söndag 25 november 2012

Nya krukor till jul






Nu på förmiddagen har jag gått en långpromenad med en vän, sedan många år tillbaka. Det var lika trevligt som alltid, bra att kombinera motion och socialt umgänge:) På vägen hem stannade jag till i mataffären och hittade söta blomkrukor som jag vill ha i köket till jul. De är alltid roligt att hitta fina saker, när man minst anar det. Det blev en glad överraskning i dag! Nu funderar jag på om jag ska gå på bio och se En oväntad vänskap i eftermiddag eller om jag ska vara hemma och fixa, det återstår att se:)
Ha en fin söndag alla läsare!
Kramar från Maria

fredag 23 november 2012

En fin julbok




 Häromdagen köpte jag en inspirerande och mysig julbok. Den heter Ebbas julstök och är skriven av Ebba och hennes mamma Åsa Swanberg. Boken har härliga bilder, goda recept på både julmat, bakverk och godis. Den innehåller även pysseltips och lite fakta kring julens traditioner. Jag tycker jätte mycket om den och får mycket julstämning och inspiration, hoppas ni också kan inspireras av bokens härliga bilder!
Ha en fin helg alla läsare!
Kramar från Maria

                                                   


söndag 18 november 2012

Jul på Liseberg






I helgen har vi i familjen varit i Göteborg. Vi åkte i fredags eftermiddag till hotell Scandic i Mölndal, där vi åt en god middag i hotellrestaurangen på kvällen. Jag beställde en svampsoppa med kyckling, som var väldigt god! Efter en lång och underbar frukost med allt man kan önska sig, åkte vi vidare till min mans bror. Där blev vi bjudna på nybakad kladdkaka och fick mysa med den nyaste medlemmen i vår släkt, lilla fina tjej kusinen som är sju veckor nu. Därefter blev det julmys på Liseberg. Lika mysigt som alltid med all belysning i träden, julmusik och massor av gott att äta och fina saker att handla:) Nu är vi hemma igen och jag skulle önska att jag fick en hemmasöndag, men barnen har flera aktiviteter som de vill ha skjuts till och jag ska öva till vår julkonsert i eftermiddag.
Ha det gott alla läsare och hoppas ni har en bra helg!
Kramar från Maria

söndag 11 november 2012

Skapa med naturen






I dag har jag en vilodag! Vi har bjudit pappan i familjen på frukost och gett paket och nu ska jag ska bara vara hemma och pyssla och gå två långpromenader med vänner. Att vara med vänner,
motionera och få pyssla i lugn och ro, det ger mig energi och nya krafter inför en ny vecka. Nu har jag just varit  i skogen bakom vårt hus och plockat lingonris, blåbärsris och mossa som jag lagt i blombordet, där jag hade Pelargoner i somras. De blev som en egen liten värld och där kan ju även några tomtar få bo, när det börjar att närma sig jul:)
Ha en skön söndag alla fina läsare och en bra kommande vecka!
Kramar från Maria

torsdag 8 november 2012

Lite julinspiration




 

Hej alla fina! Ännu en vecka har snart gått, jisses vad fort det går. I morgon kväll ska jag och några jobbarkompisar gå på Peter Jöbacks konsert I love musicals, det ska bli jätteroligt, både att få lyssna och titta:) Förra helgen när jag var på Ikea och köpte sofföverdrag så kunde jag inte låta bli spana in julpyntet också. Det fanns massor av fint förstås och jag köpte lite pynt i rött och vitt. Dessa bilder bjuder jag på i dag och hoppas ge lite julinspiration till er!
Må så gott och ha en fin helg!
Kramar från Maria

lördag 3 november 2012

Nya tapeter i vardagsrummet





Nu är hon färdig, målaren. Hon har målat taket vitt och satt upp nya tapeter, ljust beiga på de stora väggarna och en blommig fond på kortsidan. Hon var här i 3 1/2 dag, det är inte klokt så fort det går när man jobbar med det på heltid och har erfarenhet!
Innan renoveringen hade vi träfärgat tak och ljusgula väggar. Det blev stor skillnad, nu känns rummet så ljust och fräscht och vi är jätte nöjda. Nu återstår bara att flytta in igen:) Vi har köpt ny svart klädsel till Ektorp soffan och vi ska köpa nytt soffbord. Det är roligt att få nytt och fint, jag visar fler bilder när vi kommit i ordning lite mer:)
Ha en fin helg alla läsare!
Kramar från Maria