söndag 31 oktober 2010

Lycka är att ge



Nu är konserten över, den blev så uppskattad och det var så roligt att vara med. Det är väldigt roligt att sjunga, men även så härligt att få sprida glädje till andra. Det är så lätt att fastna i att man själv ska må bra, att man själv ska ha roligt och livet blir sett ur ett egoistiskt perspektiv. Jag tror att när vi riktar våra tankar mot andra och försöker hjälpa, finnas till hands och ge glädje till andra, det är då vi själva får mest tillbaka och blir riktigt lyckliga. För det är ju så att ju fler vi är som mår bra desto härligare blir livet! Glädje kan ju spridas på många sätt och ett sätt är ju att ha en inspirerande blogg att dela med sig av, därför vill jag ge ett hjärta till alla som delar med sig av sina liv genom bloggen, men även ett hjärta till alla er som vill läsa min blogg!
Kramar från Maria

fredag 29 oktober 2010

Att finna kraft och glädje




Här i min barndomskyrka ska vi ha en konserten Att finna kraft och glädje i morgon. Det är kören Saltblandning som jag är med i som ska sjunga och min bästa vän Lotta ska visa bilder från sin blogg Fyra årstider och prata lite till om livet och innehållet i våra sånger.
Det ska bli så roligt dels att få njuta av Lottas fina bilder, men även att få höra och sjunga vackra sånger, det brukar bli så stämningsfullt och mysigt!
Jag älskar att sjunga i kör det blir en härlig gemenskap, det ger mig ny energi och lycka i hjärtat!
Önskar er alla en skön helg!
Kramar från Maria

onsdag 27 oktober 2010

I bland rullar livet för fort




Den här veckan är det alldeles för mycket aktiviteter både dagtid och kvällstid. Jag måste ha några kvällar i vardagen då jag inte har något planerat och kan gå och lägga mig i tid! Sömn är viktigt för mig jag behöver mina 8 timmar helst varje natt för att fungera på ett bra sätt. Som tur är ser inte varje vecka ut så här nästa vecka ska jag vara ledig 2 dagar, när barnen har höstlov så det blir skönt! Livet rullar för snabbt ibland och då är det viktigt att sätta i bromsen och varva ner.
I kväll har jag en ledig kväll och har just kommit in från en skön promenad, nu ska jag tända alla mina ljuslyktor och dricka en stor kopp varmt te.
Ha det gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

onsdag 20 oktober 2010

Krans till dörren




Jag har börjat att göra lite höstfint på trappan,men är inte riktigt färdig än...
Jag köpte i alla fall en ny dörrkrans häromdagen och den kommer bli fin när den kommer på plats. Jag gillar årstidsväxlingarna och pynta efter det, så nu är det hög tid att göra höstfint innan det är dags att göra adventsfint! Tiden går ju så jättefort att jag knappt hinner med!
Må så gott alla goa läsare och tack för alla fina kommentarer!
Kramar från Maria

lördag 16 oktober 2010

Att uppskatta det lilla





Åh vad vackert det var när vi vaknade i morse, frost och sol! Min mamma är hemma i helgen så barnen och jag passade på att sova över hos mina föräldrar, för att vi skulle kunna ses lite längre. Jag gick ut klockan 8 med kameran förstås! Det var så lugnt och stilla det enda jag hörde var löven som singlade ner. Det var en riktig lyckostund så rofyllt och så vackert med alla höstfärger, det är livskvalitet för mig. Jag behöver inte så stora saker för att känna lycka, ofta är det enkla ger mest.
Ha det så bra alla goa läsare!
Stor kram från Maria

fredag 15 oktober 2010

Höststädning i poolen




Nu är det nog slutbadat för i år! Lite sorgligt men ändå skönt med höst tycker jag, jag gillar ju att tända ljus och mysa! Nu i helgen ska vi ha höststädning i trädgården och framför allt i poolen, den ska renas, dammsugas, kloreras, sänka vattennivån och lägga på vintertäcket. Det är lite pyssel med det, men det är mest mannen i familjen som fixar med det! Trots lite extra jobb så är det väldigt skönt på sommaren och kunna bada och roligt för barnen. Vi brukar ofta äta frukost vid poolen på semestern, det är härligt!
Ha en skön helg alla fina läsare!
Kramar från Maria

onsdag 13 oktober 2010

julklappar












Har just klickat hem julklappar till dottern från webbshoppen Blå elefant, de har gratis frakt nu. Jag hittade så fina glassar och bakelser i trä, som hon kan leka med. De säljer mest leksaker, men även inredning till barnrum och lite porslin. Så den butiken är värd ett besök! Jag gillar nätshopping det är så smidigt att få sakerna hemskickade och kunna sitta i lugn och ro och beställa.
Bilderna är lånade från http://www.blaelefant.se/
Må så gott alla goa läsare!
Kramar från Maria

söndag 10 oktober 2010

shopping i Göteborg

Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Göteborg med mysiga fikaställen, god mat och shopping med vänner. Vi var i en jättefin inredningsbutik som heter Grandmás, där fanns så mycket vackra saker! Jag älskar att mysa och tända ljus så jag köpte några ljuslyktor, ett litet vitt hjärta och två glas lyktor. Nu njuter av av att vara hemma igen och ska gå en långpromenad på landet!
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

tisdag 5 oktober 2010

mitt fina stenhjärta




Häromdagen fick jag en present, ett fint stenhjärta med pynt i. Vi är några tjejer från skoltiden som brukar träffas några gånger om året, äta i hop och ge bort en liten gåva. Det är jättemysigt att hålla kvar kontakten och vi har alltid så mycket att prata om! Vänner är guld värt och något jag värdesätter så mycket!
Min blogg ger mig också många fina vänner så tusen TACK för att ni finns!
Må så gott!
Kramar från Maria

söndag 3 oktober 2010

Härliga höst




Vad vackert det är ute nu, mer och mer färger i löven för varje vecka. Jag älskar att vara ute i naturen, där får jag lugn och ro och laddar mina batterier. Jag tycker om hösten, den höga luften, alla fina färger och dofter. Vi bor ju på landet så jag har ju nära till både skog och hagar. Den här helgen laddar jag lite extra för nästa helg ska jag och min vän Lotta åka till Göteborg och hälsa på en gemensam kompis, det ska också bli jätteroligt! Jag behöver båda, både lantliv och storstad!
Ha det så bra alla fina!
Kramar från Maria