söndag 27 december 2009

bevara traditioner
Varje år söndagen efter jul har mina föräldrar gudstjänst hemma i prästgården med kaffe efteråt. Det är en gammal tradition som fannns även när jag var barn . De har bott i sin by och sin prästgård i 30 år så därför är det extra roligt att hålla kvar vid traditionen tycker jag. Min mamma har ju alltid fixat med kaffet, men nu går ju inte det, så i dag har mannen, barnen och jag ansvarat för kaffebjudning för 30 personer. Barnen gillar att hjälpa till att servera så vi fixar mest fram sakerna.
Livet rullar ju så fort ibland, så därför tror jag det är extra viktigt att hålla fast vid traditioner och stanna upp en liten stund. Det är ju mysigt också, att träffa gamla vänner och umgås en stund.
Må så gott alla läsare, dagens bilder kommer från mina föräldrars hem.
Stora kramar från Maria

15 kommentarer:

Signe 1 sa...

Vilken härlig tradition och vad fina bilder du visar från dina föräldrars hem sötaste bloggvän!
Kraam Sofia

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig tradition, och så fint att ni hjälper till och låter den fortsätta ♥
Å vad vackert det är med tulpaner, nästan så att man får de första våraningarna :)
Ha det bra! Kram Kicki

♥ Fyra årstider sa...

Tack för idag. Det var så mysigt i prästgården. Jag älskar detta hem och så kul att få träffa din mamma. Jag ringer dig om nyår.
Kram Lotta

Grodmamman sa...

Visst är det mysigt med traditioner! Kul att ni fortsätter denna tradition.
Vi har tyvärr en tradition som var för sista gången igår och det är julfirande med min pappas syskon med familjer. Det blir svårare och svårare att få ihop det när kusinerna är spridda över landet eller har flick- och pojkvänner från andra orter. Tråkigt är det, men men. Vi kanske får skapa nya istället!:)
Kramar

Vardags-mirakel sa...

Så fint att ni håller liv i den traditionen, förstår att du saknar tiden före stroken. Julekramar från Eva.

Lauras gård sa...

Vilken trevlig tradition! Hoppas prästen hos oss läser och tar efter *fniss*. Jag tror din mamma är glad att ni hjälper till och fixar nu när hon inte kan. Barnen brukar ju vara pigga på att hjälpa till med sådant. Jag antar att det är många som återkommer till kyrka och fika år efter år. Det är ju så mysigt att gå i kyrkan vid jul. Här blev det tyvärr ingen kyrka för oss på julafton då vi hade julfirandet hos oss och det skulle bli för stressigt. Kram vännen! Stina

Nyanser av vitt sa...

Hej Maria
Vilka underbara bilder du visar på din fina blogg. Jag tycker också om traditioner. Så härligt med alla dessa kaffekoppar och kakor. Jag dricker aldrig kaffe ur liten kopp utom när jag är hos min sambos mormor i Dalarna. Hon serverar alltid kaffe i finkopparna när vi kommer. Så mysigt.
Vad roligt att jag hittade dig genom ditt besök hos mig.
Sköt om dig
Kram Agneta

Mom´s kitchen sa...

Hej Maria!
Tycker att sådana traditioner bör man bevara!
Ha det så trevligt!
kram Olg@

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var väldigt fint med tulpanerna, dom kommer med ljuset. Och traditioner är bra, det är trygghet i det. Sånt ska man hålla hårt i.
Ha en mysig kväll
Goa kramen
AnnaMaria

hjem hos linda sa...

Herlige bilder du har tatt.
Og kos dere masse og det er såå koseligt med tradisjoner.
Ønsker deg og dine flotte dager i mellomjula!
Klæm Linda

Linruz sa...

Vad mysigt det låter.
Gillar verkligen traditioner.
Ha nu en skön söndagskväll.
Kram Lina

Huset vid ån sa...

Hej Maria! Vilken mysig tradition ni har...Tråkigt bara att inte din kära mamma kan vara med! Tänker på dig....Du är såå duktig som grejar så ändå! Många Kramar till dig från mig.

Lena/isis sa...

Traditioner tycker jag om . Känns alltid så speciellt med dem . Vackra tulpaner. Till nyår måste jag köpa hem en bukett. Kram

Livet på Berget sa...

Vilken fin tradition! Jätte fina bilder du visar. Ha en fortsatt skön ledighet.
Kram
/Sara

Mia sa...

Så trevligt det låter, såna traditioner ska man upprätthålla. Så fint att du övertar när din mamma inte kan längre. Ha fortsatta mysiga mellandagar :)