lördag 25 september 2010

riktiga sötnosar




Oj vad mycket det är nu, jag hinner inte alls med bloggen som jag skulle vilja och inte är jag någon flitig bloggvän heller, tråkigt tycker jag! Men det blir nog snart bättre bloggtider!
Den här veckan har vi haft ett mysigt uppdrag, vi har varit kaninskötare åt våra grannar. De är så söta och gulliga och barnen och jag har haft så mysigt när vi cyklat i väg och matat och pysslat med dem! Tyvärr så kommer grannarna hem i kväll.... så nu är det tjat och prat om kaniner här i huset vill jag lova, men jag tror vi nöjer oss med katterna ett tag till!
Må så gott alla fina läsare och bloggare!
Stor kram från Maria

söndag 19 september 2010

min fina tygpåse




Jag har en granne och nära vän, som är kreativ och väldigt duktig på att sy! Nu har hon sytt en påse till mig, som jag ska sätta över sondmaten som sitter på min mammas rullstol. Jag blev faktiskt överraskad , när jag såg att den var sååå fin! Den kommer verkligen pryda sin plats! Min granne är så pysslig och gör små påsar, fodral och täcken i alla möjliga mönster och tyger. Bra för mig som inte är så mycket för att sy.....!
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

lördag 18 september 2010

en blombukett till mamma




I dag plockade jag en blombukett till min mamma, som bor hemma hos pappa denhär helgen, (hon bor hemma varannan helg.) Jag får så mycket energi av att träffa henne! Trots att hon fick sin stroke för ett år sedan och varken kan svälja eller gå så är hon glad och tacksam! Hon är glad för minsta lilla framsteg och tacksam för varje morgon hon vaknar och inte är sämre. Nu är hon överlycklig för att hon kortare stunder kan sitta på en vanlig stol. Tänk att glädjas åt det varje dag! Min mamma kan verkligen konsten att värdesätta det lilla och enkla. Jag tänker ofta att jag ska vara lite mer som hon, nöjd och tacksam! Så i kväll är jag tacksam för att jag får mysa med min härliga familj och att jag får och kan äta en god middag!
Må så gott all goa läsare!
Kramar från Maria

söndag 12 september 2010

jag vill ha ett hus vid havet







Ullared en lördag mitt på dagen, jisses säger jag bara... Det var fullt på alla parkeringar och långa köer till alla kassor. Det var ändå värt det, för jag hittade endel saker jag behövde. Efter detta shopping kaos åkte vi till goa Linda i Varberg och hade en jättehärlig kväll med god mat, gott vin och härliga glada tjejer! Vi hann även med en promenad vid havet innan vi åkte hem, det luktade så gott och var så vackert. Jag älskar havet och den ro jag finner av att bara se, lyssna och känna in allt i landskapet. Jag skulle gärna vilja ha ett hus vid havet....!
Må så gott alla fina läsare och TACK för alla kommentarer!
I dag visar jag bilder från ett regnigt men mysigt västkusten!
Kramar från Maria

fredag 10 september 2010

ny matta till hallen




Jag hinner visst med ett inlägg till innan jag far i väg till kusten! Häromdagen var jag på City Gross och handlade, då hittade jag en fin dörrmatta till vår hall. Vi har mest vitt och furu i hallen så nu vill jag ha lite färg, rött blir fint nu ett tag! Jag visar bilder från hallen en annan gång!
Önskar er alla en riktigt mysig helg, kikar in till er när jag kommit hem!
Kramar från Maria

torsdag 9 september 2010

små hus som höstpynt




Äntligen har det blivit skön, frisk luft och mer sol! Det är ju så här det ska vara när hösten är som bäst, lite kallare bara..... så det blir vackra färger på alla fina löv! I dag har jag köpt några höstblommor och två små söta fågelhus så det visar jag bilder på i dag. I helgen ska jag och några tjejkompisar åka till havet och Varberg, det ska verkligen bli så roligt och mysigt! Blir kanske en tur till Ullared också, vi får se..
Ha en riktigt skön helg så visar jag er härliga bilder från västkusten, när jag kommit hem!
Kramar från Maria

lördag 4 september 2010

att vara den man är




I bland känner jag att det är så lätt att påverkas av vad alla andra gör, tänker eller köper. Livet rullar så snabbt och det är inte alltid jag hinner stanna upp och tänka, gör jag det här för att alla andra gör eller för att jag vill eller behöver. Det är viktigt att stanna upp och fundera över vad vi i vår familj tycker är viktigt att prioritera, och få en balans i allas önskningar och behov. Nu i helgen har vi i alla fall gjort något som vår familj uppskattar väldigt mycket, nämligen att vara i simhallen! Jag känner verkligen att jag har gett barnen mycket tid och uppmärksamhet och vi har haft det så mysigt tillsammans. Så nu har jag nya krafter och ska ha en riktigt skön söndag, hemma med långpromenad, trädgårdspyssel och förhoppningsvis sol & kaffe på trappan! Dagens bilder är från mina föräldrars vackra Orkidé.
Kramar från Maria

fredag 3 september 2010

en vacker morgon och en rolig dag





I morse var en kylig men vacker morgon jag blickade ut från köksfönstret och såg att det var fotoläge! Jag var ute kl. 6. 40 med min kära vän, kameran! Vi har en å en bit från vårt hus och där blir det extra disigt, så där var det vackert när solen gick upp. Nu ska vi i familjen åka till Örebro och bo på hotell och bada i upplevelsebadet Gustavsvik, det var en present sonen fick i veckan på sin 9-årsdag. Det ska bli så mysigt att bara umgås med familjen en stund!
Önskar er alla en riktigt skön helg!
Kramar från Maria