söndag 24 augusti 2014

Spa helg i Torekov


Den här helgen har jag varit i Torekov och bott på Spa hotell med min bästa vän Lotta. Hon fyllde 40 år i våras och den här resan var en present till henne.



Vi stannade vid Norrvikens trädgårdar på vägen ner och åt en väldigt god kyckling och ost sallad. Det är en stor herrgård med en fantastisk park att vandra i. Det finns även utställningar att titta på och en festvåning. När vi kom dit var de i full gång att duka fram till en bröllopsfest, men vi hann äta innan gästerna kom:)



Väl framme i Torekov checkade vi in på hotellet och sedan åkte vi tillbaka till Hovs hallar och gick en vacker vandringsled utmed havet. De blåste en del, men solen värmde så vi fick lite sommarkänsla igen:)



Efter en varm vandring var vi lagom trötta och urblåsta... så då var det skönt att åka tillbaka till hotellet och besöka Spaavdelningen. Den var verkligen fin och vi kunde bada och bubbla både ute och inne. De bjöd även på dricka och snacks så det gick ingen nöd på oss:) Därefter väntade en tre rätters middag och en skön säng.


Efter frukosten och en promenad vid havet i Torekov var det dags att packa väskan och bege sig hemåt igen. Tyvärr tog jag bara bilder med mobilen på promenaden, men Torekov är ett väldigt vackert ställe som är väl värd ett besök, och gärna lite längre nästa gång:) 
Ha en fin vecka! 
Kramar från Maria

måndag 4 augusti 2014

Att få vara tillsammans



Nu har Ida och jag varit på Öland några dagar och haft mysiga mor och dotter dagar. Vi bodde på Strandnära B&B, där jag bodde i maj. Det var lika fräscht som då och vi kunde avnjuta den ekologiska  frukostbuffén ute på verandan varje morgon. Det är väldigt mysigt att bara vara två, då tar man sig tid och lyssna och prata bara med Ida. Det känns att det är värdefull tid och bygger på bra på relationskontot:)
På dagarna gjorde vi utflykter, vi besökte bl.a. Källa Hamn, som är ett av mina smultronställen. Det är ett litet fiskeläge, där man kan hyra en stuga att bo i precis intill bryggan.  Där skulle jag gärna bo några nätter någongång:)




På kvällarna gick vi promenader, Ida ville hälsa på några hästar uppe i byn och sedan gick vi ner till stranden och badade. Det är verkligen härligt att bada i ett ljummet hav vid solnedgången...! 




Sista kvällen hämtade vi Isak, som varit på läger i Köpingsvik hela veckan. Det var jättekul att få träffa honom igen och det firade vi med att äta tillsammans på restaurangen på Strandnära.


Nu är vi hemma igen och ska försöka få lite gjort härhemma också, för nu är vi inne på sista semesterveckan....:)
Må så gott alla fina läsare!
 Kramar från Maria