lördag 27 juli 2013

Vår nya familjemedlem


Häromdagen ringde en kompis till Ida och undrade om vi ville ha hennes kanin Gosan. Hon kände att hon hade tröttnat lite och så är båda hennes föräldrar allergiska mot kaniner. Vi funderade inte särskilt länge, Ida har länge velat ha en kanin och nu fick ju både kanin, bur och alla tillbehör i ett paket.



Nu har vi fullt upp på dagarna att sitta inne i hagen och lära känna Gosan, leka med henne och se till allt är bra. Barnen tycker att det är jätteroligt, fast Isak tycker att vår katt Anton är mer hans nu och kaninen är Idas.


Det är roligt för barnen att få växa upp med djur och samtidigt nyttigt att få ta ansvar. Det är ju lite pyssel med djur och de behöver ju skötsel och omvårdnad:)  Jag tror nog vår nya familjemedlem kommer att trivas hos oss på landet:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria 


fredag 19 juli 2013

En riktig badsommar


 Visst är det härligt att vi äntligen fick en fin sommar och en riktig bad sommar. Jag älskar att bada och våra barn också så vi känner oss rätt så skrynkliga vid det här laget:)  Det känns helt underbart att få sol varje dag och kunna välja att bada både i hav, sjöar och pooler. Att få känna, väljer vi pooler i dag så kan vi åka till en sjö i morgon, för det är fint väder då också!


Det är rogivande vid vatten. Att åka till en sjö på kvällen med kvällsmat och ta ett kvällsdopp. Att sitta på en brygga och känna den lite svalare kvällssolen i ansiktet, höra fåglar som låter och se fiskar som simmar. Det är stunder jag sparar i hjärtat till kommande dagar. Jag njuter verkligen av dagarna nu och snart åker vi till Danmark, hoppas även få fina dagar vid stränderna där:)



Dagens bilder är från tidigare somrar. Hoppas ni alla har en skön sommar och ha det så bra!
Kramar från Maria

lördag 13 juli 2013

Sommar i skärgården


Vi har nära vänner som hyr ett hus i St: Annas skärgård varje sommar. Mina svärföräldrar har en husbil så den lånade vi och åkte till skärgården och hälsade på några dagar.


Det är så härligt att vara vid havet på sommaren ta båtturer till öar och bada eller bara sitta vid vattnet och njuta:)
I år hade våra vänner köpt en gummibåt med motor så barnen kunde köra själva kortare turer, 
det var populärt vill jag lova:)



Nu ska vi vara hemma och fixa lite med vår altan innan vi åker till Danmark några dagar. Vi behöver byta tak och jag vill ha ta bort mattan och lägga in ett golv i stället.
Det är skönt med semester och sommar, kunna göra lite vad man vill njuta av sol, bad och vackra platser, umgås med vänner, men även få tid att göra om lite hemma:)
Ha det så skönt alla fina läsare!
Kramar fån Maria



torsdag 4 juli 2013

Fina fina Öland


Så är vi hemma igen efter några fina dagar på Öland tillsammans med min pappa. Barnen och jag brukar ta med honom på en liten tur varje sommar, sedan min mamma inte längre kan följa med efter sin stroke.



Första dagen var det strålande sol så då badade vi vid havet vid Bödagården där vi också bodde och sedan åkte vi till vattenlandet i Böda. Vi försöker göra något varje dag som alla tycker om så när barnen badade i vattenlandet, jag låg i solstolen så hittade min pappa ett bibliotek inne på restaurangen där han kunde sitta och läsa, så Böda Camping får högsta betyg av oss:)



Den andra dagen åkte vi till fyren Långe Erik. Det var 138 trappsteg upp så det kändes i benen vill jag lova:) Tyvärr var det en brant stege sista biten upp så vi valde att titta ut genom fönstret i stället.



Det jag gillar bäst med Öland är nog stränderna och det vackra landskapet, jag vet inte hur många Vallmo fält vi åkte förbi, så vackert!
Det är härligt att umgås också, vara tillsammans med familjen och uppleva saker tillsammans.
Må så gott alla fina läsare! 
Kramar från Maria