måndag 29 april 2013

Nu kan jag berätta


Nu äntligen är jag redo för att skriva om vad vi har gått igenom. Vi har gjort en utredning på barn och ungdomshabiliteringen  angående vår dotter som är 9 år. Hon har alltid varit lite speciell, hon läste flytande innan hon hade fyllt 5 år, hon har alltid varit klok och förståndig, har ett ovanligt starkt minne och är väldigt social och vill prata med alla. Hon är kreativ, har stor fantasi och har lösningar på det mesta.


Däremot har hon ibland svårt med kompis relationer och svårt att förstå att andra tänker på andra sätt än hon själv. Hon blir i bland arg och det blir missuppfattningar och konflikter med andra barn. Hon har även haft det jobbigt på gymnastiken med att förlora i lekar och svårt att förstå samband i olika aktiviteter.


 Utredningen visar att hon har högfungerande Autism, det betyder att hon har normal eller hög begåvning men Autism.  Vi vet inte så mycket i nuläget, mer än att vi ska få hjälp av ett behandlingsteam och få föräldrautbildning hur vi kan stötta och hjälpa henne. Hon kommer även att få hjälpmedel och stöd från habiliteringen och även anpassat i skolan. Vi hoppas även hon kan få ökad förståelse och att hon själv kan förstå och fortsätta att utvecklas, men med mer kunskap från omgivningen.


Hon själv tog det positivt, tyckte det var skönt att få veta. Hon tog det på barns vis, enkelt och inte så komplicerat. Hon hade egentligen bara två frågor och det var: om vi fortfarande kommer att tycka om henne och om autism är något man kan dö av. Dessa frågor kunde vi svara på och sedan var det inget mer med det:)


Själv har jag blandande känslor det är både en lättnad och en sorg. Alla har väl en önskan om att barnen ska fungera och ha det bra. Men samtidigt är jag positiv och tror på henne och hennes tillgångar hon har. Det  känns även bra att vi får professionell hjälp och att hon har många år kvar innan hon är vuxen. Det här är en kortfattad historia om en stor sak, men det svårt att skriva om allt och jag har valt ut vissa delar.

I den här berättelsen visar jag er några av mina favorit bilder:)
Må så gott alla fina!
Kramar från Maria

söndag 28 april 2013

Livet snurrar fort


Den här helgen har rusat på i rasande tempo. Min man har legat sjuk hela helgen så han har inte varit så behjälplig som han brukar. Vi bor ju som ni vet på landet och barnen har många aktiviteter de vill åka till och kompisar de vill träffa.



Jag vill absolut inte byta bort vårt lantliv mot något annat. Jag älskar att vara här, nära naturen och bara vara. Men den här helgen har jag mest åkt fram och tillbaka till stan hela tiden. det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig:)



I kväll har jag i alla fall gått runt i trädgården och i hagen med min kamera.
 Det var en skön kväll med ett vackert ljus när det började skymma.
  Jag samlade på mig lite energi så nu håller jag till tisdag eftermiddag, sedan får vi ju ledigt en dag extra:)


Det är inte det att jag inte vill ställa upp på våra barn, men i bland är det skönt att bara få vara hemma och inte ha någon tid att passa.
Må så gott alla fina läsare vill gärna kika in hos er mer, men tiden räcker inte till just nu.
Kramar från Maria

fredag 19 april 2013

Vi har vunnit en resa


 För några veckor sedan var jag med i en tävling på Barnsemester.se. Den enda man skulle göra var att vilja vara testfamilj och testa olika aktiviteter samt lova att fota, dokumentera och skriva en reseberättelse. Jag skickade in och i går morse fick jag ett mail, vi hade VUNNIT!



En resa till Danmark med 2 övernattningar på Hotell Europa i Ålborg, entre till Ålborgs Zoo och entre till Fårups sommarland, gissa om vi blev glada:)


Vi har inte varit i Danmark sedan 2008 så det ska bli jättekul att komma tillbaka. Jag älskar de vita stränderna och havet så jag hoppas på fint väder och många bad också:) 
Bilderna är från Danmark 2008.
Ha en bra helg alla läsare!
Kramar från Maria

lördag 13 april 2013

Pysslar med mina Pelargoner



I veckan köpte jag sticklingar för halva priset i växthuset. De såg lite ledsna ut, men jag tror säkert jag ska få dem att trivas här hemma i ett soligt fönster med ny fräsch jord:)
Att fixa med blommor, vara ute i trädgården och pyssla, det är terapi för mig, då får jag tid att samla i hop mig och mina tankar, få ny energi och en må bra stund:)



Pelargoner är en av mina favorit blommor och det är ju roligt att det finns så många olika sorter och färger:)
Ha en fortsatt fin helg alla läsare! I dag har jag haft en riktigt slappar dag, men i morgon har jag två långpromenader inplanerade med fina vänner, det ska bli skönt!
Kramar från Maria

lördag 6 april 2013

Vårfint på altanen


Så härligt med lördag, ledigt, sol och värme. Det ger mig massor av energi och inspiration. I dag är båda barnen borta hos kompisar, min man är ute och byter däck på bilarna så jag är ensam inne:)  Jag städar altanen, den blir ganska smutsig efter en hel vinter.
Jag har faktiskt städlust i dag, det är roligt att få fint igen.




Det är så skönt att kunna vara där ute igen, då känns det att det äntligen är vår 
och snart sommar:)
Jag får tid att tänka också, när jag går där och städar. Jag tänker på hur bra jag har det och så glad jag är över min fina familj. Jag små skrattar lite när jag tänker på vår dotter och allt roligt hon berättar om dagarna, hon är en frisk fläkt i vår familj:) Jag tänker på sommar och semester och vilka platser jag vill besöka då.


Ha en fin helg alla läsare!  
Kramar fån Maria


måndag 1 april 2013

Tid för familjen

I fredags sjöng jag och några tjejer i kören i en vacker kyrka. Det var fint och blev stämningsfullt, som tack fick vi vackra blommor som nu pryder vårt vardagsrum.
På påskafton åkte vi mot Örebro vi stannade i vackra Askersund och åt lunch, det är en riktigt sommarställe:)
Väl framme i Örebro åkte vi upp i det höga vattentornet och fick se en fantastisk utsikt över staden:) Därefter blev det bad i Gustavsvik och lite mer mat:) Jag har haft en härlig påsk med familjen, känns bra att ta sig tid och bara umgås:)
Ha en fin vecka alla läsare!
Kramar från Maria