söndag 28 november 2010

insnöad men glad ändå




Undrar ni vad vi gör här på landet så ska jag berätta.... vi skottar snö! Vi har ju lite småvägar till vårt hus och där blåser det igen mest hela tiden! Om sanningen ska fram så är det mest mannen och sonen som skottar och jag adventpyntar, dricker glögg, lyssnar på julmusik och myser med dottern. Jag tycker det är ganska mysigt att vara insnöad i alla fall en dag eller två!
Må så gott alla fina och njut av alla underbara julblommor som finns nu!
Kramar från Maria

19 kommentarer:

Bea sa...

Hej vännen!
Snö i måttliga mängder är att föredra, men det går sällan att styra över. Precis som du och din dotter gör, småpyssla och pyntar till julen under tiden snön faller låter ändå riktigt mysigt och avkopplande :)
Själv har jag varit på julmarknad i ett otroligt isande kallt väder, men julstämningen var det inte fel på i den vackra miljön.

Ha en god fortsättning på advent!
Kram /Bea

Sjabbig men chic sa...

Ja, lite mysigt är det allt men här i Jämtland så blir vi inte insnöade förrän det kommit typ två meter snö. Önskar dig en underbar fortsättning på första advent!

Kramis Lisa

Livet på Vestergård sa...

Ni har nog mera snö än vi har fått.
Nån dag skulle man nog klara av att vara insnöad, bara det inte blev alltför allvarligt :)
Vi har kallt. Mätaren visade -19 grader i dag. Glögg och brasa i öppna spisen passar utmärkt en sån här kväll. Dessutom är det en julfilm i dvd spelaren just nu...
Kram Kicki

Grodmamman sa...

Är ganska nöjd över att jag bor i stan när det kommer så här mycket snö, kan vara nog så besvärligt!:) Kan bara tänka mig hur det blir på landet!
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här kom plogen precis, och jag tror det slutat snöa. Nu kan det räcka, lite väl mycket snö för och vara nov. Men inne har vi mysigt.
Ha en fin adventskväll
Kramar
AnnaMaria

årstidens bästa sa...

Ja det har vräkt ner här hos oss i Dalarna i flera dagar nu oxå.
Fint!

Ha en fortsatt bra kväll i snö å kyla.

Kram
Linda

Signe 1 sa...

ja en dag eller två skulle jag oxå kunna tänka mig att vara insnöad;-) hoppas din första advent har varit lovely vännen!! ta hand om dig! kraam s.

Lissboden sa...

Hej Maria!
Jag håller med dig om att det är lite mysigt att få känna sig insnöad för en dag.
Jag ser att du pyntat och gjort fint och visst är det skönt att känna att det inte är något press. Det går faktiskt att ta fram lite i taget under veckorna fram till jul.
Må så gott!
Kram från Maria

Lotta-livets väv sa...

Idag var det verkligen snö, snö och åter snö......Vi bor oxå så att det behövs skottas, men eftersom mannen var ute och underhöll julbordsätare och jag suttit vid symaskinen, så får vi pulsa i snö imorgon *fniss, fniss*

Tack vännen för din gulliga kommentar. Jag tänker ofta på dig och din familj och din mamma. Du har ett stort och varmt hjärta och en klokskap som inte alla i din ålder har.

Var du i kyrkan idag? Det är ju en stor dag när kyrkoåret invigs. Alla adventspsalmer som ger feelgood-flashbacks. Själv har jag, tyvärr, inte varit utanför huset idag, men dessbättre har jag njutit av mina symaskiner.

Tänk! I eftermiddags knackade det på dörren och en frusen väninna lämnade in en påse.....nygjorda gorån. Så tacksam jag är. Någon trotsar kylan och snön för att lämna en påse nybakt till mig.

Hoppas du, din familja och din mamma och pappa får en underbar adventstid.

Många kramar till dig Maria!
/Lotta

Smultronlycka sa...

Hej på dig vännen!

Vi var helt insnöade här idag :)
Så skönt att man inte behövde upp och jobba som tidigare utan jag är mamma ledig :)

Hoppas ni haft en mysig första advent!
Kramar Anna

Jenny sa...

Hej Vännen!
Det låter lite mysigt att vara insnöad, åtminstone några dagar:)

Hoppas du haft en riktigt trevlig första advent!

Kraaam Jenny

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Är du också insnöad....det är jag också.Jag börjar bli så trött på detta snöande, det har hållit på i en vecka här. Idag var det kaos på vägarna igen. Hade tänkt åka till kyrkan brukar göra det först advent, men det var inte att tänka på, bilar satt fast i drivor och det yrade igen en kort stund efter det att plogbilen hade kört.
Bäst att hålla sig inne.
Önskar dig en bra ny vecka!
Kram Raina

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Maria!
Vad kul att kika in hos dig igen. Tänk vad snö ni fått, vi har en del vi också...
Visst är det mysigt att adventspynta med glögg och julmusik.
Jag städade och fixade under veckan, för igår hade vi glöggfest och invigning av vårt nyrenoverade vardagsrum. Det var såå mysigt:-)
Jag ska snart lägga in bilder...
Ha en fin vecka!
Kram Susanne

mammaxtre sa...

I ärleighetens namn skulle jag inte ha något allas emot att bli insnöad. Skönt tänker jag :-)

Men, vi skottar och skottar. Detta för att kunna ge oss iväg till jobb och andra aktiviteter och även för brevbärarens skull :-)

Mina dagar sa...

Då behöver dom inte gå på något gym då;)
Mysigt med allt adv pynt! Nu ska jag fortsätta med att pynta här hemma!
Ha en fin start på veckan!
Kramar Eva

bokhyllan sa...

Det gör vi också. Skottar alltså.
Har fått ganska mycket snö. Vitt, vitt överallt.
Advent, glögg och julmusik. Visst är det mysigt.
Ha en fin måndag.
Kram.

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Mysigt det ser ut!
Ja visst är det härligt att bo på landet, men jag är glad att vi inte har riktigt så mycket snö här. Vi har en lååång backe att skotta själva.
Ha det så fortsatt mysigt!
Kram Lotta

Snäckskalsdalen. sa...

Javisst är det mysigt att vara insnöad, det har jag alltid hävdat. Det är så mycket annat som blir så litet då, man slipper en massa onödigt....Kram

Jessica sa...

Eftersom jag gillar att åka skidor ligger snö mig varmt om hjärtat ;)Här brukar det också bli till att skotta igensnöade vägar om vintern! Glöggmyset tackar jag heller inte nej till :)