torsdag 3 december 2009

Att vänta på tomten




När man är barn så ser man julen på ett sätt och när man är vuxen på ett annat. Jag känner igen mycket i mina barn från när jag själv var liten.
Mina barn är mycket förväntansfulla och har mycket pirr i magen både när det närmar sig jul och nu när de får öppna en leksakskalender varje morgon. Första morgonen i december vaknade min 8-årige son 5.15! Jag känner inte samma förväntan längre, men sätter stor värde på att få vara lite extra ledig, få mysa, tända ljus, vara tillsammas med familj och vänner, äta gott, promenera i gnistrande frost och känna julfrid!
Dagens tomtelyktor är köpta i min favorit blomsteraffär Blomstertid.
Många julkramar från Maria

28 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Visst tänker man tillbaka när man själv var liten....spänningen o längtan efter julafton! Superfina bilder på tomtelyktorna! Må så gott! Många JulKramar Therese

OlgaA sa...

Hej!
Visst är det så som du säger. Ibland kan jag tycka att det är urtråkigt att vuxna tappar den gnista som varje barn har!
Min äldsta (också 8 år) frågade för ett par år sedan (troligen efter upplysning på frita) "Mamma finns det verkligen tomten? alla säger att det är mamma/pappa som köper julklappar!" Jag svarade så här "Dem som tror på tomte får julklappar från honom, dem som inte gör det får från mamma och pappa". Inte än idag får jag frågan... ;)))) Man vill ju bevara sina drömmar för sig så länge det går tror jag. Jag själv var mycket besviken när jag fick veta att gubben inte fanns^^
kramar till dig!!!

Signe 1 sa...

Ja nu lever man ju genom barnen vid jul och känner all glädje med dem:-)!!

Superfina tomtelyktor nu har köpt, jag gillar!

Ha en fin kväll sötaste du!

Stor kram Sofia

Spik, skruv och drömmar sa...

Jag känner så väl igen mig. Här studsar barnen upp varje morgon 05.30 för att öppna legokalendrarna. Sen pratar de hela dagen om vilken lucka de ska öppna i morgon.
Sen jag blev förälder känns det som att julkänslorna växte igen efter att ha varit lite lugnare i några år. Man vill ju göra julen fin för barnen.
Kram Therése

Jenny sa...

Hej Maria!
Nu när man är vuxen är det roligt att se förväntan o glädjen i barnens ögon och att minnas sin egna barndoms jular:)

Vilka söta tomtelyktor du köpt, superfina foton oxå!

Ha det gott,

Kram Jenny

Prima Gård sa...

Vilka fina bilder Maria och fint inlägg! Jag håller med dig. Förväntan är inte lika stor, men jag sätter stort värde på att göra fint för Alice skull och vill starta upp traditioner som hon kommer längta efter varje år. Så härligt att se din sons förväntan! =) Goa de är!

Mys på, vi är vuxna, men kan uppleva så mycket genom barnen.

Kram!

Livet på Vestergård sa...

Ja visst är det så att man ser lite annorlunda på julen när man blivit vuxen. Men ändå har man barnets känslor och spänningen kvar i minnet och kan känna igen dem.
Jag njuter numera av gemenskapen,ledigheten och all den goda maten. Klappar kan jag vara utan, de har inte så stor betydelse.
Ha det bra!

Livet på Berget sa...

Det är så underbart med barnens förväntan. Min Mini tror ju på tomten, det är så roligt. Söta lyktor!
Kram
/sara

Sjabbig men chic sa...

Vilka jättesöta tomtelyktor!
Och det där med spänningen ja... Fabbe och Gry är fortfarande så otroligt förväntansfulla och spända på att mys och kul och det tycker jag är så himla roligt!

Kram Lisa

Anonym sa...

Visst är det härligt att se barnens förväntan under jultiden. Vår äldsta njuter verkligen av alla adventsstakar, pepparkakshuset och julkallendern mm. Man riktigt ser glädjen i den lilla kroppen. Igår hade han varit i kyrkan med dagis och det tyckte han var så spännande. Det ekade så fint där tyckte han...:) Kram Sofia

Älskade pion sa...

Vilka superfina lycktor,ser faktiskt ut som att dom tittar på varandra när du hadr ställt lycktorna bredvid varandra. ;)Ha en härlig helg vännen. Kram Ulrika

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Maria!
Vilka gulliga ljustakar.
Visst känner man igen sig genom ens egna barn med väntan inför tomten. Mina barn är tonåringar, men de ser änså fram emot julen med allt mysigt och så julklapparna så klart.
Ha en mysig helg!
Kram Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Söta lyktor!!!
ja minns jularna soliten som de vore igår!!! längtan o förväntam..minns min bästa julklapp ever..ett hemma snickrat dock skåp på 3 våningar som min far gjort..dessutom alla möbler med..o mamma hade virkat all dukar o gardiner till det!!!
Oj vad jag lekte med det!!

Undra om mina barn kommer att minnas nåt spec tillfäälle så?!
Hoppas ialla fall!!

Kram Millan ♥

Lissboden sa...

Vad härligt med barn som är så förväntansfulla inför julen. Det saknar jag lite faktiskt. Nu när alla är över 20 år så blir det inte riktigt samma känsla men man får tänka tillbaka på underbara minnen och snart kanske vi får barnbarn och då får vi nog uppleva ungefär samma känsla igen.
Ha en mysig helg!
Kram/Maria

Anonym sa...

Ja herregud kan förstå hur de små liven tänker vet själv när jag var liten och stod och titta ut i fönstret för att se om tomten kom på åkern med sin säck och lykta.
Så fina ljusstakar söta tomtar som sitter och dinglar med små ben.

Sköna o Gröna Ting sa...

Hejsan i julstugan..., jag har en tävling hos mig som jag tror att du inte vill missa.
Kika in en sväng vettja!!!

Kramar til dig....
Marianne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hihi..det ser ut som dina tomtar sitter och väntar. Dom väntar säkert på julafton, tomtens stora dag. Och fast jag är stor så har jag lite julpirr kvar. Utom när det ska städas och handlas och sånt då. Här är ju sonen stor nu, men han är noga med att det ska vara precis som vanligt.
Ha en mysig adventshelg
Goa kramen
AnnaMaria

Uttan sa...

Visst är det så att det är inte riktigt som när man var liten men å andra sidan så är det vi vuxna som gör julen så där mysig för våra barn så som våra föräldrar gjorde för oss.
Så söta lyktor.

Ha en Trevlig Fredag och Helg!
Kram!

lovefriidrott sa...

Hej vännen
vi har oxå en kalender i form av en julsocka som gått i arv från den äldsta som idag är 20,,,,ungarna älskar den:)
Ha en fin fredagkväll
Stor Kram Sari
http://www.lillaprovence.se

Helena sa...

Vilka super fina tomtelyktor!

Helena

Marie sa...

Tror att förväntan och längtan visar sig på olika sätt i olika åldrar. Jag glädjer mig till jul, men är ju lite glad att jag nu inte vaknar kl 04.00 på julaftonen, som jag gjorde som barn. Kram och njut av förjulstiden som vuxen men med barnasinnet kvar.

Bea sa...

Väntan kan bli väldigt lång om man är liten och julen närmar, spänningen ligger luften och barns tindrande och förväntansfulla ögon är det bästa som finns denna årstid.
Skönt om man kan unna sig lite extra ledigt inför julen.
Ha en riktigt skön 2;a advent!
Kram / Bea

Unknown sa...

Så näpna och söta små tomtar på ljuslyktorna. Alldeles ljuvliga!

Jag håller med dig. Inget är som barndomens jul! Förväntan, den lilla paketkalendern ja, varje morgon...På julafton var det nästan så hela huset bytte skepnad och man såg det på annat sätt.Men julen är ju mycket barnens högtid just med den där förväntan.

Som vuxen ser jag den mer som en högtid med tid för lite extra gemenskap med nära och kära, vackra julsånger, och några rätter/mat/fika man inte äter nån annan gång under året. Gemenskapen blir det allra viktigaste!

Tack för din rara kommentar i min blogg, härom sistens.Det uppskattade jag verkligen!

Önskar dig nu en underbar och skön 2:a advent och helg med din familj!
/Kram Karin

Mia sa...

Advent står väl just för förväntan, och pirriga barn är med på att göra adventstiden exstra härlig. Kanske det är lite tomt just när det gäller det, en liten saknad när famljens barn börjar bli stora,vuxna..men man kan ju alltid se fram mot barnbarnen..Vi njuter tiden lika väl, det är ju mysigt med alla ljus och allt pynt, men nog går det stillsammare för sig. Njut tiden och spar på alla glimtar, så kan du ta fram dem om 10-15 år och minnas, samman med barnen. Det skapar en fin stämming det också :)

Ullis/Leva på landet sa...

ja vi har ju inte samma förväntningar med åren. Ser det också på mina barn. första året vi inte har någon sorts kalender här hemma. De längtar nog mest nu till att få vara lediga, och önskelistan är väldigt svårt att fylla.

Kram Ullis

Inredningsfrun sa...

Vilken mysig blogg jag trillade in på!!! Å så söta tomtar!!

Kram från en bloggare till en annan!!!

// Inredningsfrun

Vit som snö sa...

Visst minns man när man kände som barnen, en lååång månad av pirr och längtan. Och på julaftonskvällen var plötsligt allt "slut".
Nu tycker jag det är som du beskriver, annat känns viktigt, mys med nära o kära!
Ohh vad jag faller för din fina hyacintlåda!
Kram Cilla

Villa Carl Larsson sa...

Så söta lyktor :)