måndag 30 augusti 2010

värdefulla ting




I mina skåp och lådor finns det några saker som är särskilt värdefulla för mig, inte dyrbara i pengar men som jag fått vid ett speciellt tillfälle eller av någon betydelsefull person. Ibland plockar jag fram dem och stannar upp en stund. En speciell sak som jag plockar fram ibland är min blåbärskorg. Den har jag fått av mina föräldrars granne, hon är ganska gammal nu, men hon målade den till mig när jag tog studenten. Även den vita brickan har jag fått av henne, fast vid ett annat tillfälle. I helgen har vi haft kalas för sonen och då hade jag både korgen och brickan framme.
Må så gott alla läsare, har ni några betydelsefulla saker i skåpen?
Kramar från Maria

fredag 27 augusti 2010

frukost med en nära vän




I dag har jag haft en lyxig förmiddag! Efter att jag skjutsat barnen till skolan åkte jag till min bästa vän Lotta, vi gick en långpromenad på landet och åt god frukost i hop. Jag börjar jobba lite senare varannan fredag, den egna tiden vill jag använda till något värdefullt och bra! Städa, tvätta och handla kan jag göra någon annan gång... Det är viktigt att njuta av livet och prioritera det som är väsentligt och viktigt, som nära vänner, motion och en kopp gott kaffe!
Idag visar jag några favoritbilder från förra hösten.
Ha en skön helg alla goa läsare!
Många kramar från Maria

måndag 23 augusti 2010

nytt på skänken i köket





Vilken härlig dag vi har i dag, varmt och soligt, men ändå lite skön klar höstluft. Jag gillar hösten det blir ett lugn som inte finns på sommaren. Luften är skön, ofta finns det många goda frukter att skörda och alla träd får ju så vackra färger. Men än är vi inte där så i dag har jag pyntat lite inne i köket i stället. Jag köpte en fin trådkorg och la några stenar i och en Hjärtan på tråd i en rosa fin kruka. Så blev det lite nytt igen. Vi har födelsedag i helgen, sonen fyller 9 år så det är ju roligt att piffa till det lite, när vi ska ha kalas!
Må så gott alla fina!
Kramar från Maria

torsdag 19 augusti 2010

mitt nya liv





Nu har jag jobbat i 4 dagar och känner mig helt slut, har knappt hunnit någonting hemma, inte ens att blogga! Jag hoppas att det blir bättre nästa vecka, när jag har ställt om mig mer och kommit in i nya rutiner igen. Det gäller att hitta stunder i vardagen, små pauser som ger energi. För mig är det nog promenader, sjunga i kören, blogga och fota, pyssla i hemmet och trädgården, vara i naturen samt att umgås med familj och vänner som ger kraft och energi. Det känns viktigt att planera in dessa stunder så att de verkligen blir av så nästa vecka börjar det,
Det nya livet!!
Dagens bilder är från en väns trädgård, vackra Dahlior!
Må så gott alla goa läsare! Kramar från Maria

fredag 13 augusti 2010

fina smycken



Nu har jag nätshoppat i en jättefin smyckesbutik, som heter mawi design. Den har många fina halsband med namn och tänkvärda ord, armband, örhängen och mycket mer! Min granne och vän fyller 40 år nästa vecka och jag köpte ett fint smycke till henne med hennes barns namn på. Det finns ju många namnsmycken att välja på, men jag tyckte det var fint när alla namnen är på samma smycke.
Må så gott och besök gärna en fin nätbutik http://www.mawi.se/
Kramar från Maria

onsdag 11 augusti 2010

vår trädgård




Äntligen har det slutat regna och jag kan vara ute i trädgården och fixa eller gå långpromenader utan att bli sjöblöt, det känns bra:)
Nu min sista semestervecka försöker jag göra saker jag tycker om varvat med saker barnen tycker om. I dag har vi varit på Busfabriken och nu har jag fotat en stund i trädgården och ska strax gå en långpromenad med min granne. Livet tar ju inte slut bara för att semestern tar slut, jag försöker tänka att vi får många härliga lediga stunder även framöver. I en tidning (Förskolan 6/2010) läste jag att det var bra att ha små semestrar även under hösten som exempelvis en weekend resa eller en halv dag med egen tid att se fram emot och det kanske inte är så dumt!
I dag visar jag bilder från vår trädgård, må så gott alla som jobbar eller är lediga!
Kramar från Maria

torsdag 5 augusti 2010

gott morgonkaffe och ny mjölkkanna



Jag tycker det är skönt att få en lugn start på dagen. Nu har jag cyklat till brevlådan och hämtat tidningen och sitter på vår trappa och dricker morgonkaffe med mjölk ur min nya mjölkkanna, (som jag också köpte på Mio häromdagen). Solen lyser och jag tittar ut över min utsikt och på kalvarna som går i hagen, de ser också ut att ha det lugnt och skönt!
Nu är min sista vecka som jag inte har några tider att passa, nästa vecka ska jag skola in dottern på fritids, så jag njuter av de dagar jag har kvar!
Må så gott alla läsare och njut av livet!
Kramar från Maria

måndag 2 augusti 2010

nya stjärnburkar







I dag åkte jag en sväng till Mio möbler och tittade lite, dottern behöver en ny säng till sitt nya rum. Det blev ingen säng köpt i dag, men jag hittade jättefina stjärnburkar som hon kan ha sina småsaker i. Det fanns även en taklampa och påslakan i samma mönster så vi får väl se om jag åker tillbaka en annan dag!
Må så gott!
Kramar från Maria