken underbar kväll det blev, sol och värme härligt! Jag fick genast trädgårdslängtan och åkte till min favorit blomsterhandel Blomstertid och köpte en liten trälåda, en Pelargon och en Murgröna det lilla hjärtat och välkommenstenen hade jag hemma i kökslådan.
Jag älskar att gå i min trädgård, fixa med blommor och fotografera. Det ger mig total avkoppling och sinnesro så nu har energi för resten av veckan, skönt!
Må så gott alla läsare!
Kramar från Maria

lördag 15 maj 2010

Lavendelkrans på dörren




Vilken härlig dag det har varit i dag! Sol och värme, underbart! Jag har haft min barndomskompis Karin och hennes 3 barn på besök! Vi har varit ute nästan hela dagen, det är så mysigt att kunna sitta ute och fika igen!
I går köpte jag ett Lavendelhjärta till ytterdörren och en ny liten blomma till krukan bredvid i samma lila färg! Det blev lite vårigt och fint så det visar jag bilder på i dag!
Må så gott alla goa läsare!
Kramar från Maria

torsdag 13 maj 2010

En vårbukett till er alla




Åh vad jag älskar våren och alla vackra blommor! I dag har vi varit hos min pappa och klippt gräset och plockat blommor. Det var ljummet ute och helt lugnt, en riktigt skön dag. Det känns att man vill ta vara på den här tiden och verkligen njuta av varje minut.
Jag njuter av vackra blommor och ger er alla goa läsare, en härlig vårbukett i dag!
Må så gott och tack för alla fina kommentarer!
Vårkramar från Maria

lördag 8 maj 2010

Nya mål



Nu har livet snurrat fort ett tag och jag har haft ganska lite ensamtid. Jag gick långpromenad i skogen med min pappa i gårkväll och kände hur skönt det var att samla nya krafter och tänka över vardagen och livet. Jag mår bra när mina nära och kära mår bra så jag lägger mycket tid till min familj, min mamma och mina vänner. Men nu känner jag att jag behöver tänka lite mer på mig själv och jag behöver ha några små mål att sträva mot, det behöver inte vara stora saker men små projekt. Jag har inte bestämt något än, men jag planerar!!
Dagens bilder är från solnedgången i går kväll.
Många kramar från Maria

onsdag 5 maj 2010

Hemma igen




Nu har vi kommit hem igen, efter en underbar vecka på Gran Kanaria med strålande sol varje dag! Vi har badat, badat och badat! Nej inte bara, vi har shoppat också, ätit gott, åkt buss och utforskat nya stränder och varit på Delfinsafari. Häftigt att få se vilda delfiner och häftigt att få se att även de försökte göra konster och imponera på oss! Mindre häftigt var den gungande båten.... vi var många som satt med plastpåsar i knät....!
Nu är vi hemma i vardagen igen känns lite konstigt, men också skönt att komma in i rutinerna igen och få vara hemma!
Må så gott alla goa bloggvänner nu ska jag kika in till er!
Kramar från Maria