söndag 29 juli 2012

Sommarminnen att spara





Nu är vi hemma igen efter några underbara dagar på vackra Öland. Vi bokade stugan i maj så efter den här regniga sommaren känns det fantastiskt att pricka in dagar med sol, bad och sommarväder! Vi försökte göra alla nöjda så första dagen var det barnens dag, den tillbringade vi i vattenlandet på Ölands djurpark. Den andra dagen var min pappas dag, då besökte vi Solliden, Borgholms slott och några gamla sevärda kyrkor (vi andra tyckte också det var helt ok). Själv är jag nöjd om jag får dricka kaffe på ett mysigt cafè och om jag kan gå en långpromenad längs strandkanten framåt kvällen och njuta av en vacker solnedgång, och det fick jag båda dagarna:) Nu blir det några dagar hemma så får vi se vad vi hittar på!
Må så gott alla fina!
Kramar från Maria

söndag 22 juli 2012

Tanka energi hela dagen





I dag har jag en egen dag, i alla fall fram till kl 15.00:) Jag tankar mig själv med energi, jag har varit på en stillsam aktivitet tillsammans med mina föräldrar och goda vänner, jag har köpt en god sallad till lunch och en ny Må Bra tidning. I den fanns en klok artikel som handlade om vikten av att tanka sig själv med energi hela dagen och hur man gjorde detta på ett enkelt och bra sätt. I stora drag stod det följande:
* vakna till positiva tankar, ligg kvar i sängen en stund och tänk på bra saker i ditt liv, personer du tycker om och saker som du är tacksam över
* ät en näringsriktig och stadig frukost
* ta en promenad någon gång under dagen
* ät på regelbundna tider
* ta micro pauser under dagen, stanna upp 10 minuter och vila hjärnan
* känn efter vad du vill göra, vilka du vill träffa, vad du blir glad av och vad som ger energi
 Det jag känner som jag vill få mer av i mitt liv är micro pauser under dagen. Det är så lätt att dagen rullar på i rasande fart och då fyller jag inte på med energi under dagens gång.
Nu åker barnen och jag till Öland några dagar tillsammans med min pappa, det ska bli trevligt. Att vara i vackra miljöer vid havet med personer som jag tycker om, ger mig energi:)
Att fota det vackra ger också energi så i dag visar jag bilder från fina Kivik.
Ha det gott alla fina!
Kramar från Maria

fredag 20 juli 2012

Smygehuk, en liten pärla





 Nu är vi hemma igen, efter en tur med husbilen i Blekinge och Skåne. Vi bodde två nätter på Hälleviks camping och därefter åkte vi runt kusten till Malmö. Vi hade nämligen lovat dottern att hon skulle få vara med i publiken i sommarlovsmorgon och det fick hon:) Innan vi var framme i Malmö ville min man visa barnen, Sveriges sydligaste punkt... ja, och vi följde snällt med:) Det visade sig vara en bra idè, för det var otroligt vackert i Smygehuk och det fanns både mysigt cafè och fina inredningsbutiker så där stannade vi hela eftermiddagen. Det är vackert i Skåne så jag visar fler smultronställen en annan dag!
Ha det gott, nu ska jag ut i solen innan den försvinner!
Kramar från Maria

söndag 15 juli 2012

Vädertankar





Nu är det semester och vart man än kommer, så pratas det om vädret. Jag blir också påverkad av vädret, men jag försöker att anpassa mina aktiviteter efter vädret som är. Nu har vi inte haft sol och värme på länge och det har inte varit aktuellt att åka till stranden. Jag sörjer inte det, utan hittar på andra saker som jag gillar. Jag har plockat bär, bakat, bjudit hem gäster och själv varit bortbjuden. Jag har även motionerat mycket både långpromenader och jogging. Min son har börjat följa med på cykeln när jag joggar, det är trevligt! Det enda väder som jag ogillar är hällregn, för då kan jag inte vara ute som jag vill och då känner jag mig låst. Som tur är har vi inte haft många sådana dagar utan det har mest varit skurar. Nu ska vi ta en tur till Blekinge med husbilen, det ska ska visst bli både regn, blåst och kanske lite sol. Jag tycker det ska bli roligt att komma i väg oavsett väder, det ska bli mysigt att få komma till havet en stund och besöka Kivik, där ska det vara fint har jag hört:) Dagens bilder är från Harstena, där finns det en näckrosdamm med röda näckrosor.
Må så gott!
Kramar från Maria

fredag 13 juli 2012

Världens godaste jordgubbspaj



I kväll ska vi ha gäster, några av våra bästa vänner ska komma hit och grilla, bada och mysa med oss. Jag tänkte bjuda på en av  mina favoriter, världens godaste jordgubbspaj. Egentligen är det recept på ananaspaj, men jag har bytt ut ananasen mot jordgubbar och vit choklad. Det är väldigt enkel att göra och går fort att slänga i hop så jag delar med mig av receptet här på bloggen så ni också kan få smaka:) Min dotter ser på programmet Du är vad du äter och i dag sa hon: Hoppas inte Anna Skipper kommer hem till oss i kväll, för då kommer hon slänga din jordgubbspaj i soptunnan.....:) Jag vill bara tillägga att Anna Skipper är inte bjuden i kväll!
Ha det fint alla läsare!
Kramar från Maria


Blanda i hop:
125 g smält smör
1dl socker
3 dl vetemjöl
Tryck ut i botten av formen

Blanda i hop:
1 ägg
2,5 dl lätt creme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker (mer om det smakar för lite vanilj)
Häll i formen
Lägg skivade jordgubbar över och strö över riven vit choklad
Gräddas mitt i ugnen 25-30 minuter i 175c
Servera med vaniljsås eller vaniljglass till, mums!

onsdag 11 juli 2012

Naturens skafferi


 I dag har barnen och jag varit i skogen och plockat kantareller, smultron och blåbär det var jätteskönt och lagom varmt! Det är inte bara dåligt att det har regnat mycket, för det växer ju bra i naturen! För mig behöver det inte vara 30+ och dagar vid stranden. Jag trivs lika bra hemma, när jag kan plocka bär, baka och blogga:) I dag fick barnen bestämma vad vi skulle baka och då blev det bärmuffins inte min absoluta favorit men de var helt ok. Nu funderar jag på om jag ska plocka lite vinbär och göra gelé, vi får väl se hur långt jag kommer:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

måndag 9 juli 2012

En härlig helg i skärgården


 


Nu vet vi hur det låter och känns, när åskan går och regnet vräker ner på husbilstaket..! Första natten var det ett riktigt oväder, men sedan har vi haft en jättehärlig helg i skärgården. Våra vänner har en båt som vi åkte ut med till en ö, där badade vi, lagade mat och bara myste. Vi besökte även Harstena, en ö som var väldigt lik Saltkråkan så där gick jag och såg farbror Melker i varenda hus:) Där fanns även ett bageri som hade alla sorters kakor man kan tänka sig, en fröjd för mig som älskar småkakor! Nu är vi tillbaka hemma, men har många fina minnen från denna härliga skärgårdshelg tillsammans med några av våra bästa vänner.
Må så gott alla läsare!
Kramar från Maria

torsdag 5 juli 2012

Här kommer vi trivas


 

Mina svärföräldrar har köpt en husbil och de är snälla och lånar ut den till oss. I går hämtade vi den och nu ska vi ta en tur några dagar. Barnen packar och packar och jag försöker hålla lite koll på, vad som är nödvändigt att ta med:) Vi ska hälsa på några kompisar som har hyrt en stuga i skärgården, det ska bli roligt att träffa dem och härligt att få komma till havet. Vädret ska kanske inte bli det bästa, men vi kommer säkert ha mysigt ändå! 
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

måndag 2 juli 2012

Mor och dotter vecka


 

Den här veckan jobbar min man, sonen är på sommarkollo så dottern och jag har en egen semestervecka. Det är ganska mysigt att få ägna sig åt ett barn i taget:) Vi ska göra några dags utflykter men även vara hemma en del, hon har några saker hon önskar den här veckan, plocka smultron och jordgubbar, bada i Lundbybadet, cykla på picknick och leka med kompisar. Det är förslag som passar mig också, men jag la till lite shopping också, så i dag var vi i en inredning och kläd butik butik som heter Skön stil. De har 50% rabatt på allt så jag köpte fyra kuddfodral och söta hjärtan att hänga i fönstret på altanen.
Må så gott alla fina läsare!

Stor semester kram från Maria