söndag 7 februari 2010

rimliga kravNu är det snart dags för en ny vecka och jag känner mig riktigt utvilad efter en skön helg. Förr kände jag ofta krav och måsten att jag var tvungen att städa, laga "riktig mat", stryka all tvätt inför veckan och vara duktig. Nu gör jag det jag har lust med och tar dagen som den kommer självklart får mina barn mat varje dag, men vi kanske köper något eller så lagar mannen något (han gillar matlagning mer än jag).
Denhär helgen har jag gått flera långpromenader, hälsat på mamma, fikat med vänner och gjort vårfint i sovrummet. Jag borde baka till dotterns 6-årsdag, men det får ta i veckan eller nästa helg! Hon har en hel del önskemål om olika bakverk........!
Dagens bilder är på de nya ljuslyktorna i sovrummet, från Hemtex förstås!
Ha en skön vecka och prioritera det ni gillar att göra!
Stor kram från Maria

19 kommentarer:

Mom´s kitchen sa...

Måsten är inte roliga inte.. Men om man tänker på att man vill göra dem vardagliga saker för att .... hitta egna anledningar :) FAst bara vara inte göra en enda ska förutom slappa är ju fantastiskt bra sätt att tillbringa dagar ;) Bara ens inställning avgör eller hur?
kramar och ha en underbar vecka! Olg@

Livet på Vestergård sa...

Ja man ska ta vara på sina lediga dagar och ladda batterierna så man orkar med en ny vecka.
Låter som om du haft en bra hel! Kram Kicki

Helen sa...

Hej!
Du har verkligen gjort rätt i helgen och gjort det du själv har velat, det andra finns kvar senare också och då kanske det är roligare att göra. Livet kan inte bara bestå av arbete och måsten.
Ha en bra vecka.
Kram/Helen

Grodmamman sa...

Tycker att du prioriterar rätt! Helgen är ju till för att samla energi och mysa med familjen!:)
Kram

Smultronlycka sa...

Helt rätt tänkt Maria!!
Så fina ljuslyktor!
De ser ut att skapa ett fint sken :)
Hoppaas du haft en bra helg!
Kram Anna

Sjabbig men chic sa...

Ja, jag tar alla tillfällen i akt att göra det jag tycker om. Egentligen så har jag bara ett måste. Eller två då... eller kanske tre... Men det ena är att skjutsa barnen och det är ju inte alltid ett dåligt måste utan för det mesta ett väldigt bra måste. Det är bara när det blir lite sneisut som det hettar till;)

kramis Lisa

Vita små hjärtan sa...

Ja strunta i alla måsten och ta dagen som den kommer! Det låter ljuvligt!!!
ha en go start på veckan!
Kram Agnetha

Kärrans blogg sa...

Det var kloka ord du skriver om att prioritera det man gillar att göra...Jättebra!
TACK för en härlig långpromenad idag.
Ha en bra vecka!
KRAM!

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

Ringer dig i veckan. Skulle vilja ses snart. Undrar just vad dottern önskar sig:-)
Kram Lotta

Livet på Berget sa...

Så härligt att bara göra det man har lust med. Det är jag helt klart med på. Så gör jag varannan helg när Mini är hos mig då gör vi bara sånt vi tycker är kul. När hon inte är här jobbar jag dygnet runt.).
Ha de gott!
Kram
/Sara

Signe 1 sa...

Ja visst är det härligt att inte ha en massa krav o måsten på sig ytan bara försöka ta vara på dagarna och njuta av dem istället!!
Kram till dig!
Sofia

STENLYCKA sa...

Ja helgerna är bra för återhämtning. Försöker också bara vara, men så har det inte alltid varit, tyvärr. Har haft alldeles för mycket krav på mig under åren.
Nu får du ha en bra början på veckan!
Kram

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Maria!!

Japp.., denna veckan har jag gett mig sören på att alla måsten skall först granskas för att se om det verkligen är ett MÅSTE!!!!
Vi använder det ordet allt för ofta tycker jag.
Bara ordet stressar upp en och jag försöker att ta till andra ord som..., bör, försöka eller skall!
Tre ganska enkla ord som inte känns lika tunga som ordet MÅSTE!

Gillade dina nya lyktor.., kan tänka mig att dom lyser vackert!
Ta du oxå väl hand om dig och försök stryka ordet MÅSTE ur ditt ordförråd.., det är träning till det minsann men ett tu tre så är det kanske väck:)

Kramar till dig Maria
Marianne

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen!
Tusen TACK för dina alltid lika varma och goa kommentarer hos mig! Så härligt det var att läsa hos dig idag...din klokskap ger kraft och dina prioriteringar också....jag känner också så ibland, att datorn tar över...och då tar men en liten paus, för att hitta tillbaka senare.
Antar att ni hade en riktigt härlig fest hos Lotta!
Gillar du änglar? Hos mig finns en utlottning, i samrabete med Trådspira. Dansande vackra änglar..... Kika in om du har lust!
Kram, kram
/Lotta

VITA NYANSER sa...

Sååå klok du är!!! De båda inläggen, det här och det här nedan är så himla bra och så bra!!! Spikmatta är så himla skönt att lägga sig på, en avkoppling för att få mer energi.

Ha det bra goa du!
Kram l-l

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Låter skönt vännen!!
Jag har oxå taktat ner på Alla måsten...Nu tar bloggen mycket tid och jag tycker det är såååå kul;o)
Ha det bäst!
Kram Kram Malin

Lissboden sa...

Visst är det viktigt att bara vara ibland och inte alltid lyssna på alla måsten och krav. I bland får det vara med städning och matlagning och då gäller det att sätta på sig skygglappar. Det som inte blir gjort idag finns med all säkerhet kvar till imorgon.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra inställning, man hinner inte mer än man hinner. Resten får vi göra sen, och så ska man ha lite kul också. Jättefint med den turkosa kanten på ljuslyktorna.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

Österled & Västbris sa...

Hej vännen!
Instämmer helt med dig jag försöker att lägga bort alla måsten och krav man har på sig själv. Och måste säga att jag är riktigt bra på det!
Jag måste inte ha allt tipp topp och vara perfekt. Jag försöker i stället njuta av det som passar mig, behöver inte få andras uppmärksamhet bara för att man är duktig.

Väljer att omge mig av människor som ger energi, de andra väljer jag medvetet bort.

Har inte behov av att ha koll på allt och alla, försöker att skratta mycket och vara nöjd med det lilla och att vända saker till det positiva.
Kram kram Lotta