måndag 25 juni 2012

Födelsedagar




Nu är vi hemma igen efter en mysig midsommar helg i vackra Rättvik, med våra bästa vänner. Nu laddar jag om för födelsedagar:) I dag fyller min mamma år så jag ställde väckarklockan extra tidigt och åkte till äldreboendet där hon bor och gjorde en jordgubbspaj tillsammans med henne. Den har hon bjudit på i dag. Jag funderar även på om vi ska köpa en dator till henne så hon kan följa bloggar och andra intressanta sidor, hon är så uttråkad i bland. Vi får väl se om hon vill, hon och jag skulle ju kunna ha en egen blogg, där jag uppdaterar vår vardag mer personligt än jag gör på promenader på landet. 
I morgon fyller jag år och det ska vi också fira. Jag gillar kalas och födelsedagar, det blir ett tillfälle att träffa vänner och uppskatta varandra! I dag visar jag några bilder från vår midsommar.
Kramar från Maria

tisdag 19 juni 2012

Mitt hjärta klappar för Dalarna





I år ska vi fira midsommar i Dalarna. Jag bodde i Svärdsjö utanför Falun som barn så Dalarna har alltid en speciell plats i mitt hjärta och särskilt vid midsommar :) Vi ska bo i en stuga utanför Rättvik, men även stanna till i Svärdsjö och besöka gamla vänner. Det ska bli jätteroligt att komma dit och träffa dem och få vara i gamla barndomsmiljöer. Det blir en riktig nostalgitripp! Jag visar bilder därifrån i dag.
Nu önskar jag er alla en riktigt fin midsommarhelg!
 
Kramar från Maria

fredag 15 juni 2012

Den blomstertid nu kommer




Så var äntligen dagen här, den första dagen på barnens sommarlov. Vi hade skolavslutning i kyrkan i går kväll. Det är så stämningsfullt med skolavslutningar, alla finklädda barn, blommor, vackra sånger och tal, kramar och förväntan inför sommarlovet. Jag blir alldeles tårögd...... Nu har jag bara några veckor kvar till semestern och det känns att man börjar varva ner när barnen är lediga, färre tider att passa och det blir ett lugnare tempo här hemma. Nu ska jag fortsätta hjälpa sonen att packa, för han ska på scoutläger i helgen och bo i tält.
Må så gott alla fina läsare, vill verkligen hinna kika in till er i helgen!
Sommarkramar från Maria

måndag 11 juni 2012

Tjejträff





I går kväll var jag på tjejträff. Vi är några tjejer från gymnasiet, som ses några gånger per år. Det är 20 år sedan vi tog studenten så vi tycker vi är duktiga som lyckats hålla kontakten:) Vi har alltid så trevligt när vi ses, äter gott, pratar och skrattar. I går blev vi bjudna på goda kycklingspett, tzatziki, klyftpotatis och en jättesmarrig marängsviss till efterrätt. Vi satt i Camillas fina uterum och hade det så mysigt. Det är alltid roligt att träffa fina gamla vänner och äta god mat så vi tackar för en jättetrevlig kväll!
Kramar från Maria

fredag 8 juni 2012

Det vackraste jag vet




Jag älskar att vara ute i trädgården och i naturen, där laddar jag om och får ny energi. I veckan köpte jag det vackraste jag vet, mina favorit blommor Dahlian. När jag kom hem upptäckte jag att det var fullt i rabatten så då jag fick gräva en ny:) Det blev en liten rund rabatt i gräsmattan och där blommar nu mina sötnosar så fint! Det är härligt med blommor de ger så mycket glädje, så nu ska jag sätta mig på trappan och dricka kaffe och njuta innan jag åker till jobbet!
Önskar er alla en riktigt fin helg!
Kramar fån Maria

söndag 3 juni 2012

Hos fotografen




 I dag var vi bjudna på lunch hos min bästa vän Lotta och hennes familj. Det var jätteroligt att ses och vi har alltid så mycket att prata om:) I dag tänkte vi även att Lotta skulle fotografera dottern och mig. Lotta har ju bloggen Fyra årstider så hon kan ju det där med fotografering:) Elin, Lottas dotter stylade vår dotter Ida och sedan gick vi ut i grönskan och poserade. Bilderna blev jättefina och jag visar några här på bloggen i dag.
Ha en fin vecka alla vänner!

Kramar från Maria

fredag 1 juni 2012

sommarblommor och sommarklänning




Hej alla bloggisar! Nu är jag tillbaka efter ännu en hektisk vecka. Men nu blir det bättre vi har avslutat några av barnens fritidsaktiviteter i veckan och nästa vecka får vi ju även en ledig dag! Häromdagen var jag på stan och köpte en söt klänning till dottern, som hon ska ha på skolavslutningen det är så fint med vitt:) Jag passade på att ta några bilder i går kväll både på klänningen och alla fina sommarblommar som blommar nu när det var fint väder, i dag hällregnar det tyvärr:(  Det är lite synd för vi ska gå ut och äta med jobbet i kväll, men det är ju tak på restaurangen i alla fall!
Ha en fin helg alla goa bloggvänner!
Kramar från Maria