fredag 27 juni 2014

Att fylla år


I går fyllde jag år, inget jämnt och jag jobbade hela dagen så det var en ganska vanlig dag:)  Däremot fick jag många fina grattis hälsningar både i brevlådan, på facebook, i telefonen och i verkliga livet. Jag känner stor tacksamhet för alla fina vänner jag har runtomkring mig. 


När jag var yngre hade jag höga krav på födelsedagen, med många paket och stort kalas:) Nu känner jag mig mer än nöjd med ett litet kalas med de närmaste vännerna. 
Min mamma fyllde 75 år dagen före mig, så i år har jag mest haft fokus på att ordna en riktigt mysig födelsedag till henne. Det känns väldigt bra att kunna göra det för henne och bara det, att hon fick leva vidare efter sin stora stroke för fem år blir ju som en present till mig:)


När jag tänker fylla år så går tankarna ganska snart till, vad fyller jag mina år med? De senaste åren har jag har sänkt kraven och jag jagar inte efter något nytt hela tiden. Det känns rätt för mig. Jag trivs hemma på landet och njuter av årstidsväxlingarna, att få vara tillsammans med familj och vänner och ha balans mellan aktiviteter och vila. Jag får livsglädje av sång och musik, vackra vyer och blommor och trädgård. Jag trivs med att gör det mysigt för mina nära och kära och umgås. Jag gillar att motionera och att vara ute. Jag försöker att göra saker nu och inte vänta, för man vet ju aldrig var framtiden bär med sig.
Om två veckor ska jag åka till Svärdsjö i Dalarna, där jag är uppväxt. Jag ska åka själv med mina föräldrar och det känns bra att kunna ta med mamma dit minst en gång till:) 


Ha det gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

fredag 13 juni 2014

Vår nya altan



När vi köpte vårt hus år 2000 så fanns det en inglasad altan, den ligger i väster så där har vi suttit många  sommarkvällar och även ätit frukost i skuggan varma dagar. De senaste åren har dock taket börjat bli dåligt och förra vintern snöade det till och med in...!
Vi började renoveringen i höstas och bytte taket och satte pärlspont på insidan.



Nu i vår har det bara varit golvet kvar och nu äntligen har min man lagt ljust laminatgolv och altanen är färdig:)
Jag köpte en vit korgmöbel av mina föräldrars grannar, när de skulle flytta från landet till stan. Nu har jag fått hjälp av en sömmerska att klä om dynorna så nu känns möblerna fräscha och det är roligt att vi har fina minnen kring dem.


Nu har jag även piffat lite med blommor, kuddar och nya ljuslyktor. Det känns härligt att ha ett extra rum och att ha sommaren framför oss:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria