måndag 28 mars 2011

en tuff dag




I morse knäckte det till i min nacke, jag fick en låsning och värk så fort jag rör huvudet. Jag har nu varit och fått massage och även gått en promenad. Det känns lite bättre, men jag har fortfarande väldigt ont vid rörelse. Jag känner också att jag börjar bli trött av att kroppen jobbar mot det onda hela tiden. Jag hoppas det är bättre i morgon och jag är tacksam över att jag inte har värk i kroppen varje dag, det måste vara väldigt tufft!

Må så gott alla fina, nu ska jag vila mig!

Bjuder på vårblommor i dag, det piggar upp!

Kramar från Maria

söndag 27 mars 2011

öka farten...





Jag har länge tänkt att jag ska börja springa, som komplement till alla promenader. Men det har varit lite trögt att komma i gång! Men nu har ju snön försvunnit, jag har köpt nya skor och laddat mobilen med bra musik så nu finns inga undanflykter. Jag får väl döpa om bloggen också till löpning på landet så jag måste göra skäl för namnet:)

Må så gott alla fina läsare!

Kram från Maria

torsdag 24 mars 2011

Bloggtankar



Att blogga, dela med mig av mina tankar och foton är ett av mina stora intressen. Att kika in till andra fina bloggar och få inspiration är också väldigt roligt och även att ge och få kommentarer. Det känns verkligen att jag fått många nya vänner genom bloggen trots att vi aldrig har träffats och det är jag jätteglad över. Det finns egentligen bara ett problem... att blogga tar mycket tid vid datorn! Jag känner att nu när det börja bli vår, då vill jag vara ute mer, hinna med barnen och vänner mer och även få både barnen och mig att tillbringa mindre tid vid datorn.
Jag vill inte sluta blogga, jag kommer ha inlägg några gånger i veckan, men inte kika runt fullt lika mycket till andra bloggar som tidigare, men givetvis svarar jag på kommentarer jag får!
Må så gott alla fina läsare och tack för att ni finns!
Många kramar från Maria

lördag 19 mars 2011

nya kaffemuggar




I går var jag i affären Önska och köpte nya kaffemuggar och ett tecken med texten lugn och ro.
Jag dricker ju gärna kaffe och unnar mig nya muggar lite då och då, de här kändes lite våriga och fräscha. Den här helgen blir lugn, vi ska mest vara hemma. Det känns skönt att bara vara och samla energi till kommande vecka.
Må så gott alla goa läsare!
Stor kram från Maria

torsdag 17 mars 2011

livet är ett pussel



Livet är ett pussel det är många bitar som ska passa i hop och mycket den vakna tiden ska räcka till! Jag känner att jag pusslar mycket mellan att ge barnen och deras kompisar tid, pigga upp min mamma och göra saker med henne, jobba som förskollärare, fixa hemma (men jag har städerska), umgås med vänner, egen tid (som mest består av promenader, fotografering och sång) och tid med min man. I helgen har vi haft lite partid vi var i Ullared, bodde en natt i Varberg och shoppade lite i Borås. Det är inte ofta vi kommer i väg, men det var väldigt skönt! På hemvägen stannade vi i Vadstena och gick en långpromenad längs Vätterns strand och därifrån visar jag bilder i dag.
Må så gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

tisdag 15 mars 2011

Är en lycklig vinnare

Jag har vunnit en utlottning, jättefina fruktknivar i silver. Det var Eva-Mari med fina bloggen Vårt lilla röda hus som hade tävlingen. Det är alltid roligt att vinna och jag har faktiskt haft tur flera gånger sista tiden. Det är ju så många bloggar som har så fina vinster och det är alltid kul att tävla. Jag tror nog det börjar bli dags för en liten tävling här hos mig också.... eller vad tycker ni?
Min blogg har snart haft 45000 besökare och det är ju värt att fira!
Må så gott alla fina bloggare och läsare!
Stor kram från Maria

tisdag 8 mars 2011

vardagsglädje




Tänk så mycket vardag vi har i våra liv och så viktigt det är att göra den så bra och mysig som möjligt. Det är så lätt att längta till helgen, semestern eller något annat längre fram. Men det är ju här och nu vi är och vi får försöka skapa guldkant i vardagen, när den blir lite enformig.
I dag är det ju sol och ljust så den energin jag får av våren, den lever jag på länge. Jag jobbar ju 75% så det är livskvalité för mig att få vara hemma och njuta av våren denna härliga eftermiddag. Jag sitter mot husväggen och dricker kaffe och barnen har kompisar här, så i dag njuter vi verkligen av vår vardag!
Må så gott alla goa läsare!
Stor kram från Maria

onsdag 2 mars 2011

att uppskatta det man har




I dag är vi hemma ännu en dag sjuka sonen och jag. I början av veckan kändes det jobbigt att inte kunna åka till jobbet, men nu har jag bestämt för mig för att tänka positivt och sätta värde på tiden jag får tillsammans med min son. I bland är det så lätt att bara tänka på det man saknar, det man vill köpa eller det man vill göra i stället för att stanna upp och uppskatta allt man har. Jag tror att vi har så mycket att vi ibland glömmer bort det, i strävan efter mer. I dag uppskattar jag min familj, att mina föräldrar lever, mitt jobb, mitt hem, min tid att få vara hemma, mina promenader,nybryggt kaffe, tulpaner på bordet och melodifestivalskivan!
Må så gott alla fina läsare och njut av allt ni har!
Kramar från Maria