fredag 30 december 2011

Gott nytt år!





Vad fort åren går, tycker inte det var länge sedan vi firade nyårsafton senast. 2011 har varit ett bra år, vi har varit friska och haft balans mellan att göra roliga utflykter och vara hemma och mysa. Sommaren däremot var ganska intensiv, vi flyttade mina föräldrar från en stor prästgård på 325 kvm till en lägenhet i stan. Det blev många känslomässiga avsked, men även nya bekantskaper och nya rutiner. Hösten blev desto lugnare vi pustade ut en vecka på Mallorca och sedan var vi redo för vardagen igen med jobb och skola. Jag har motionerat mycket under året, gått långa promenader flera dagar i veckan och även tränat min svaga rygg, som nu har blivit starkare:) Det kommer jag fortsätta med även under kommande år.
Jag brukar inte avge några nyårslöften, men jag ska försöka lyssna mer på både på mig själv och andra och leva och njuta av nuet!

Gott nytt år alla bloggläsare och tack för alla fina kommentarer jag får!
Kramar från Maria

tisdag 27 december 2011

Fynd från Åhlèns





I går kväll hade vi en riktig myskväll med familjen. Vi åkte in till storstan, åt mongolisk buffè på en restaurang, sov över på Scandic och bastade i relax avdelningen. Det blev verkligen en lyckad kväll. Vi hann även med lite shopping på rean och jag fyndade en brödburk och ett servettställ på Åhlèns. Jag har länge letat efter en fin brödburk så jag blev glad, när jag äntligen hittade en och det var 50% rabatt!
Ha det gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

lördag 24 december 2011

Vår julafton





I år har jag firat julafton på ett nytt sätt nämligen i mina föräldrars fina lägenhet i stan. Jag bor på landet och är uppväxt på landet så det var helt nytt för mig:) Det var riktigt mysigt, vi åt lunch mitt på dagen, drack glögg, lyssnade på julmusik, dottern var tomte och delade ut julklappar, vi såg på Kalle-Anka och drack kaffe innan vi åkte hem. Det var en en härlig dag på många sätt, härligt att vara tillsammans med familjen, härligt att känna julfrid och lugn och ro. Vi hjälptes åt med maten, fixade lite allihop och bara myste.
Hoppas ni också haft en mysig julafton!
Kramar från Maria

fredag 16 december 2011

Blommor till jul





Jag älskar alla årstider, tycker att alla har sin tjusning och glädjeämnen. Jag tycker om variationen och att allt har sin tid. Nu när det snart är jul så njuter jag av att tända ljus i mörkret, att sitta inne och mysa och äta gott, varva ner och känna julfrid och få några extra dagar ledigt med familj och vänner. Det finns nog egentligen bara en sak jag saknar på vintern och det är alla vackra blommor. För mig är det avkopplande att gå i naturen och plocka blommor och det ger mig livsglädje att få en ny bukett på köksbordet. Nu till jul försöker jag ändå att få vackra blommor till hemmet och i dag visar jag mina Hyacinter som jag har satt i en vit trälåda med lite dekoration. Vi har en mysig blomsteraffär som heter Blomstertid i vår stad och där finns både blommor och pynt, jättebra tycker jag!
Ha en fin fjärde advent!
Kramar från Maria

söndag 11 december 2011

Plockar fram mina hjärtstrutar och har en vinnare!




I dag har jag varit borta större delen av dagen, men jag har ändå hunnit med att vara i jullådan och plockat fram barnens hjärtstrutar. Jag brukar alltid fylla strutarna med godis och hänga i granen, barnen tycker det är mysigt att få sina strutar på julafton. De är köpta på Ikea och jag tycker de är så söta.
Så glad jag blev att så många ville vara med i min utlottning av bakformar, nu har jag dragit en vinnare och det är: Sofia med den fina bloggen Hildas hem.
Stort grattis till dig!
Ha en fin vecka alla läsare!
Kram från Maria

tisdag 6 december 2011

Krans till dörren




Jag älskar kransar tycker det är så vackra och att det finns så många olika varianter. Min favoritkrans är av lingonris och formad till ett hjärta, tyvärr har jag ingen än....! Jag brukar ha kransar efter årstiderna, i bland gör jag egna och i bland köper jag. Den jag har på ytterdörren i år är köpt på Ica! Trodde nog aldrig jag skulle hitta en fin krans där, men det gjorde jag, en enkel krans med få detaljer helt i min smak.
Ha det så bra i julstöket!
Kramar från Maria

måndag 5 december 2011

Älskade snö




Tänk att det äntligen snöar, som jag har väntat! Jag älskar ju advent och jul, men har jättesvårt att få den rätta stämningen och känslan när det är plusgrader och grönt ute. Jag vill ha frost på träden, lagom med snö och några minusgrader. Nu äntligen snöar det fint utanför dörren, ljusstaken brinner i fönstret, jag tänder ljus, värmer mig en glögg och känner julstämning:)
Må så gott och mys alla fina läsare, i dag visar jag vinterbilder!
Kramar från Maria

lördag 3 december 2011

Utlottning av GreenGate bakformar


Nu är det dags för en liten tävling! Jag gillar ju att baka och helst nu i jultider så jag vill lotta ut fina bakformar från greengate, ett paket muffins formar och ett paket sockerkaksformar.
Reglerna är enkla:
skriv en kommentar på det här inlägget= 1 lott, kommentera och länka på din blogg= 2 lotter, kommentera, länka och bli följare = 3 lotter.
Har du ingen egen blogg går det bra att meila på adressen: promenaderpalandet@gmail.com. Tävlingen slutar söndagen 11/12 kl 20.00. Lycka till alla fina läsare!
Kramar från Maria