söndag 28 augusti 2011

Äppeltider




Den här helgen har jag försökt att ta till vara på våra äpplen i trädgården. Jag har gjort äppelkräm, äppelmos och i dag blev det äppelpaj när vi firade sonen som fyller 10 år på torsdag. Jag trivs när det börjar bli höst och luften är hög och klar. Jag gillar alla frukter och bär i trädgård och skog och njuter av att vara ute. Jag försöker att inte ha så mycket inplanerat på helgen utan vill kunna ta dagen som den kommer. Hoppas ni läsare också har haft en skön helg!
Kramar från Maria

tisdag 23 augusti 2011

Magisk morgon





Jag älskar att bo på landet och få leva nära naturen och årstidsväxlingarna. I morse var det så vackert ute lite dimmigt, solen lyste genom de fuktiga träden och det luktade höst. Jag njöt av att gå runt i trädgården kl.6.30 och fota. Det var så lugnt och rofullt och jag fick en harmonisk start på en härlig dag! Det känns viktigt att fånga guld stunderna som livet bjuder på! Må så gott alla läsare och njut av allt vackert som finns! Kramar från Maria

fredag 19 augusti 2011

Mysdag med barnen




Nu har barnen varit på fritids 1 vecka och nu har de feber..! Regnet öser ner men vi njuter av att vara inne. Dottern bakar kakor med lite hjälp, sonen som är sjuk slappar vid tv-n och jag myser med tända ljus. I dag känns det som hösten är här, jag gillar alla årstider och trivs med växlingarna. Jag känner mig lugn på hösten allt går i lite lugnare tempo, vi har mer rutiner och jag älskar att tända ljus och dricka te på kvällarna. Så trots sjukdom och regn så har vi haft en lugn och bra dag! I dag visar jag bilder på min favorit höstblomma, Dahlia.
Ha en jätteskön helg alla fina läsare, kram från Maria

onsdag 10 augusti 2011

Är lycklig och nöjd





Jag är lycklig och väldigt nöjd med vår sommar. Vi har levt utan stress, sovit länge och inte haft höga krav. Vi har gjort det vi har haft lust med och varit tillsammans mycket med familjen och vänner. Vi har haft en bra balans mellan att fixa hemma och resa bort. Vi har varvat en vecka hemma med några dagar borta och då har vi bokat boende, där det varit vackert väder. Vi har gjort många saker som inte har krävt någon planering som att spela badminton i trädgården, cyklat till bästa hallonstället och badat. Jag har verkligen njutit av den här sommaren och nu känner jag mig full av energi att börja jobba och komma in i rutiner igen!
Må så gott alla fina läsare stor kram från Maria

söndag 7 augusti 2011

Nya mål och en härlig semester




I morgon börjar jag jobba efter fem härliga veckors semester. Vi har verkligen haft en bra sommar med både utflykter och fixa hemma dagar. Vi kommer närmare varandra i familjen och har verkligen fått tid att umgås och sträva mot nya mål. Det vi har närmast nu är att vi vill ha en husvagn igen, vi har ju bott i stugor på camping i sommar och känner att barnen tycker att det är så roligt så nu börjar vi leta efter både husvagn och bil! Jag börjar också att vänja mig vid campinglivet och tycker det är ganska mysigt! I morgon väntar jobb igen det ska bli kul att träffa alla igen, jag jobbar bara fyra veckor sedan väntar en vecka på Mallorca så det känns inte så svårt:) I dag visar jag bilder från barnens bästa sommarminne, hängmattorna i Perhyttan där stannade vi länge! Det är ofta det enkla som barnen minns och sätter värde på!
Må så gott alla fina, stor kram från Maria

tisdag 2 augusti 2011

Nya överkastet





Nu har jag fotat lite i sovrummet och på det nya, fina överkastet från Gripsholm. Jag älskar marinblått och tycker mönstret är klassiskt så det känns som om jag inte kommer att tröttna på det i första taget. Det tycker min man låter bra, (när han såg prislappen.....)
Må så gott alla fina läsare kramar från Maria