fredag 25 oktober 2013

Lite feel good


Vi jobbar en del med friskvård på mitt jobb och några av mina kollegor är hälsoinspiratörer. Nu har de kommit med en strålande idè. Vi ska var och en skriva ner på en lapp allt som vi upplever att vi mår bra av. Det kan vara allt från att läsa en bra bok, promenera eller ringa och prata med en vän. Sedan ska vi lägga lappar i en burk varje gång vi gör de här sakerna. Efter en tid så har vi en liten tävling och den som lyckats att få flest lappar, gjort flest må bra saker får ett litet pris. De som inte vinner priset har ju ändå fått vinsten att göra må bra saker:)


Det här satte även i gång en tanke process hos oss och vi började prata om vad vi mår bra av. Jag funderar ju ganska ofta över de här frågorna så jag hade ganska klart för mig vad jag mår bra av. Några saker som jag skrev var: umgås med familjen, promenera, vara hemma och vara ute i naturen, fota och blogga, fika och baka, tända ljus och dricka te, plocka blommor vara med vänner och göra utflykter och upptäcka nya vackra platser.





Här är två av mina vackra platser, det ena är vid sjön där jag växte upp och den andra är utsikten från vårt köksfönster och vårt hus från baksidan.
                Önskar er alla läsare en riktigt bra, må bra helg!
Kramar från Maria

söndag 13 oktober 2013

Sundbyholms slott


 I helgen har vi varit i Eskilstuna och besökt min mans bror och hans lilla familj. Deras dotter har fyllt 1 år i dagarna så vi var där för att fira henne. Vi blev bjudna på en utflykt till en mycket vacker plats, Sundbyholms slott. Det är ett fint slott med en stor park runtomkring och det ligger vid Mälarens strand.



 Vi gick runt och bara njöt av alla vackra höstträd och det strålande fina vädret, det är inte alla höstar man kan sitta ute och fika i oktober:) Det var till och med två bröllop på slottet när vi var där och de fotograferades ute, så de hade verkligen tur med vädret! 



Det var en trevlig dag och mysigt att få umgås. Barnen tyckte det var så roligt att få träffa och leka med sin lilla kusin:) I bland kan jag känna att jag behöver vara hemma på helgerna, för att ladda med ny energi. Men nu har jag varit borta två helger i rad och känner mig piggare än på länge, så det är nog avkoppling att komma hemifrån lite också:)
Önskar er alla en fin vecka!
Kramar från Maria