tisdag 31 december 2013

Ett riktigt gott nytt år



Nu har vi firat jul och haft några dagar ledigt. Vi hade en mysig julhelg med familj och släkt och tog det väldigt lugnt. Jag vill gärna visa några julklappar som värmde mitt hjärta extra mycket. Jag sjunger ju i kör och efter att ha varit med om två fantastiska julkonserter kändes det extra roligt att få en g-klav som smycke. Jag fick även ett hjärta med barnens namn ingraverat. Dessa kan man beställa på nätet, sidan heter Smyckesfabriken.


 I dag är det nyårsafton vi var bjudna till min bästa vän Lotta och hennes familj, men nu har de blivit sjuka. Vi är hemma i stället:) Vi har tänt en brasa och nu lagar barnen och mannen tre rätters middag för fullt i köket. Våra barn gillar att vara med i köket och det är riktigt mysigt att laga mat i hop. 


Så är det snart ett nytt år, lite skönt tycker jag. Det känns som en liten nystart varje år. Jag har inga stora nyårslöften, men jag vill förverkliga mina drömmar mer 2014. Jag har ofta idéer och tankar om saker jag vill göra, men ofta stannar det vid det. Så nu vill jag gå från tanke till handling, jag bara gört:)
Önskar er alla en mysig nyårsafton och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kramar från Maria

måndag 23 december 2013

Önskar er alla en riktigt fin jul



 I dag har min bästa vän Lotta och hennes familj varit här och ätit frukost med oss. Det är en tradition vi har dagen före julafton. Visst är det lite magiskt så här dan före. Vi försöker att vara färdiga med julklappar, mat och julbestyr och bara lyssna på julmusik, äta och dricka lite gott, mysa och vänta........!


För någon vecka sedan var jag och några vänner i en blomsteraffär och gjorde egna blomgrupper.  Det var väldigt roligt att inspireras av allt material och alla fina växter som fanns, jag gjorde en julgrupp och en nyårsgrupp. Här på vår bänk i köket står nu julgruppen så fin:)


Önskar er alla bloggare och alla läsare en riktigt fin julhelg med mycket mys, värme och gemenskap. För mitt bland alla paket, all mat, alla bestyr runtomkring så är det ju ändå det viktigaste att få vara tillsammans med nära och kära och bara ha det gott:)
Stor julkram från Maria 


söndag 15 december 2013

Att lägga energi på rätt saker


 Jag funderar en del över livet och hur jag behöver tänka för att må så bra som möjligt. Det är inte så att jag mår dåligt över något särskilt, men jag känner att jag har mycket omkring mig och behöver tänka mig för när det gäller stress, hur jag tänker och hur jag prioriterar vad jag vill göra.


Något jag funderar mycket över är energi och ork. När jag var yngre hade jag hur mycket energi som helst till och med överenergi i bland:) Nu låter det som jag är över 80 år, men jag är bara 40:)  Det känns viktigt att tänka sig för innan man reagerar på saker och acceptera saker som inte går att förändra, att tänka positivt och gott om andra, att umgås med människor som ger energi och ha en balans mellan aktivitet och vila.


I bland när jag är för trött har jag lätt för att oroa mig för saker. Egentligen är det lite underligt, för de personer som jag har mest i min närhet min man Benny, mina föräldrar och min bästa vän Lotta är inte några oroliga själar utan tvärtom:) Mina föräldrar de tror alltid att allt kommer gå bra och Benny och Lotta de ser alla problem som roliga små utmaningar i livet:) 


Jag får försöka att leva efter mitt motto, att allt ordnar sig. Så länge vi lever och är friska finns det egentligen inte så mycket att haka upp sig på. Det försöker jag att leva efter så gott det går:)
Må så gott alla fina läsare och ha det så bra i julstöket:)
Kramar från Maria

söndag 8 december 2013

En härlig dag i snön



Natten till lördag hade båda barnen kompisar som sov över. Vi vaknade till strålande sol och fullt med snö i trädgården, vilken härlig dag! Jag hade inget särskilt planerat så efter frukosten gick jag ut och fotade och barnen tog ut pulkor och stjärtlappar och åkte så det stod härliga till:)
  


Visst är det något speciellt med den första snön, allt blir så där extra roligt när det inte har varit på länge:) Efter pulkaåkningen ville barnen gå in och dricka varm choklad och sedan började de baka pepparkakor igen.....!



Det blev en lördag hemma förutom att jag hälsade på mina föräldrar en stund. Det var precis vad jag behövde, en lugn förmiddag hemma och jag fick nästan känslan av julledighet. Det är inte långt kvar nu och jag känner att den ledigheten är välbehövlig:)
Ha en fin vecka alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 1 december 2013

Advent hos oss


Så blev det äntligen första advent och vi fick tända det första ljuset. Jag köpte en ny stjärna till fönstret häromdagen och nu lyser den så fint. Vi har haft en lugn dag, efter en härlig långfrukost gick jag en långpromenad med en vän.



I fredags var jag på julmarknad på äldreboendet där min mamma bor. Det var en sån där mysig marknad, där de sålde matbröd, julgodis, stickade sockar, tomtar och julpynt. Jag köpte godis som vi åt när vi drack glögg nu i eftermiddag.

Ida och jag har även fixat och planerat till hennes julfest hon ska ha på fredag. Hon har bjudit hem tjejerna i klassen och vi ska julpyssla, baka pepparkakor, spela julmusik och byta julklappar. Det blir nog en mysig kväll, men det kräver lite planering:)
Må så gott i veckan fina läsare!
Kramar från Maria