tisdag 30 november 2010

Litet julfat till bordet




I dag pyntade jag mitt stenhjärta med lite julpynt. Jag tycker det är vackert med torkade äppel ringar så det pyntade jag med. Jag hittade även en stor fin kotte och min lilla tomteflicka i garderoben. Det är så rogivande och skönt att pyssla det är livskvalité för mig, och fint på bordet blev det också!
Må så gott alla fina läsare!
Kram Från Maria

söndag 28 november 2010

insnöad men glad ändå




Undrar ni vad vi gör här på landet så ska jag berätta.... vi skottar snö! Vi har ju lite småvägar till vårt hus och där blåser det igen mest hela tiden! Om sanningen ska fram så är det mest mannen och sonen som skottar och jag adventpyntar, dricker glögg, lyssnar på julmusik och myser med dottern. Jag tycker det är ganska mysigt att vara insnöad i alla fall en dag eller två!
Må så gott alla fina och njut av alla underbara julblommor som finns nu!
Kramar från Maria

måndag 22 november 2010

Jul med mycket mys



Det har varit mycket i helgen så jag har faktiskt inte suttit någonting vid datorn. Jag har advents och julpyntat! Jag vill inte känna någon stress kring jul så då får man börja i god tid! Jag hjälper ju även min pappa endel och mamma vill ju ha också ha fint i sitt lilla rum. Så nu har jag städat lite här hemma och plockat fram ljusstakar, juldukar och några tomtar. Nu ska jag fixa julklapparna också så jag kan börja mitt julmys med glögg, ljus, pyssel, lite bakning och stämningsfull musik! Jag vill att tiden innan jul ska vara en tid för barnen, vänner och lugn och ro. (det är inte alltid det blir så varje dag, men man måste ju ha ambitionen!)
Må så gott alla fina och ha rimliga krav kring julen!
Kramar från Maria

tisdag 16 november 2010

Glögg är Jul



När jag värmer glögg och doften sprider sig i köket då är det julstämning för mig. Jag har väntat in i det längsta, men i helgen värmde jag den första glöggen för säsongen! Det var lika underbart som jag hade tänkt mig och nu spelar jag julmusik, fikar på pepparkakor och börjar bli sugen på julpyssel och bakning!
Må så gott alla fina!
Stor kram från Maria

lördag 13 november 2010

Vackra tändsticksaskar




Jag älskar att tända ljus och även vackra tändsticksaskar. Jag vann ju en fin burk med tändstickor från Jenny och hennes blogg Hemma på Kråkered och jag har även en arbetskamrat som gör fina askar med julmotiv.
Så i dag har jag plockat fram mina julaskar och myst med tända ljus, denna regniga dag!
Må så gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

tisdag 9 november 2010

Julstrutar från Ikea



Härom kvällen var vi från jobbet och shoppade på Ikea. Det var riktigt mysigt att se alla fina julsaker och jag fick faktiskt julstämning. Det fanns mycket fint pynt att hänga i granen och jag köpte några små tomtar och jättefina strutar, 3 st för 29:- det kallar jag fynd! Jag gillar korsstygn och tycker det ser lite gammaldags och vackert ut!
Må så gott alla!
Kramar från Maria

lördag 6 november 2010

Tid för eftertanke

I dag är det Alla helgons dag och jag sänder extra tankar till dem som inte finns kvar hos oss på jorden längre. Jag har varit på kyrkogården och det var så stilla och vackert. Mina vänner i himlen har jag alltid nära mig, men visst är det bra att ha en speciell dag för att stanna upp lite extra. Jag tänker även idag på hur skört livet är och sätter värde på att jag och mina nära är friska.
Ha det gott alla läsare och lev i nuet!
Kramar från Maria

torsdag 4 november 2010

Årets julkort

Härom veckan tog jag med barnen ut bland alla härliga lönnlöv och tog årets julkort! Jag älskar hösten och alla löv som ligger i drivor på gräsmattan. Barnen älskar också att slänga sig i alla högar och kasta löv i luften så hösten är härlig på många sätt.
Korten blev också fina så nu är julkorten färdiga för i år!
Må så gott alla goa läsare!
Kramar från Maria

tisdag 2 november 2010

Jag är en lycklig vinnare

Jag är extra lycklig i dag! Jag har vunnit tävlingen hos goa Jenny med den jättefina bloggen Hemma på Kråkered, kika gärna in där om du inte gjort det tidigare!
Vinsten kommer att bli så fin i mitt kök och särskilt nu när det börjar närma sig advent och jul.
Så tack igen Jenny och tänk vad glad man kan känna sig för en fin vinst!
( Bilden är lånad från bloggen Hemma på Kråkered)
Må så gott alla fina!
Kramar från Maria