fredag 25 maj 2012

Underbara kvällar






Vilka underbara kvällar vi haft nu de senaste dagarna. I går när vi kom hem hoppade barnen i poolen och jag satt på trappan och njöt av maskrosfältet i hagen, hästarna som betade, äppelträdet som blommade och den ljumma luften. Sedan gick jag runt i trädgården, fotade och bara njöt! Jag älskar sommaren och att bo på landet. Förr hade jag högre krav på att trädgården skulle vara perfekt, alltid trimmat vid varje kant, inget ogräs o s v. Nu har jag släppt lite på kraven och kan njuta av min trädgård ändå, fast trimmertråden tog slut när jag trimmade senast och hela baksidan är kvar otrimmad:) Jag vill njuta av allt, när det äntligen blev fint väder!

Ha det så fint alla läsare!
Kramar från Maria

lördag 19 maj 2012

Att vara tillsammans




Nu är vi hemma igen efter två härliga dagar i djurpark och på nöjesfält. Barnen har verkligen haft roligt och Parken Zoo var lagom stort så vi kunde låta dem gå en del själva också. I bland känns det nästan lite komiskt när vi åker i väg, för det som vi tycker är allra bäst är när vi kommer hem till stugan på kvällen och kurar in oss och bara är tillsammans. Vi bodde i en campingstuga och vi gillar campingar (när det är fint väder). Barnen springer ut och hittar kompisar på lekplatsen och vi sitter vid stugan i kvällssolen, tar ett glas rött och pratar. Det är avkoppling för alla! Nu har vi fått lite semester känsla så vi orkar jobba ett tag till innan den riktiga semestern börjar:)
Må så gott alla fina läsare! I dag visar jag bilder på familjen och vår fina stuga.
Kramar från Maria

onsdag 16 maj 2012

Liten semestertripp



Så skönt med fyra dagar ledigt! Jag ska njuta av varje minut, inte så att jag inte trivs på jobbet för det gör jag:) Men att bara vara och få tid med familjen ska bli så mysigt. Vi ska åka på en liten semester till Eskilstuna, bo i stuga och gå på Parken Zoo. Där har vi aldrig varit så det ska bli sååå roligt, visar bilder när vi kommit hem:) Dagens bilder är på en mycket vacker och blommande Hägg, som finns hos barnens gammelfarmor och gammelfarfar.
Ha en skön helg alla fina läsare!
Kramar från Maria

lördag 12 maj 2012

Riktiga sötnosar




I dag var vi på Djurens dag på en gård inte så långt härifrån, dottern, sonen med kompis och jag. Vi gosade med lamm, kaninungar, åsneföl, åkte häst och vagn och såg på kaninhoppning. Det är verkligen mysigt med djur så nu vill jag ha några får, några höns, en liten gris och barnen vill ha minst två kaninungar var:) Tyvärr är nog inte  min man inne på samma linje som vi, så vi får nog nöja oss med vår katt och att låna grannens kanin några veckor i sommar. Vi hade i vilket fall en trevlig dag och det dröjer nog inte så länge innan vi besöker en bondgård igen!
Må så gott alla fina läsare!
 
Kramar från Maria

fredag 11 maj 2012

Njuter




Efter ännu en intensiv arbetsvecka, har jag haft en skön kväll i trädgården och fått nya krafter. Jag har rensat ogräs i grusgången och suttit vid poolen och bara njutit. Det är så vackert ute nu, ljust gröna träd, vackra körsbärsträd och andra blommor i blom. Det är en underbar tid nu och jag försöker att vara ute mycket och ta tillvara på allt det vackra. I morgon ska vi åka på Djurens dag. Näst efter vackra blommor så gillar jag söta lamm:) De har lovat både lammsläpp, ponnyridning och kaninhoppning så min dotter och jag:) blir nog extra lyckliga i morgon!
Ha en skön helg!
Kramar från Maria

lördag 5 maj 2012

Fint på altanen


 
 

I dag har jag varit hemma större delen av dagen och städat, piffat och fixat på altanen. Förra helgen köpte vi hyllplan på Ikea och nu har min man satt upp dem som fönsterbräden på altanen. Jag har saknat platser att ställa blommor på, så det här kändes som en bra lösning. Jag älskar blommor och särskilt Pelargoner så här i soffan kan jag sitta och njuta nu i vår och i sommar!
Ha det så gott alla läsare!
 
Kramar från Maria

tisdag 1 maj 2012

Vår i vackra Vadstena





Vilken fantastisk vårdag så solig och varm! Vi, min pappa och jag har tagit med min mamma på utflykt i dag. Vi åkte till vackra Vadstena, där vi gick runt och njöt av alla fina blommor, kände doften från Vättern och mumsade på en stor glass i solskenet. Vi hade en härlig eftermiddag och min mamma blir så glad av att kunna följa med, få komma ut och särskilt till Vadstena som hon älskar. Jag gillar också Vadstena på sommaren, det är verkligen vackert där med alla gamla byggnader, alla blommor, fina Vättern och båtarna som ligger i hamnen. Jag börjar få semester känslor......:)
Må så gott alla!
Stor kram från Maria