lördag 30 juli 2011

semestertripp och mysig inredningsbutik






Nu har vi i familjen varit på semester några dagar. Sonen och mannen tog motorcykeln i onsdags och tältade på en camping i Degerfors. Dagen efter kom dottern och jag i bilen och mötte upp dem i fina Nora. En väldigt mysig stad med små gränder alldeles intill vattnet. Dagen efter ville barnen ha äventyr så då tog vi med dem på guidad visning av Pershyttans gruva. Det var lite läskigt men intressant att få veta mer om arbetet som varit där nere. På vägen hem stannade vi i en inredningsbutik strax söder om Askersund. Där fanns det inredning i tre våningar och bilder därifrån visar jag i dag. Jag köpte ett jättefint lapptäcke i marinblått till vår säng, men bilder från sovrummet visar jag en annan dag! Kramar från Maria

söndag 24 juli 2011

Min nya hörna vid poolen





I år har vi målat staketet runt poolen vitt, vi ska även olja in golvet och måla stolparna vita innan semestern är slut. Jag har gjort en liten solhörna, där jag gärna solar och slappar tillsammans med en tidning och en kaffekopp! Jag fick en bord av mina föräldrar när de flyttade och solstolen hade vi innan. Min fina strandväska vann jag hos bloggen Årstidens bästa. Det är härligt att kunna sola och bada hemma och kunna välja när man vill åka bort och bada tycker jag. Jag visar fler bilder från poolen, när vi är helt färdiga. Må så gott alla fina läsare! Kramar från Maria

torsdag 21 juli 2011

Nu har jag landat




Nu har jag äntligen landat i hur min blogg ska se ut! Jag har länge känt att jag är väldigt trött på min gröna blogg med prickar och ville därför byta mall. Jag provade den somriga blå mallen, men känner att det bara passar när det är sommar. Nu har jag hittat en neutral mall och blandat ljusgrått, mörkgrått, vitt och svart. Det känns bra och nu har jag en mall som passar till alla bilder och till alla årstider. Hoppas ni alla fina läsare kommer att fortsätta att trivas på min nya blogg, som kommer vara sig lik innehållsmässigt både i bild och skrift! I dag visar jag bilder från när jag och barnen plockade körsbär häromdagen.
Stor kram från Maria

tisdag 19 juli 2011

Vacker solnedgång vid Vätterns strand




En kväll tidigare i veckan åkte jag och familjen till Vadstena, för att äta middag på en mysig restaurang som heter På hörnet. Innan maten gick vi vid vattnet, njöt av den fina utsikten, tittade på slottet och alla stora fina båtar. Vi kom fram till att nästa gång ska vi även prova att gå in i slottet och se hur det ser ut där. Vi hade en härlig kväll och det är så mysigt att vara ledig och kunna åka bort på kvällarna och inte behöva titta på klockan. Jag njuter verkligen av den svenska sommaren och vill att den ska stanna länge! Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 17 juli 2011

Piffad blogg och en glad vinnare


Jag har känt en längre tid att jag vill piffa upp bloggen lite. I dag när det regnade satt jag och kikade på nya mallar och fastnade för en härlig mall med vackert landskap i bakgrunden. Passar mig perfekt som bor på landet! Jag brukar inte vilja göra så stora förändringar så det här var ganska mycket för att vara promenader på landet. Men namnet och innehållet kommer i alla fall att vara lika som tidigare. I dag har det hänt en annan rolig sak också... Jag har vunnit en tävling hos goa Linda med fina bloggen Årstidens bästa. Jag vann en jättefin sommarväska och den visar jag i dag, tack snälla Linda! Må så gott alla fina läsare, kramar från Maria

lördag 16 juli 2011

Bär och bakning





Nu är sommaren som bäst, för mig i alla fall. Jag trivs bäst när det är runt +20c soligt och skön frisk luft. Ännu bättre trivs jag när det finns massor av goda bär överallt.... smultron, körsbär, blåbär och vinbär. I dag har dottern och jag varit hos min fina mamma och hälsat på henne på äldreboendet, där fanns massor av goda bär. Vi plockade och åt både vinbär och körsbär. När vi kom hem bakade vi vinbärsmuffins och fikade på. Vi har haft en härlig dag och jag älskar livet med underbar sommar, goda bär och bakning! Må så gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

måndag 11 juli 2011

En härlig helg i skärgården







Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i S:t Annas skärgård. Vi hälsade på några kompisar som hyrde en stuga där. Stugan låg vid havet och det fanns både bastu och badtunna vid vattnet. På lördagen åkte vi ut med deras båt till en vacker ö och badade från klipporna. Då ville jag stanna livet, på ön var det helt stilla bara måsarna skrik som hördes, helt ljuvligt! Väl tillbaka vid stugan åt vi och drack gott på en mysig restaurang. Nu är vi hemma igen och vi har fått sommarminnen att leva på länge! Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 3 juli 2011

Jag har fyndat blommor







Vad glad jag blir när blomsterhandlaren i stan säljer ut alla blommor för halva priset! Jag köpte några blommor på stam till trädäcket vid poolen. Vi håller på att måla staketet vid poolen vitt, men det är inte riktigt färdigt än så jag visar fler bilder en annan dag. I dag blir det bilderna på blommorna! Nu börjar min första semestervecka och jag sätter stort värde på att slippa ställa väckarklockan i morgon! Må så gott alla fina läsare!
Sommarkramar från Maria