lördag 25 oktober 2014

Att planera sin jul


Jag älskar ju julen och allt som hör den till. Jag har inte några höga krav och måsten om vad som ska göras, jag har valt ut godbitarna det jag och familjen gillar bäst. Det kan vara att gå på en julkonsert, baka saffransbröd, göra blomgrupper, göra godis, ha en liten julfest för Ida och hennes kompisar, göra julförberedelser hos min mamma på äldreboendet, ha granen inne ganska många dagar före julafton och köpa julklappar i god tid utan stress. Det är inget för mig att springa i köpcentrum veckan före jul, då vill jag sitta hemma vid min gran och dricka kaffe till julmusik:)


För att detta ska gå i lås krävs lite planering:) Jag är i full gång och tror att vi kommer få en skön julhelg och en skön december. För mig är julen lugn, ro, gemenskap med vänner, tända ljus, fika och inte minst sång och musik. Alla vackra julsånger som finns, både nya och gamla. Jag njuter till fullo:) I min kör har vi flera nya sånger vi ska sjunga på våra julkonserter och det är helt magiskt att få vara med om detta:)



Jag vet att jag ska leva i nuet, det gör jag också, men jag varvar med lite planering för framtiden för att få ett bra nu även då:)
Må så gott alla fina läsare! 
Kramar från Maria

måndag 13 oktober 2014

Härliga höst och hotellnatt



Vilken fin höst vi har:) Jag trivs på hösten, när det blir lugnt i naturen och alla vackra färger på löven som lyser upp. Vi har mycket vardag i vårt familjeliv nu, men förra helgen bodde vi på hotell i Eskilstuna och gratulerade barnens kusin som fyllt 2 år. Det var jätteroligt att träffa henne och mysigt för oss med ett miljöombyte och få lyxa på hotell:)

I dag provar jag att blogga från mobilen får se hur det går, vår dator är lite seg just  nu. Bilderna blir visst lite större, men det gör ju ingenting. Må så gott! Kram från Maria