söndag 29 september 2013

Livskvalitet


I morse ringde en väninna till mig och undrade om jag och Ida ville följa med och plocka svamp på eftermiddagen. Egentligen hade jag tänkt att fixa hemma i dag, men jag var snart övertalad:) Vi kom till en riktig trollskog, där mossan låg som en grön matta på marken och solen lyste genom grantopparna. Det var så härligt och fridfullt och det dröjde inte länge förrän vi hittade Trattkantareller också:)
 Ida, hon plockade mossa och kottar i stället, för hon håller på att bygga en stenåldersby i skolan och de skulle ha med sig naturmaterial dit.



 Efter skogsutflykten blev vi bjudna på fika i min väninnas trädgård. Jag satt i solen bland höstlöven och drack te och det var så härligt. Den stunden kommer jag spara länge i mitt hjärta och den här dagen har gett mycket livskvalitet för mig:)


Ha det gott alla läsare!
Kramar från Maria

torsdag 26 september 2013

Höstfint i köket


Nu när det börjar bli höst, blir jag sugen på att fixa om lite här hemma. Nu har bytt gardiner i köket och fått in lite höstfärger. Gardinerna är från förra året och egentligen ville jag ha några i plommonfärg i år, men jag har inte hittat några fina. 



Jag gillar hösten, när jag kan sitta inne och tända ljus, dricka te och mysa på kvällarna. Då är det ju extra roligt att göra om och få lite nytt att titta på här hemma:)
Nu i helgen blir det inte så mycket mys här hemma, men det blir andra trevligheter i stället. I morgon kväll ska vi i kören gå ut och äta på restaurang och på lördag är jag bjuden på tjejmiddag. 


Hoppas ni också får en skön och mysig helg!
Kramar från Maria

lördag 14 september 2013

Höstmys med bästa vännen




Jag njuter lite extra av helgerna nu när jag börjat jobba igen. I veckorna har vår familj full aktivitet och det blir inte mycket tid hemma så när helgen kommer vill jag helst bara vara hemma och bara vara. Det är viktigt för mig att få tid i trädgården och i naturen och samla i hop mig efter en fartfylld vecka.



Bakom vårt hus finns en fin hage, där går jag ofta och vandrar och funderar över livet. Jag trivs på hösten, det blir lugnt i naturen och så vackert med alla höstfärger. Det har ju bara börjat nu så jag hoppas få många härliga stunder framöver:)
I dag har jag njutit i min bästa vän Lottas trädgård i stället. Vi har haft en underbar dag med promenad, kaffe ute i solen och trevliga samtal. Vi har varit vänner sedan vi var små så det känns alltid roligt att ses:) Lotta fotograferade även barnen och mig och det blev fina kort att spara:)


Må så gott alla fina läsare! 
Kramar från Maria