tisdag 24 november 2009

Att få julfrid




Att fira advent och jul är för mig, en tid med mycket ljus, värme, vackra blommor, dofter, gemenskap, lugn och ro. Att få vara med nära och kära, baka, fika, pyssla och njuta av vacker julmusik. Jag har Peter Jöbacks julskiva i bilen nu, den är bra! Jag vägrar julstressa och jag vill inte gå i köpcentrum! Jag försöker åka bara en gång och handla julklappar och sedan köpa resten på nätet.
Jag vill vara hemma och mysa!!! I dag visar jag några bilder på min söta tomteflicka! Jag har en tomtepojke också, men han har gömt sig i jullådan.....!
Många kramar från Maria

37 kommentarer:

Älskade pion sa...

Sicken busig tomtenisse,gömma sig på det där viset. ;)Den fina lycktan har jag också köpt,gillar den skarpt.Mysiga bilder. :)Ha en skön tisdagkväll. Kramar Ulrika

Lauras gård sa...

Låter skönt att njuta och inte stressa. Jag försöker, men det är inte så lätt. Jag har dock köpt de flesta julklappar nu i november. Smart att handla på nätet, det är jag dålig på. Ha det bra! Kram STina

Mia sa...

Vilken fin försmak på julen du visar. Stress ligger inte för mig heller, så den här veckan tar jag ut min sista semester, då hinner jag varva ner och njuta lite av städningen ( går det ?)Ska nog fram lite rött här till söndagen också :)

LisaMatilda sa...

Vilken söt tomtetjej!
Låter som en alldeles underbar adventstid. Gäller bara att försöka undvika all stress och alla "måsten".

Sjabbig men chic sa...

Mysiga, juliga bilder. Alltså, det ska vara mycket mys och mycket lugnt men jag gillar lite det där lite stressiga också. Eller inte kanske stressiga utan mer lite tempo och mycket folk som springer hit och dit och julkulor och glitter och ljusslingor i träden på gågatan och barn som tindrar och barn som är less och vill hem. vuxna med snabba steg och ett litet leende och några vuxna med något jagat i blicken;)

Sen är det så mysigt att komma hem och sätta ner kassarna innanför dörren och bara vara.

Kramis Lisa

OlgaA sa...

Fin nisse! Älskar jultider, från advent och framåt.... Som ett barn väntar man något ska hända ;)
kramar

STENLYCKA sa...

Hej!
Så skönt att inte stressa utan ta det lugnt. Jag pysslar lite inför advent men den här julen kommer för vår familj att se lite annorlunda ut. Saknaden efter mor är jobbig och särskilt nu när julen närmar sig.
Ha det så gott!
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra planering, lite så hade jag tänkt också. Men jag vet hur det brukar bli, ska göra som du, leta efter fler klappar på nätet. Din lilla tomteflicka är väldigt söt, det var jättegulligt.
Kram till dig
AnnaMaria

Spik, skruv och drömmar sa...

Fina bilder. Lugnt och skönt, mycket ljus, ljuv julmusik och familjemys, det är advent för mig. Men jag gillar även att springa runt i alla affärer, bara jag vet vad det är jag ska köpa. Jag gillar tempot som blir i juletid. Det är nog kontrasterna som tilltalar mig mest.
Kram Therése

Hanna sa...

Söt tomte och lykta.
Kram
Hanna

Linruz sa...

Det låter förståndigt Maria.
Julen handlar om lugn ro och mys för mig.
Jag vill inte stressa och försöker därför vara ute i god ti med saker så att jag samtidigt kan njuta.
Ta hand om dig.
Och visst kommer det säkert fler tillfällen då vi kan ses..
Kram kram Lina

Kärrans blogg sa...

Åååh, vad fint du skriver och vilka fina bilder med mycket julstämning. Jag känner som du - vägrar stressa, bara mysa.
KRAM från Kerstin

Lantliv sa...

Det där var fint Maria!!!
Tyvärr är vi slowstarter här så sista veckan gör vi allt fast vi vill inte ha det så...kommer så mycket annat emellan hela tiden. Tror vi är urusla på att planera...men vad skönt det är på julafton....då är allt färdigt...men supertrött. Har oftast varit uppe halva natten och slagitin paket...att man aldrig lär sig...
kramneliikram Anne-Lee

Signe 1 sa...

Söta Maria, fina bilder som alltid härinne!! Ja, julen ska gå i lugnets tecken, men ibland är det tyvärr inte det enklaste...din blogg inger LUGN ialla fall...

Kraam Sofia

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller helt med dig Maria! Men i år kommer det bli annorlunda för mig. Fick bara halv lön i november så det blir till att åka och handla lille julafton när jag får nästa lön... *suck* inte kul!

Kram Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå Maria....
Den är jättefin, härliga bilder. Visst vill man ha lugn helt klart. Skall försöka sätta mig ner och kolla över allt så julen blir harmonisk. Vi saknade dig hos Lotta i fredags...

Kram Anne

Lantligt i stan sa...

Vilka vackra bilder du visar! Tomtetjejen var så söt! Håller med dig angående stressen! Jag tar det nog också ganska lugnt. Har köpt några klappar nu i helgen, men planerar köpa resten på nätet i lugn och ro.
Kram Anki

Titti sa...

Hej
Här blir det många klappar ifrån nätet ochså. Mår inte alls bra i julstressen. Ha en fortsatt trevlig kväll. Kram Titti

Livet på Berget sa...

Helt rätt! Tänker inte heller stressa. Tänker baka under julledigheten istället för inför jul och då bara för att det är mysigt att baka när man är ledig. Handla klappar gör jag nästa helg och då blir det alla klappar. Julpynta gör jag lite nu och då när jag känner för det. Jätte härligt inställning du har, gillas. Söta tomtebilder:).
Kram
/Sara

Marie sa...

Stressar gör man så ofta annars, så är inte julen och tiden i december just en tid då vi inte ska stressa, men ha fokus på att umgås och njuta av varandra. Kram

Vardags-mirakel sa...

Å, jag får riktig julstämning av dina fina bilder! Kramar från Eva.

Lena/isklockan sa...

Jag försöker inte heller att sressa. men det kan vara svårt ibland. Jag får jobba med det hela tiden. Söt liten tomte tjej...Vackra bilder. Kram Lena/isis

Ullis/Leva på landet sa...

Tycker att dina tankar stämmer väldigt bra med mina. Är ju allra skönast att få vara hemma i lugn och ro och mysa. Brukar handla mycket på nätet. Vi har ju dessutom så långt till en större stad. Så fint du har gjort.

Kramar Ullis

VITA NYANSER sa...

Så fina bilder du visar, du verkar nöjd med din nya kamera som fotar jättefina foton!!! Vad klokt du tänker om julen, jag tänker inte heller stressa i jul, här blir det lugn och ro.

TACK goa för ditt härliga stöd inför att jag ska starta eget = )!

Kram L-L

Grodmamman sa...

Känner likadant och försöker varje år att vara färdigt i god tid med allt. Jag lyckas inte alltid, men skam den som ger sig, i år kanske jag gör det!:)
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Just som jag skulle vilja ha det..lugn o ro..men tyvärr är det inte så här äm...julestök o julebök...evangemang o pyssel...men men..julen kommer väl till mamma millan villan med tids nog;))

Kram vännen!!♥
P.s Vackra bilder med!!!

Uttan sa...

Så skönt.....
Vackra bilder som också ger lugn.
Vi köpte skinkan i dag så den är slut till jul men vad gör de vi kan ju äta nått annat då det är goast och mysigast före jul med förberedelser och god mat.
På julafton vill jag inte stå vid spisen och bara laga en massa mat.
Då vill jag njuta.....
Och bara vara......

Varma Kramar!!!

chokladblomma sa...

Det låter klokt!!! Brukar inte stressa heller, jag vägrar! Det får bli som det blir!
Jättesöt tomteflicka!
KRAM

Anonym sa...

Hej Maria! Det var längesen. Vilka vackra foton du tar med din nya kamera. Det var jätteskoj att läsa alla dina fina inlägg som jag missat under min frånvaro. Ha en skön kväll! Kram Sofia

Lotta sa...

Hej Maria!
Din tomte i från Hemtex tror jag? är jättesöt.
Instämmer med dig, visst vill man vara hemma med nära och kära och bara mysa i juletid.
Kramis Lotta

Blåbärs och smultronstället sa...

Vad många fina julstämningsbilder du visar. Visst är det viktigt att njuta av advent och julen i lugn och ro med sina nära. Jag ska försöka att inte stressa jag heller.
Kram Susanne

Gummans Trädgård sa...

Härlig julstämning.
Ha en skön Advent,
Ann.

lovefriidrott sa...

Usch jag vill verkligen INTE stressa men jag känner mig lite tvungen,nu är den period jag måste sälja för att klara mig senare,,,får vila sen. Så fint du gjort ute m tomteflicka.


Ha en fin första advent
Kramis Sari
http://www.lillaprovence.se

lugnet sa...

Sååå söta kort!! Visst är det härligt med advent!! Hoppas du får en mysig helg!!
Kram//Ulrica

Vita små hjärtan sa...

Så vackra fina bilder!!!!
Önskar dig en fin adventshelg!
Kram Agnetha

Birgitta sa...

Hej! Vad fint du har pyntat hos dej och brödet ser jättegott ut.
Det är inget skönt att trängas med en massa folk i stora affärer.
Önskar dej en skön helg.
Kramis Birgitta

plingan sa...

Ja man måste passa på att hinna njuta också. Helt rätt!
Ha en underbar helg!

Kramar Pernilla