söndag 23 mars 2014

Ute där trivs jag bäst



 I morse ringde vår granne och undrade om Ida ville prova att rida deras lilla ponny. Gissa om hon blev lycklig och tackade ja förstås. Ida är ganska tuff så hon ville både trava och galoppera. Det var nog en härlig känsla att få galoppera på en stor åker till skillnad mot ett ridhus:)


  Hon kom dock in för snävt i en sväng och ramlade av på sidan. Hon slog sig inte, men blev lite rädd förstås. Jag som har stor respekt för hästar tycker att det blev en liten lagom näsbränna, för visst är det stora djur...


Hon satt upp igen och tog en liten sväng till..................!
Vi hade en härlig eftermiddag ute i det fina vädret och jag älskar verkligen att vara ute. Det ger mig massor av ny energi, må bra tankar och frisk luft:)
På kvällen gick jag en långpromenad i skogen med en vän och det doftade vår i hela skogen:) När jag kom hem började det skymma, det enda ljud som hördes var fåglarnas kvittrande och jag stannade ute en stund och njöt av vår fina utsikt. 



Visst är väl livet härligt!
Ha en fin vecka alla läsare!
Kramar från Maria

lördag 22 mars 2014

I väntans tider



Jag tycker verkligen att var årstid har sin tjusning och jag gillar även vintern, men nu är jag glad att det är vår och lite varmt. Men jag går i väntans tider jag längtar efter att plantera och göra fint i mina krukor, ta ut Pelargonerna och få lite grönska i trädgården.



De börjar ju blomma lite så det är ju på gång, det är nog bara mitt tålamod som sviktar lite:) I vilket fall är det skönt att vara ute i trädgården och bara vara. I dag har jag sågat ner några grenar på våra äppleträd och varit och tittat på hästhoppning med dottern. Jag älskar att vara ute, det gör gott:)


Jag har även fått hjälp av sonen att bära ut några av trädgårdsmöblerna så nu kan vi fika ute också:)
Jag har några projekt som jag vill starta när det blir lite varmare, måla en trädgårdsmöbel och så ska vi fixa golvet på altanen, snart  blir det dags så vi kan få börja.....!
Ha en fin vecka alla läsare! 
Kramar fån Maria

söndag 9 mars 2014

Firar födelsedag i vårvärme


Vilken underbar känsla att vakna till sol, ledig dag och värme:) Efter en skön långfrukost gick vi ut hela familjen. Barnen tog ut sina cyklar och cyklade i väg och plockade blommor till vårt köksbord, det värmer ett mammahjärta såklart:)
I fredags fyllde min pappa 70 år och i dag var det bestämt att vi skulle fira honom genom att äta på restaurang med hela familjen. Min pappa skulle lätt kunna få ett eget inlägg här på bloggen, men i dag skriver jag bara lite grann.... Jag har en väldigt nära relation till min pappa, han och jag är väldigt lika i våra personligheter, har många lika värderingar och flera gemensamma intressen som promenader, sång och musik. Efter att mamma fick sin stroke samarbetar vi även mycket kring hennes bästa. Här är en bild på honom från när vi var på Öland i somras.


Vi träffade även barnens söta lilla kusin på middagen. Det är alltid roligt att träffa Wilma och se hur hon har utvecklats sedan senast vi sågs. Nu älskar hon att gå när vi håller henne i händerna så gissa om Isak och Ida tyckte det var roligt att gå omkring med henne:)




Det var en liten inblick i vår helg, nu väntar en ny vecka som jag hoppas kommer att föra med sig ännu fler soliga och varma dagar.
Ha det bäst alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 2 mars 2014

Längtar till vår resa



I dag när det snöar ute längtar jag lite extra till vår resa, om knappt två månader åker vi till Rhodos. Vi är inte utomlands så ofta så när vi väl kommer i väg vill vi njuta ordentligt:) Vi har betalat lite extra och bokat en lägenhet med utgång till egen pool, det känns härligt att kunna öppna altandörrarna på morgonen och sätta sig med morgonkaffet i de egna solstolarna och barnen kan hoppa i och ta ett morgondopp:)



Min man reser ganska mycket i jobbet så det ska bli så skönt att bara vara tillsammans en hel vecka. Vi har valt all inclusive så vi ska ha det riktigt gott:) Vi kommer säkert att göra en del utflykter också, för känner jag vår familj rätt så blir vi snart rastlösa med mat, sol och bad efter några dagar:) Jag tror det finns många fina platser att upptäcka på Rhodos.
Det finns dock ett vattenland i anslutning till hotellet så där kan ju barnen vara om de vill ha aktivitet och vi vill ha det lite lugnt:)


Det är mysigt att ha en resa att längta till, särskilt när snön vräker ner utanför fönstret...!
( bilderna är lånade från fritidsresor)


Må så gott all fina läsare och ha en bra vecka!
Kramar från Maria