söndag 20 december 2009

att välja sin egen väg

I kväll sitter jag och tittar på mina vinterfoton och fotot på vår väg, där det är fotspår. Min dotter står bredvid och säger: nu kan du göra ett blogginlägg som heter Mystiska spår...... Nej jag tror inte det, vad skulle jag skriva mer om det? Men det väckte ändå tankar om vägar och fotspår. Jag tänker ofta på hur viktigt det är att stanna upp och lyssna till sitt hjärta och gå sin egen väg. Göra val som känns rätt för mig. I vissa fall behöver jag bli bättre på det, för ofta tar jag lite för mycket hänsyn till vad andra vill. Det blir ju naturligt så när man har småbarn, att barnen måste få gå i första hand, men i takt med att de blir äldre så får jag ta mer plats.
Tilbaka till mina mystiska spår så är inte så mystiska, för jag såg att grannparet gick förbi för en stund sedan!
Må så gott och tusen tack för alla goa kommentarer!
Julkramar från Maria

36 kommentarer:

Signe 1 sa...

Vilka vackra bilder på det underbara som finns omkring oss nu, det vackra vinterlandskapet! Man vill bara pausa tiden...

STOR KRAM från mig♥!

Uttan sa...

Nu är det så vackert så vackert.
Att vi skulle få en vit jul vem hade väl trott det?
Så är det Måndag och inte många dagar kvar.
I dag kommer lilla William hit Mormor och vi ska nog baka lite.Det gillar han.

Önskar er en bra start på Julveckan!
Kram!

Mia sa...

Det tror jag du har rätt i, om man glömmer bort att hitta tillbaka till sitt eget liv, allt eftersom barnen blir äldre, att odla sina egna intressent och förhold, så är det fort gjort att "fasta med skjägget i postlådan" och då blir nog livet tomt den dagen dom flyttar ut. Jag har sett en del exempel på tonåringer som är hemma och är barnvakt till sina föräldrar i helgerna, det blir ju också fel, eller? Oansett så bjuder du på ett vackert, vitt vinterlandskap idag,men det ser fruktansvärt kallt ut hos dig, brr :)

Älskade pion sa...

Mystiska fotspår ja. ;) Spännande.Härliga bilder du visar. Ha en skön Måndag. Kram Ulrika

Huset vid ån sa...

Visst är det viktigt att stanna upp o lyssna på sitt hjärta o inte bara följa "strömmen"....Jättefina o stämningsfulla bilder! JulKramar till dig från mig.

Lotta-livets väv sa...

Goa Maria!
Vissa kommentarer i min blogg berör lite mer än andra och ditt inlägg idag berörde mig. Jag blev glad! över det positiva att din mamma faktiskt kunde prata 3 till 4 meningar. Sedan läste jag ditt inlägg om saknaden efter din mamma och då rann en liten tår på min kind.....Jag förstår...nej det gör jag inte, för ingen människa kan förstå hur det känns innerst hos en annan...men hur ska man bättre kunna uttrycka att man känner med en annan? Att inte kunna dela livet med "den-som-alltid-har-funnits" blir svårt, i synnerhet som du varit van att ringa till din mamma ofta. Jag märker också av att jag inte längre kan ringa min mamma och fråga...i synnerhet så här i juletid kommer jag på att:
-Hur var det nu mamma gjorde det här????
Vackra vinterbilder och kloka tankar. Må de ljusa tankarna överväga, men livet är ju så....det är ljust, det är mörkt, det är glädje, det är sorg och vore det inte så så skulle vi inte vara människor.
Många varma "jag-tänker-på-dig"-kramar
/Lotta

Kärrans blogg sa...

Hej min vän! Vilka underbart fina vinterbilder du visar. Att stanna upp och lyssna till sitt hjärta är nog det viktigaste man kan göra. Jag har gått min egen väg - både på jobbet och i mitt eget liv. Det är tufft ibland men inget jag ångrar. Det är viktigt för mej att känna att det känns rätt. GOD JUL!
Kram från Kerstin

Vita små hjärtan sa...

Så underbara bilder....
Önskar er en mysig jul!
Julekramar Agnetha

Bea sa...

Vilka fina vinterbilder! Kall, vit och gnistrande snö - midvinter. Kul med din dotter som deltar i mammas "bloggtänk" och visst är det mysterium detta med fotspår. En mamma som trampar upp fotspår för sin lilla dotter och visar vägen hur man vandrar vägen genom livet och blir en trygg och harmonisk individ. Det är väl ett mysterium, enkelt kan tyckas, men ack så svårt ibland!
Önskar dig en riktigt God Jul! /Bea

Österled & Västbris sa...

Hej kära du!
Så härliga bilder, jag tror jag kommer på en promenad..."ler"
Julkramar från Lotta!

Mom´s kitchen sa...

Hej där i stugan!
Känner igen mina egna tankar... Blir barnen större då får man lite mer utrymme för sig själv. Jag känner det för andra gången. Med första barnet tag det tid att få tänka på mig själv och nu när lilla är knappt 2 år börjar jag igen kunna slappna av lite och pyssla om mig själv då och då. Men problem tar aldrig slut, de blir bara annorlunda. Det säger man väl på svenska också : små barn - små problem, stora barn - stora problem ;)
GOD JUL till dig och din familj!
Ha det gott!
kramar Olg@

Jenny sa...

Hej Maria!
Du tar alltid så vackra foton, vad duktig du är! Det är en fröjd för ögat att kika in här på din blogg:)

Ha nu en riktigt trevlig julvecka goa du!

Kram Jenny

chokladblomma sa...

Underbara bilder!! Och jättemystiska fotspår...!
Jag känner att det är en bit kvar till den där egentiden... men den närmar sig!!
KRAM på dig också!!

Marie sa...

Att hitta sin väg, att gå i sin egen takt. Så viktigt, och att ibland kunna välja en väg som är lite oväntad och andra gånger är det så skönt att gå på kända stigar. Kram och "keep on walking"

Grodmamman sa...

Underbara vinterbilder! Vilken lycka det är när man får tid att ta en promenad i ett sådant vinterland!:)
Här börjar mina barn bli så stora att jag mer och mer kan välja väg efter mig själv. Skulle ljuga om jag sa att det inte är skönt!:)
Kram

Livet på Berget sa...

Underbara bilder. Ja visst ska man lyssna till sitt hjärta då blir det mer vilsamt inombords.
Må gott kära du!
Kram
/sara

Stjärnor & Champagne sa...

Haha det var inte så mystiskt alltså. Härliga soliga vinterbilder. Dina ord är så rätt så Maria. Vi är nog alla lika på det sättet...

Kramkram Anne

Lissboden sa...

Hej Maria!
Kloka ord i ditt söndagsinlägg och vad sorgligt det var att läsa om din mamma.
Du har en lite trevlig överraskning hos mig som kanske piggar upp nu i juletid.
Kram/Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka underbara vinterbilder. Ser ut som riktiga vinterkort. Ja visst är det bra om man går sin egen väg, brukar ju bli bäst då.

Kram Ullis

Bianco sa...

Hej!
Det är första gången jag kikar in till dig. Din blogg är jättefin och jag trivs direkt. Mycket vackra foton och många kloka ord.
Med önskan om en skön julvecka.

Sköna o Gröna Ting sa...

Med dina underbara vinterbilder skänker du oss alla glädje och lite mystik:):)..., det var alltså grannarna som spökade lite för er!!!

Visst är det väl gott när man märker att man kan norpa åt sig lite mer tid då barnen börjar bli mer självgående.
Att du tar dig tiden att föreviga allt vackert du skapar med din kamera är ju ett exempel på "egentid".

Jag har inga egna barn utan jag har det så bra att jag "lånar" min sambos två härliga tjejer som idag är 8 och 11 år och det fungerar jättebra.
Vi har dom varannan vecka och utan att låta egoist så har vi det ju bra..., ena veckan fullt ös och nästa lugnt och stillsamt och det bjuds på mycket egentid.

Man får bannimej ta vara på nuet, det går i raketfart allting.
Som att fira julen.., den är i övermorgon och det var inte länge sedan jag sa att jag hade hur mycket tid som helst kvar för att baka och pyssla...

Nu önskar jag dig en underbar jul Maria och ta väl hand om dig.
Kramar till dig...
Marianne

Linruz sa...

Inte alltid så lätt att välja sin egen väg.
Håller med dig att man ofta prioriterar bort sig själv för att inte såra andra.
Ta hand om dig vännen.
Kram Lina
ps....bilderna är underbara.

Sjabbig men chic sa...

Just nu följer jag den breda, raka vägen. Motorvägen mot julafton skulle man kunna säga;)

Jag vill önska dig och de dina en jätteskön jul!

Kram Lisa

Min Skattkammare sa...

Hej vännen!
Så vackra bilder!
Varje gång jag tittar ut genom fönstret hajar jag liksom till över att det är så vackert. Men.....det biter verkligen i kinderna så idag hoppade jag över promenaden.
Jag läste längre ner om din kära mamma, och jag blev bryskt påmind om hur snabbt en sjukdom kan slå till. Både mormor och gammelmormor drabbades av samma som din mamma.
Båda kom så småningom tillbaka och mormor som jag har i färskt minne fick jag många år tillsammans med.
Jag hoppas att du med tiden också får henne tillbaka.
Nu vill jag önska dig en riktigt God Jul och att du lyssnar i hjärtat vad som är det viktigaste.
Det positiva med att tänka på andra är att man slipper tänka på sig själv.....inget är mer befriande! :o)
Stor Julkram på dig!
Kicki

Ingmarie sa...

Vilka underbara bilder!
Visst är det vackert med gnistrande snö!

STOR JULKRAM TILL DIG!

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Oj vad jag har missat många inlägg. Nu är det fullt upp i julstöket och även på jobbet. Idag har jag och min man handla de sista julklapparna och imorgon åker vi till Motala för att fira jul hos vår son och hans familj, men först skall jag jobba ikväll och imorgon förmiddag. Det skall bli så roligt att få fira jul med barnbarnen. Det är en jobbig jul i år ,jag längtar så efter min mor, då är det bra att få vara hos sina barnbarn.
Så vackra bilder du visar.
Hoppas jag hinner gör ett inlägg på min blogg före julafton om inte önskar jag dig en Underbar Jul och många goa kramar från mig

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tycker din dotters bloggidé var bra, kanske en blivande bloggerska. Det var härliga vinterbilder, så soligt och fint.
Nu är det snart julafton, tills dess
Julkramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Vilka vackra vinterbilder och kloka ord!!! Vill önska dig en riktigt God Jul tillsammans med nära och kära. Stor kram Sofia

Livet på Berget sa...

Hej vännen!
Kikar in för att önska dig en underbar jul!
Kram
/Sara

Lauras gård sa...

Underbara vinter foton! Visst stämmer det att barnen fyller mycket av ens tid då de är små. Det är roligt då de blir lite större och man kan göra saker i hop. Sedan vill de väl inte ha med mamma så man får göra det själv... Önskar dig en underbar jul om vi inte hörs innan! Kram Stina

märta sa...

Härliga vinterbilder som du visar! Ville bara titta in och önska dig en riktig God Jul!
Kram! Märta

VITA NYANSER sa...

Vilka underbara bilder! så fint inlägg. Tänker på dig och inlägget om din mamma. Min mamma fick oxå en hjärnblödning för många år sen, men klarade sig bra. Nu ligger min styvpappa på sjukhus pga hjärtat, det är nog inget allvarligt som det låter, men oron finns där. Tack för alla dina fina ord här!!!

Jag vill önska dig en riktigt MYSIG & GoD JuL!

SToR KRaM L-L

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Hejsan du rara Maria!
Vilka kloka ord du bjuder på i bloggen. Inte bara tjusiga bilder som jag får lusta att slänga mig i. Och göra snöänglar! Barnsliga jag, hihi.
Ja...jag borde stanna upp och lyssna till mitt hjärta mer än vad jag gör...hm?
Jag kan också välja lite fel..ibland, ta hänsyn till de andra...som du.
Ja..tänk när min tjej blir stor och flyttar ut! Nej, jag hoppas det är lååång tid till dess. :)

Önskar jag kunde stanna en stund till hos dig. Du är det sååå mysigt, men julkaoset ropar! Och jag tänkte tassa in till fler utav er här ute i bloggvärlden.

God Jul och Gott Nytt År, önskar jag dig o din familj!
Ta hand om dig så hörs vi snart igen! Jul karmen / Åsa.

Huset vid ån sa...

Kikar in o Önskar dig o dina nära o kära en rktigt God Jul! Många JulKramar till dig från mig.

Livet på Vestergård sa...

Så vackra vinterbilder! Jag önskar dig en riktigt God Jul!

Hanna sa...

Vilka underbara vinterbilder du visar.
Ha en riktigt God Jul!
Hanna