tisdag 5 maj 2009

Bo på landet
Jag är uppväxt på landet och har nästan alltid bott så. För mig är det så skönt med lugnet och tystheten och att leva nära naturen och årstidsväxlingarna. Att få se varje blomma slå ut, höra fågelsång, se rådjur och harar och känna alla dofter som är på landet. Men även att ha en egen pulkabacke i hagen och kunna släppa ut barnen på cyklarna utan att behöva känna oro för trafiken. Naturligtvis vill jag inte vara ensam jämt utan tycker det är jättetrevligt när grannen rider förbi på sin fina häst eller stannar till och fikar! Det känns också bra att kunna ge lantliv till mina barn och förhoppningsvis även få dem att uppskatta naturen! Kram på er och njut av vackra våren.

10 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Ja,är det inte underbart med lantliv. Jag är själv född på en bondgård men när jag gifte mig flyttade jag och min man till ett lite samhälle nära min man sarbetsplats. Byn är inte så stort så det är nästan som att bo på landet vi har hästgårdar, skog och sjö som närmaste granne.
Visst är det väl en bra uppväxt för barn att få bo på landet.
Ha en mysig kväll!

Huset på berget sa...

Hej,
jag är också uppvuxen på landet och mina morföräldrar hade bondgård.
Jag är lycklig över det arvet för mina barn har inte heller blivit storstadsmänniskor.
Jag är som du, förskollärare och vet vidden av att få vara i naturen i sin barndom=man längtar alltid tillbaka.Man kan alltid finna lugnet där.
Kram så länge. Underbara naturbilder, Ulla

MiaMaria sa...

Hej!

Då kanske vi sprang på varandra på Liseberg...men visst var det lite kyligt....vi besökte en restaurang som hade värme stenar så där satt vi och myste länge....

HA´en bra vecka//MiaMaria

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag älskar landet..här vill jag leva här vill jag bo:-)
Kram Lotta

Skimrande kristaller sa...

Där skulle jag definitivt kunna tänka mig bo!! Så vackert! Lugnt o skönt. Stressfritt på nå vis i omgivningarna. Tack för tipset!! Ska prova! Kollade o såg att jag har den inställningen "blomma". Ska använda mig av den vid nästa försök till närbilder. Tack. Ha det gott. Kram Lenita

Kärrans blogg sa...

Hej! Fina bilder i din blogg som vanligt. Som jag sagt tidigare tycker jag att ni bor så jättefint, vackert och har en fantastisk utsikt. Det känns alltid så lugnt och harmoniskt hos er på landet.
Kram från Kerstin

Lyktor och Tyg sa...

Roligt att du tittade in på min blogg!

Visst är det skönt på landet. Jag bor inte helt enskilt utan har grannar omkring och 3 km till samhället, men det är på landet. Lungt skönt ingen som ser om jag byter gardiner eller inte :)
Saknar bara en sjö här hemma det vore underbart.
kram Kristina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det ser alldeles underbart ut... Jag är en stadsmänniska, men gillar att vara på landet, och tillbringar en del tid där iaf på somrarna...
Kram
marie

Helena sa...

Det ser och låter aldeles underbart! Kram Helena

anne sa...

Det är underbart på landet!
Jag är som du uppvuxen på landet och det var naturligt att flytta ut på landet igen så fort jag fick möjlighet.

Fina bilder av våren runt dig du bjuder på.
Kram Anne