lördag 8 maj 2010

Nya mål



Nu har livet snurrat fort ett tag och jag har haft ganska lite ensamtid. Jag gick långpromenad i skogen med min pappa i gårkväll och kände hur skönt det var att samla nya krafter och tänka över vardagen och livet. Jag mår bra när mina nära och kära mår bra så jag lägger mycket tid till min familj, min mamma och mina vänner. Men nu känner jag att jag behöver tänka lite mer på mig själv och jag behöver ha några små mål att sträva mot, det behöver inte vara stora saker men små projekt. Jag har inte bestämt något än, men jag planerar!!
Dagens bilder är från solnedgången i går kväll.
Många kramar från Maria

37 kommentarer:

årstidens bästa sa...

Men såååååå vackert!

Visst har vi ett vackert land?

Stor kram
Linda

Vardags-mirakel sa...

Fina bilder från både Sverige och utomlands. Jag är också förtjust i små mål att sträva mot, som t.ex inreda barnens rum i smakfull men praktisk stil...eller baka ett favoritrecept...osv. Ha en underbar helg, kram Eva.

Lauras gård sa...

Så fina kvällsbilder du har tagit! Visst behöver man ensamtid ibland och tyvärr är det ju svårt att få det då man har små barn. Man får försöka pussla med tiden.

Vad skönt att ni kom iväg på er resa! Jag tänkte på er då ni skulle åka och undrade hur det blev. Skönt att vulkanen tog en liten paus eller om det var vindarna som bytte riktning. Kram Stna

Grodmamman sa...

Underbara bilder på solnedgången!:)
Jag har också behov av egentid och att få tänka på mig själv. Vissa veckor är mina joggingrundor den enda egna tiden jag får och då är de mycket värdefulla för mig.
Hoppas att du kommer fram till några bra mål för dig själv!:)
Kram

Cilla sa...

Hej rara Vän!!
Absolut skall du ta hand om dina när och kära men kom ihåg att dina barn har bara en mamma & mannen likaså en fru och hon skall orka länge och måste få and/paus rum samt ladda ny energi..
GLÖM INTE BORT DIG SJÄLV!!!!
Vet precis hur illa det kan gå och önskar dig bara allt det bästa!!!
Var rädd om dig!!!
Bamse kram med energi.. / Cilla

Norregård sa...

Hej!!!
Ser att du varit på en underbar semester!!! Nu längtar jag efter solen!!!!!!!!!!!!!

Var rädd om Dig!!
Kram Malin

Lantliv sa...

Tror att det är viktigt med mål..stora som små! Att se framemot..att nå...att besegra...vvad det än må vara! Hoppas du når dina!
Ha en fortsatt go helg,
kramis Anne-Lee

Livet på Berget sa...

Så vackra bilder! Man ska tan hand om sig själv då räcker man bättre till åt familjen också.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Smultron på ett strå sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Smultron på ett strå sa...

Hej, tack för din kommentar - jag ville svara på flera kommentarer och rörde till det och svarade på fel - så kan det gå! Jag håller helt med dej om att man behöver ha lite mål för sej själv, stort eller smått, men det är vägen dit som är roligast tycker jag - och börjar därför ofta på lite för mycket samtidigt... Ha en skön söndag!//kram maria

Mia sa...

Du tar så fantastiska bilder, där skulle jag gärna varit ute och gått en välbehövlig tur. Just ni suger jobbet musten ur mig, så egentid är guld värt. Man ska inte glömma sig själv mitt i all omsorg för andra.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon vännen. Det är lätt och glömma sig själv när det är mycket runtomkring. Bra att du planerar för egna saker och tid. Jättefina kvällsbilder, det var ett lugn över dom.
Ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

♥ Fyra årstider sa...

Mitt mål får vara att träffa dig oftare. Du är bäst min kloka vän.
Kram Lotta

STENLYCKA sa...

Hej!
Ibland måste man få vara för sig själv för att orka allt,liksom få rensa hjärnan.Att ta en lång promenad brukar hjälpa mig.
Något annat som hjälpt mig genom åren att varva ner, är min trädgård.Idag skall jag åter ut i den. Nu har jag snart gått igenom alla mina rabatter och pysslat om mina växter med lite näring och kärlek, så nu hoppas jag att de tackar mig genom en vacker blomning.
Ha en bra söndag!
Kram Raina

Älskade pion sa...

Visst är det viktigt att även ta hand om sig själv ibland,jag tror att vi är ganska många mammor där ute som inte gör det.Ha en skön dag vännen. kram Ulrika

Uttan sa...

Vacker solnedgång.
Ja vi bor i ett vackert land.
Det är bra att ha mål att sträva mot och kanske nått kul att se fram emot också.
Jag är också i planeringsstadiet.
Eftersom jag är sjukpensionär så planerar jag för att jag ska kunna hitta på något jobb som jag skulle klara,tycker det borde finnas nått ändå.

Trevlig Söndag önskar Jag Dej!
Kram!

Lyckoslanten sa...

Så härligt med solnedgång! Visst behöver man egentid och små mål att sträva mot! Njut nu av den här dagen! ♥

Vintage sa...

Otroligt vackert! Lämnar ett avtryck som visar att jag varit här Kramar Susanne

Vintage sa...

Det ser så gott ut! Jag lämnar ett avtryck för att visa att jag besökt din mysiga blogg! Kramar Susanne

Signe 1 sa...

Vackra bilder och klooka ord min vän!! Ibland måste man få tänka lite mer på sig själv oxå för att orka och hämta energi,,,

Stor kram till dig!

Sofia

Anna sa...

Du får inte glömma bort dig själv sis!För att kunna ge till andra måste man må bra själv...
Ta hand om dig!Kram lill syrran

Anonym sa...

Vackra bilder! Lycka till med planeringen. Kram Sofia

Min Skattkammare sa...

Hallå vännen!
Tänk att himlen har så många skepnader....vackert! Åskväder är ett himlaspel som fascinerar också, även om jag inte gillar åska.
Lite ensamtid ett tag = nya krafter. Man gör ju sin omgivning väl genom att ladda upp batterierna.
Kan tro att de blev laddade av den härliga semestern du visar!
Då får vi se vad du kommer att hitta på......;o)
Ta hand om dig!
Kram Kicki

Livet på Vestergård sa...

Så fina foton! Egentid är viktigt.Alltför ofta glömmer vi bort vad vi själva vill och behöver. Någonting att se fram emot och mål som vi strävar till gör vardagen trivsammare!
Ha en fin start på ny vecka!
Kram Kicki

Jenny sa...

Hej Vännen!
Det låter bra:)

Vilka fina bilder!

Sköt om dig,

Kraam Jenny

Ullis/Leva på landet sa...

Det är kloka tankar du har tycker jag. Har också börjat att tänka likadant och mår så bra i det. Som sagt det kan vara pyttesmå mål.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Det känns.. det finns ett lugn i dina ord :))
Kram!!!

Vita små hjärtan sa...

Hej Maria!
Så kloka ord, det är ju så, man vill vara alla till lags. Man vill att alla ska må bra. Men ibland räcker man inte riktigt till, man behöver lite egentid!
Sköt om dig!
Kram Agnetha

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan blogg vännen! Härliga bilder! Ja ibland behöver man tänka även på sig själv, mår man bra så har man så mycket mera att ge sin familj. Nya mål är alltid roligt. Ha en en bra kväll och hoppas solnedgången är lika underbar idag! Kram!

Anne sa...

Vilka fina bilder du bjuder på, härlig solnedgång!

Kram Anne

Stjärnor & Champagne sa...

Vilka härliga bilde rpå solnedgången. Maria nu blir jag nyfiken hihi. Ser ut som att ni har haft en skön välbehövlig semester/ Kramkram Anne

Lisa sa...

Vilka underbara bilder Du tagit!
Wow :o)

Det är alltid bra att bry sig om sig själv, den energin sprids ju utåt hela tiden, så det är viktigt :o)

Många Kramar Lisa!

Anonym sa...

Ja, egentid är guld värd, man måste, trots alla underbara i ens närhet, kunna få vara för sig själv och känna livet utan att bli störd. Du är så omtänksam mot dina kära, värnar om att de ska må bra och jag förstår att du mår bra när de mår bra!! Men du är på rätt väg! Ge dig själv egentid, bravo!!!

Sköt om dig.
Kram Eva-Mari

Min plats i solen sa...

Hej Maria!

Jag känner igen mig så i dina tankar. Men att bry sig om sina nära och kära samtidigt som du satsar mot dina drömmar och mål behöver ju inte vara en motsats. Tvärtom tror jag att de är en styrka att ösa trygghet och kraft ur. Genom att du bryr dig om dina nära och kära och du vet att de har det bra vet du också att de vill att du ska ta för dig av livet och drömma och leva. :)
Ha en riktigt fin vecka vännen!

Kram Lotta

årstidens bästa sa...

Jag ville bara skicka en liten KRAM.
:)

Linda

Huset vid ån sa...

Så fina o härliga bilder från er semester i förra inlägget, ser så skönt ut! Hoppas att du får en Trevlig o Skön Kristi Himmelfärdshelg! Kram Therese

Villa Carl Larsson sa...

Wow vilka bilder Maria. Du har verkligen fångat ögonblicket.

Visst är det viktigt att se till sina egna behov också. Egentligen är väl ändå det det viktigaste av allt för att kunna orka ge god energi till sina nära och kära. Du gör rätt i att vara för dig själv lite och ge dig egentiden. Man behöver stanna upp, annars rullar allt på så fort bara. Kanske var det det som hände för mig. Jag mår bättre nu, men livet är allt bra tufft emellanåt. Man kan ju undra vad det är för mening ibland med allt elände i världen. Man får vara glad åt det man har egentligen. Men mycket vill ha mer.

KRAM