lördag 29 januari 2011

nya lyktor och askar





Nu börjar jag känna mig piggare igen jag hade en förkylning på gång så därav min brist på energi, men nu känner jag mig frisk igen. Häromdagen var jag nere i vår lilla stad och besökte två ganska nya inredningsbutiker. Den ena har mycket vitt, zink och lantligt. Den andra har mer änglar, hjärtan och doftljus. Jag kom förstås inte därifrån tomhänt utan hittade både fina tändsticksaskar, fina ljuslyktor och ett fint hjärta att hänga i fönstret. I dag visar jag några bilder på ljuslyktan, ljusstaken och de söta tändsticksaskarna.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

måndag 24 januari 2011

behöver lite ny energi



Just nu känner jag att jag behöver lite ny energi, lite pigga upp stunder! Jag känner mig inte på dåligt humör men lite trött, orkeslös och har inte rätta drivet att skapa mig roliga stunder. Jag har det egentligen inte tråkigt, jag trivs på jobbet, trivs hemma men jag orkar inte glädjas åt det. Jag ska nog ta en kopp te, lägga mig tidigt och betälla en tid på solariet i morgon. Jag behöver nog också en långpromenad och kanske en ny vår tröja!
Må så gott alla fina läsare och en vacker Orkidé piggar upp!
Kram från Maria

lördag 22 januari 2011

vår i luften



Nu har det börjat snöa här, men på förmiddagen var det riktigt skönt! Jag gick en promenad i vårsolen och avslutade med min första utefika! Det värmde så gott intill husväggen och jag fick verkligen vårkänslor! Det gör inte så mycket att det snöar nu, för jag har ändå inte möjlighet att vara ute mer i dag. Min pappa har jobbat i 40 år så han ska få en medalj idag så nu ska vi åka till en liten cermoni och smörgåstårta skulle vi visst också få, gott!
Önskar er alla en skön helg!
Kramar från Maria

onsdag 19 januari 2011

Fina gardiner på nätet


Jag har länge tänkt att köpa hissgardiner till sovrummet och nu har jag hittat en jättefin webb- shop. Den heter texilonnet.se och har jättemycket fina gardiner och tyger. Jag visar några favoriter därifrån idag, bilder som är lånade från deras hemsida.
Den här veckan är det fullt upp med olika aktiviteter varje kväll så jag hinner inte blogga så mycket, men jag kikar in till er i helgen!
Må så gott alla goa läsare och tack för alla fina recept jag har fått!
Stor kram från Maria

fredag 14 januari 2011

En lugn dag

I dag är jag hemma med dottern som har lite feber. Hon sitter i soffan och läser böcker så jag passar på att städa lite, dricka kaffe i lugn och ro och läsa tidningen. Det ser ut att bli en lugn dag! Det är rätt så skönt fast vi har ju nyss haft jullov så det var faktiskt lite tråkigt att inte få gå till jobbet i dag. Jag planerar även lite matlagning, jag ska ha tjejmiddag härhemma på söndagkväll så är det någon som har något gott och enkelt middagstips?
Må så gott alla fina läsare och trevlig helg!
I dag visar jag några lugna bilder från min lugna dag!
Kramar från Maria

tisdag 11 januari 2011

Vårlängtan




Jag brukar försöka leva i nuet, men häromdagen hörde jag talgoxens kvitter och nu när snön börjar sjunka i hop lite så längtar jag till våren.... Jag längtar till värmen, solen, ljusa kvällar, kaffe på trappan, blommor och grönska! Jag känner mig lite låst på vintern jag älskar att vara ute, men det är inte riktigt samma sak att promenera i mörker och på isiga vägar/ ljus och torra vägar!
Men snart är vi där och visst är det lite härligt att ha allt det underbara framför sig också!
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

fredag 7 januari 2011

vår i köket




Nu när jag plockat bort julen vill jag ha vår direkt, i alla fall inne! Jag vill få in ljuset, ljusa färger och våriga blommor förstås. Jag brukar ofta ha rosa detaljer i köket, men nu börjar jag med lite gröna dukar och blommor i vitt och grönt. Det ska kanske bli plusgrader ute nu, så vem vet, jag kanske får vårkänslor även ute!
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

måndag 3 januari 2011

vi gör islyktor




Härom kvällen provade vi att frysa vatten i hinkar och göra islyktor. De blev riktigt fina och barnen tyckte det var spännande att gå ut och titta på dem morgonen därpå. De hällde även karamellfärg i vattnet så de fick röda och gröna lyktor, jag gillar de vanliga bäst:) Nu har vi tänt dem och de lyser så fint ute i snön. Idag tänder jag min lykta särskilt för en vän, som har det väldigt tufft just nu.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 2 januari 2011

Änglar finns




Nu är det nytt år, känns som vanligt tycker jag! Jag älskar ju att röra på mig och motionera och nu har jag tur! Någon vänlig människa har spårat ett skidspår på gärdet precis utanför vårt hus, gissa om jag blev glad? Änglar finns! Så nu har jag och min 9-åriga son bestämt att vi ska hålla skidspåret öppet och åka varje dag. På nyårsafton var det så otroligt vackert när solen gick upp så därifrån visar jag bilder från i dag.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria