söndag 30 september 2012

Höstfint i köket






I veckan har jag och min bästa vän Lotta varit i Ullared. Jag hittade inte så mycket kläder, men jag köpte lite heminredning och hästsaker till dottern:) Det blev även fina höst gardiner till köket, jag har haft vita gardiner länge så nu blev det fint med lite färg. Det är alltid roligt att åka i väg och  Lotta och jag tyckte själva utflykten var det bästa!
Ha en fin vecka alla läsare!
Kramar från Maria

fredag 28 september 2012

Vackra höstbilder




 
Vilken härlig dag vi har haft, äntligen en solig eftermiddag! Barnen har haft kompisar hemma och jag har varit ute i trädgården och haft lite höströj, klippt ner buskar och rensat lite ogräs. Det var klarblå himmel och så skön luft så jag njöt i fulla drag. Efter en stund behövde jag en paus och tog en runda med kameran. Det är lite roligt att leka lite med olika vinklar och motiv. Himlen var så fin i dag så jag tog några vackra höst bilder rakt upp:) Dessa bjuder jag er på i dag och önskar samtidigt alla läsare en riktigt skön helg!
Kramar från Maria

söndag 23 september 2012

Morgonmys i sjukstugan





Jisses vilken helg.... Jag brukar inte gnälla men nu måste jag få det:) I torsdags fick jag en dunderförkylning som bara blev värre och värre. Jag har nog inte varit så förkyld på 10 år. Ni vet, man nyser hela tiden och näsan rinner så mycket så man måste ha med sig ett paket näsdukar t.o.m när man ska gå ut till soptunnan. Som om det inte vore nog vaknade jag i lördags morse med nackspärr och kunde inte vrida huvudet åt höger. Som tur är så är ju det här tillståndet inte kroniskt så i morse kände jag mig faktiskt lite bättre. Det firade jag med en riktig mysfrukost, tända ljus, pepparkakor och kaffe. Jag vet, det är inte jul än på länge, men jag gillar myset och pepparkakorna:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

torsdag 13 september 2012

Teburk och tekanna




 
I dag har jag vardagslyx:) Jag börjar kl. 9.30 på torsdagar så efter att jag har skjutsat barnen till skolan åker jag hem igen, hämtar in tidningen, brygger kaffe eller te och har en lugn start på dagen. Det är jätteskönt, helst i slutet på veckan när jag är lite trött:) Man får även lite tid att fundera när man är ensam... Jag ska fika med en vän i stan i morgon så då började jag tänka på lite shopping:) Jag skulle vilja köpa en fin tekanna så jag ska nog besöka en tebod. Nu när det börjar bli höst så är det ju mysigt och gott på kvällarna, att sitta i soffan och dricka te.
Än så länge får jag nöja mig med min rosa teburk och min favoritmugg som står på köksbänken, men vem vet, kanske det även står en tekanna där framåt helgen:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 9 september 2012

Härlig höstmorgon





Åh vad jag älskar att vakna en söndag morgon och titta ut på min fina utsikt och se höst! Solen som går upp över det nytröskade fältet, dimman som ligger kvar vid ån och den friska luften. Jag tog med mig kameran gick ut och fotade och satte mig sedan på trappan och drack mitt kaffe. En mycket lugn och skön start på dagen, tyvärr blev inte resten av dagen lika lugn. Barnen har flera aktiviteter på söndagar och de behöver både skjuts och tid. Dottern håller på att lära sig att bli skötare på en häst och då blir jag också involverad.... Så i dag har vi ryktat, mockat, putsat sadel och myst med fina Ramona. Det går lätt några timmar när man är i stallet och så är det ju så roligt att sitta på läktaren och titta på när de Stora tjejerna rider.... I kväll fick jag i alla fall en skön promenad med en vän och nu ska jag dricka te i soffan och slappa lite in för kommande vecka.
Må så gott alla fina läsare!
Kram från Maria

söndag 2 september 2012

Vi firar födelsedag




 
I går fyllde vårt äldsta barn år, 11 år. Vi hade kalas på eftermiddagen med hela släkten. Jag hade gjort en god äppelpaj och vår gammelfarmor hade med sig en fin blåbärskaka. Hon och gammelfarfar är över 80 år och bor i ett hus på landet. De odlar en del i trädgården och och hade med sig egenodlade, inlagda gurkor till oss, det blir gott med saltgurka  på frukost mackan i morgon:) Vi hade en härlig eftermiddag med fina vänner och härligt väder. Underbart att kunna sitta ute i trädgården och känna solen värma i ansiktet. I dag ska födeledagsbarnet få åka till stan och välja ut sin present, en egen dator står överst på önskelistan.
Må så gott!
Kram från Maria