torsdag 30 maj 2013

Positiv inställning gör skillnad


I söndags blev jag knuffad av en häst, ramlade lite olyckligt och bröt ringfingret. Jag är nu gipsat i tre fingrar och handen och är sjukskriven resten av veckan. Jag är lite begränsad i mina rörelser och allt jag vill göra tar dubbelt så lång tid. Allt kräver extra ansträngning och kräver mer tålamod.


Jag bestämde mig direkt för att jag skulle ha en positiv inställning, låta saker få ta tid, acceptera situationen som den är och känna tacksamhet över att det inte blev värre och att jag snart är återställd.



Jag tänker ofta på vad inställning gör skillnad över hur livet upplevs och blir. Allt kan man inte påverka själv, men man kan välja hur man tar emot det som sker.
Visar några bilder från altanen i dag, där jag tillbringar en del tid just nu:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria


söndag 26 maj 2013

Vackra Klädesholmen




Så är vi hemma igen efter en härlig helg i Klädesholmen på Tjörn. Väl framme på hotellrummet som låg på en brygga möttes vi av mousserande vin, tryffel och jordgubbar. Vi satt ute på bryggan och hade det så lugnt avkopplande och bra.




Innan middagen gick vi en långpromenad på klipporna och bland alla vackra hus. Det är rogivande vid havet och mysigt att flanera runt på vackra platser. Nu är vi tillbaka hemma och har många fina minnen att  spara.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

tisdag 21 maj 2013

stanna tiden ett slag



Det är så vackert ute nu så det nästan gör ont. Nu skulle jag vilja stanna tiden och få njuta lite extra av allt det vackra. Jag är lika förundrad varje år, att det finns så mycket växtkraft i naturen och att det blir så här vackert blommande varje år:) Fruktträden, Hägg och Syrén är nog mina absoluta favoriter:) 



Det är härligt med årstidsväxlingarna jag skulle verkligen inte vilja vara utan dem:) Var årstid har sin tjusning och är lika efterlängtad när den kommer. Tur vi bor i Sverige:)
 Nu är det bara två dagar kvar tills vi ska åka till Bohuslän, längtar dit och hoppas få se fina vyer och fota:)


Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria


torsdag 16 maj 2013

En romantisk weekend



Nästa fredag fyller min man 40 år. Då ska vi åka i väg bara han och jag. Han reser mycket i jobbet och bor ofta på hotell så han vill inte bo på ett vanligt hotell....Själv är jag nöjd bara vi är på en vacker plats så jag kan fota fina bilder:) 
Nu har vi hittat ett flytande hotell som heter Salt och Sill i Klädesholmen utanför Göteborg.




Vi har bokat ett paket med räksmörgås vid ankomst, vin och tryffel på rummet, 3-rättersmiddag på kvällen, frukost och ett rum med havsutsikt. Jag undrar kan man få utan havsutsikt på en båt?!


I vilket fall ska det bli mysigt att komma i väg bara han och jag, få tid att prata, umgås och bara vara:) Hoppas på fint väder så vi kan gå promenader och sitta ute i solen:)
Bilderna är lånade från nätet.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria


söndag 12 maj 2013

Planterar vid poolen


Den här helgen har varit lite annorlunda våra barn har varit på läger, Isak på scoutläger och Ida på ridläger så jag och maken har varit ensamma här hemma en del. På lördagen  passade jag på att åka i väg till en handelsträdgård och köpa blommor och några nya krukor. Det fanns hur mycket som helst att välja på:) Väl hemma igen planterade jag och njöt av min ensamhet i trädgården.




På kvällen var jag bjuden på tjejfest hos min bästa vän Lotta. Vi är ett gäng från skoltiden som träffas i bland och det blev en jättetrevlig kväll med god mat och dryck och många skratt långt in på natten:) Så i dag är jag lite trött och gör inte så mycket.... Men nu ska jag i alla fall ta mig ut i spåret med en vän och få lite motion!


Ha en fin vecka alla läsare! 
Kramar från Maria


tisdag 7 maj 2013

I Vitsippebacken



 Det är magiskt ute i naturen nu, det slår ut blommor och grönskar mer och mer för varje dag. Jag är lika förundrad varje år över att det alltid fungerar som det är tänkt. Det är naturens under:)
Vi har ju förmånen att bo på landet och nu blommar Vitsipporna som en vit matta i trädgården och i hagen bakom huset. Den här tiden uppskattar jag verkligen att bo på landet och uppleva naturen och årstidsväxlingarna  på nära håll. 



Efter den här långa vintern känns det ännu mer som vi behöver våren, med ljuset, värmen och alla blommor. Jag skulle vilja stanna tiden ett tag och bara vara och njuta:)


Må så gott alla fina läsare!
Stor vårkram från Maria


lördag 4 maj 2013

Vårfint i trädgården



Vad härligt att det äntligen kom lite sol och värme. Nu blir jag sugen på att fixa och göra fint i trädgården. Vi har börjar att ställa fram trädgårdsmöblerna och planterat lite i krukor så nu väntar jag bara på varmare nätter så jag kan plantera mer:)


Min man och jag fyller snart 40 år och då tänker vi ha fest så då är det extra kul att göra fint i trädgården. Min granne är en riktig trädgårdsfixare och hon kom på att hon kunde gräva en ny rabatt till mig som födelsedagspresent:) Det var väl en bra present! 


I dag kommer min bästa vän hit, vi ska planera vår midsommar, som vi tänker fira i Dalarna i år igen:) Vi har ingenstans att bo så det ska vi kika på i dag!
Ha det gott alla fina läsare och tack för alla fina kommentarer! 
Vi börjar smälta beskedet om vår dotter och trots allt är hon ju samma tjej som tidigare:)
Kramar från Maria