söndag 6 december 2009

Längtar efter vinter och snö




I dag när det är den 2:a advent så känner jag att jag saknar vinter,kyla och snö! Jag behöver det för att komma i advent och julstämning! I går kväll var jag och några jobbarkompisar på julkonsert med Sanna/Sonja/Shirley och Måns! De var jätteduktiga och bjöd på många julsånger så jag fick lite julkänsla trots regn!
Mina barn har i alla fall fått en liten dos av snö i dag, de går på skidskola och där finns det konstsnö! Så i dag har de åkt skidor i en stor snöhög med gräsmatta runt omkring! Jag tog några frostbilder när det var kallt i veckan så jag får väl nöja mig med att njuta av dem i dag!
Må så jättegott och tack för alla goa kommentarer! Hinner inte kika runt så mycket som jag vill just nu!
Kramar från Maria

25 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Superfina bilder, de hjälper mig att komma i rätt stämning när nu inte vädret bjuder till... låter härligt med konserten och de duktiga artisterna! Ha det bra, kram Eva.

Bea sa...

Visst ger snö den riktiga julkänslan, men inte heller vi här uppe i norr har snö, men rimfrost är också vackert. Förstår om man går i skidskola behövs snö :)
Nej, man får lov att prioritera sin tid och blogg-tid får man ta när det passar!
Ha en riktigt skön vecka!
Kram / Bea

Domus Dulcis Domus sa...

Ja du vem längtar inte efter snö. Vackra frostbilder du tagit i alla fall, man får väl som sagt var nöja sig med det. Hade några frostdagar här förra veckan å det är ju så mycket finare ute då! Kram

Signe 1 sa...

Åh vilka fina och stämningsfulla bilder du visar!:-)

Jag håller med, var är snön???

Ta hand om dig min kära bloggvän!

Kram Sofia

Kärrans blogg sa...

Jag får julstämning av att titta på dina bilder. Längtar också efter snö och kyla.
Kram från Kerstin

Livet på Berget sa...

Så fina frostiga bilder!
Må gott!
Kram
/Sara

Lauras gård sa...

Den konserten hade jag också velat gå på! Kan tänka mig att den var bra! Jag längtar också efter snö... Jag fick hopp då det var minus grader några dagar, men nu är det plus igen...

Alice älskar sin tröja som Ida har likadan. Det är favvotröjan. Den tvättas ofta och skulle nog användas varje dag om fröken själv fick välja. Ha en bra vecka! Kram Stina

Lotta sa...

Hej!
Jättefina bilder, ja vi hade ju faktiskt frost förra veckan och det var sååå grant. Idag har solen lyst här i Kristinehamn härligt!

Vad mysigt att gå på en riktig julkonsert.
Ha en riktigt bra kommande vecka och njut.
Kram Lotta

becca sa...

Hejsan,
Vilka härliga bilder, precis det man behöver se för att få lite jul känsla, för här bara regnar det, så den snön som kommit är snart borta.

Ha en bra vecka, kram Rebecca.

Babsan sa...

Härliga frostnupna granbilder!

Mia sa...

östlandet norge, lite västerut om oslo, där är det snö! kom i varjefall 20 cm i slutet av veckan, njuter, men nu ser det ut att regna, suck.. dina frostbilder ser ju så där lagom kalla och juliga ut, dom sätter då mig i julstämning, vi får hoppas det kommer lite hos dig också.

Villa Carl Larsson sa...

Jag kan bara hålla med. Vinter, kallt och snö piggar upp i en annars väldigt grå miljö. Därför är julen också så underbar med alla fina adventsljus som lyser upp i mörkret. Jag längtar jättemycket till julafton nu :) Som ett litet barn hihi. Men det är så mysigt med gemenskapen och den goda maten.

Kram Josefin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Man får nog vara glad för frostiga bilder nu, här spöregnar det idag. Har tagit ut 6-juni dagen så jag är ledig, tänkte fixa lite i trådgården, men det lockar ju inte så väldigt nu. Vilken fin konsert du var på, det är sånt man får hitta på för och få lite stämning.
Ha en fin vecka
Goa kramen
AnnaMaria

OlgaA sa...

Hej MAria!
Visst är det så att man saknar snö och frost? Jag skrev om detta i min blogg också härom dan... Det tillhör känslan som vi fick från barndomen kan jag tro...
Fina fina bilder har du!
kram Olg@

Lotta-livets väv sa...

Hinner inte heller titta runt hos alla som jag vill besöka, men några få utvalda vill jag hinna med på min snabbrunda.
Så vackra ljusstakar med tomtar på som du hittat! Glad blir man när man ser dom! Visst är det skönt med favoritbutiker dit man går för att få en dos ögongodis och kanske något fint med sig hem!
Kramelikram i myset!
/Lotta

Vita små hjärtan sa...

Underbara bilder!!!!
Jag längtar också efter snö, det är ju så trist och grått vareviga dag nästan!
Ha de gott i julestöket!
Kram Agnetha

Jenny sa...

Hej Maria!
Ja, vi är nog många som längtar efter snö, det hade definitivt gett lite mer Christmas spirit:)

Det lät trevligt med julkonsert, de sjunger så bra Shirley o de andra.

Ha en trevlig vecka söta du!

Kram Jenny

Livet på Vestergård sa...

Hos oss har det snöat lite nu i kväll, men jag hoppas på mera. Julstämningen beror faktiskt mycket på vädret. Ha det bra!

Marie sa...

Det är lite si och så med snön här också, men fortfarande är det vitt, men ack vad det regnar....Frostbilderna var vackra och stämningsfulla. Kram

Älskade pion sa...

Visst vill man ha lite snö,börjar tröttna lite smått på detta regnandet. Vi får iallfall hoppas. :) Ha en mysig kväll. Kramar Ulrika

Prima Gård sa...

Jag håller med Maria, längtar också efter snön och LJUSET framför allt! Är i Tranås ett par dagar, men även här lyser vintern med sin frånvaro. Vi får önska oss en enda julklapp i år..! ;)

Ha det gott!
Kram Emma

LisaMatilda sa...

Var och såg de tre förstas julshow i fjol. Visst är de bra!
Kram LisaMatilda

lugnet sa...

Vad mysigt att gå på julkonsert!! Så man får lite stämmning!! Här är det plusgrader och regnar lite då och då..Stod på julmarknad i helgen så jag fick lite stämmning där!!
Kram//Ulrica

Huset vid ån sa...

Visst längtar man efter mera snö o frost nu....Det är tur att man kan ta bilder så man får njuta! Jättefina! Må så gott vännen! Kramis Therese

Lena/isklockan sa...

Mysigt der ser ut med frostbilder. Ja, det var inte länge det varade. En eller två dagar men det kändes på en gång juligt och vad ljust det blev. Kram Lena/isis