måndag 22 november 2010

Jul med mycket mys



Det har varit mycket i helgen så jag har faktiskt inte suttit någonting vid datorn. Jag har advents och julpyntat! Jag vill inte känna någon stress kring jul så då får man börja i god tid! Jag hjälper ju även min pappa endel och mamma vill ju ha också ha fint i sitt lilla rum. Så nu har jag städat lite här hemma och plockat fram ljusstakar, juldukar och några tomtar. Nu ska jag fixa julklapparna också så jag kan börja mitt julmys med glögg, ljus, pyssel, lite bakning och stämningsfull musik! Jag vill att tiden innan jul ska vara en tid för barnen, vänner och lugn och ro. (det är inte alltid det blir så varje dag, men man måste ju ha ambitionen!)
Må så gott alla fina och ha rimliga krav kring julen!
Kramar från Maria

23 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Hej Maria!
Tack för dina fina ord hos mig!
Jag försökte skriva en kommentar om hur du skulle få snöfalll på bloggen, men tydligen får man inte skicka sådana länkar för det kom bara upp en text om att det inte var tillåtet. Om du tar kontakt på e-mail så kan jag ge dig snowfalls koden den vägen.
Ha en fin vecka! Kram Kicki

Snäckskalsdalen. sa...

Det är mysigt med julpyssel och det är bra att börja i tid så man inte bara rasar ihop på själva julafton, jag försöker börja lite jag också nu.
Kram

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Håller med dig. Det är skönt att ha stökat undan det mesta så man har tid att njuta och mysa i december.
Ha en skön kväll!
kram Lotta

Grodmamman sa...

Jag har den ambitionen varenda år att inte stressa, men det är inte alltid det går så bra. I år känner jag dock att jag hellre börjar tidigare och hinner njuta mer. Julklappar har jag redan börjat köpa och både pyssel och utflykt till julmarknad är inbokade. Nu längtar jag till advent!:)
Kram

Lyckoslanten sa...

Du har vettiga funderingar kring jul och att undvika stress. Mitt jobb är extra stressigt innan jul, så jag tar det väldigt lugnt här hemma och allt blir enklare, speciellt när barnen är vuxna. Ha det så mysigt i veckan! ♥

Sjabbig men chic sa...

Mysigt! Jag vill inte heller ha någon stress kring advent och jul. Fast jag gillar att gå på stan under alla tända julbelysningar och trängas. Jag får faktiskt julfeeling av det. Alla stressar runt i kring mig men jag går bara där och myser och tittar.

Kramis Lisa

Mia sa...

Oj vad julmysigt det ser ut, skönt att ha det gjort säkert, Jag stressar, eller faktiskt mer njuter, med det på lördag och så lussikatter, men sen har jag inte många 'måsten' före jul. Ska fira hos svärmor så kakor behövs i varje fall inte..

Uttan sa...

Så mysigt det är nu med allt pyssel.
Här börjar det bli en ljusning med sovrummet måtte bara fönstret komma på torsdag som de lovat oss annars stupar alla mina planer vill så gärna ha allt klart till Mannen fyller år den 6:e.

Önskar Dej en underbar advents vecka.
Och Massor av Mys :)

Kramar!

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej där!
Oj, vilka fina tomtar som tittar fram på dina bilder! Ja, visst är det kul med allt julpyssel MEN det gäller att vi tar det lugnt...
Carin i norr, ett tag sedan jag var in till dig.....

Bea sa...

Hej vännen!
Vilken tur att du påminner oss om ett stressfritt julstök, för visst finns det en tendens till att det urartar sig på sätt eller annat.
Hoppas själv på en lugn och mysig tillvaro i advent :)
Idag på min lediga dag skall jag ta fram kryddor och mjöl, kanske blir det av julens försmak :)
Ha en fin dag och önskar dig mycket tid med adventsmys!
Kram /Bea

bokhyllan sa...

Så fina juldekorationer. Söta nissar.
Har också börjat pynta lite.
Kram.

mammaxtre sa...

Förr var jag duktigare med att bli färdig med allt julstök (utom maten då förstås) till innan första advent. Nuförtiden är jag inte alls lika duktig. Amitionen har jag dock.

Vad skönt att du kommit en bra bit på väg.

Ha det fint

Smultron på ett strå sa...

Hej! Vad mysigt att börja julpynta! Jag ska börja adventspynta på torsdag kväll hade jag tänkt, ser fram emot det jättemycket. Ha en bra vecka!//kram maria

Anonym sa...

Har redan börjat så smått, kan inte låta bli! Både glögg, saffransbröd och julmusik har ingått och på fredag åker stakarna fram. Jag älskar verkligen advent! Till och med några klappar är inhandlade. Jag är en planerare som är klar i god tid före jul så jag kan verkligen mysa när julafton kommer!

Hoppas du också får njuta!
Kram Eva-Mari

Elsa och Helena sa...

Åhh så skönt att du skrev rimliga krav på julen. Det är så lätt att man stressar upp sig i onödan:)

Vilken jättesöt liten tomtenisse!!

KRAM Helena

Livet på Berget sa...

Håller med. Det gäller att börja i tid så man slipper stressa och bara kan ha det mysigt och piffa och puffa. Igår hade vi glöggkväll hemma. Det var mysigt!
Ha de gott!
Kram
/sara

Lotta-livets väv sa...

WoW! Har du verkligen fixat alla julklappar redan. Oj vad skönt!
Adventsstjärnor och gardiner kommer inte fram hos mig förrän det är dags......och förr i världen blev det jul på natten mellan den 23 och 24 dec. Det var så underbart när jag som barn somnade på kvällen i ett vanligt hus och vaknade morgonen därpå till ett juligt hus.

Numera "fuskar" jag lite för att inte stå med stressen och var alldeles utschasad på julafton..... för mig är jul lika mycket längtan....

men vi är ju alla olika och det känns klokt att njuta av tiden fram till jul istället för att stressa.

Glögg, pepparkakor och tända ljus ä en njutning att unna sig ofta. Jag har gjort två omgångar av Merjas glöggrecept.

Kramar
/LOtta

millandante sa...

Så sugen jag blev på glögg nu när jag tittade in till dig! I helgen är det premiär!:)

Du verkar vara sen så generös människa!

KRAM

millandante sa...

Nä... inte sen... EN ska det ju vara...;)

årstidens bästa sa...

Ha en fin kväll.

Kram
Linda

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Så sant, jag känner precis som du!

Ha en riktgt fin och mysig helg och 1a advent!

Kramar Linda

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Vad mysigt det låter och tänk vad lika vi är ibland du och jag. Jag har ju samma tänk här hemma. Ingen stress utan fixa i god tid så att vi kan mysa tillsammans hela familjen innan jul. Slippa stressa runt i affärer utan vara hemma och baka, leka i snön och mysa framför brasan istället. :)

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni får en riktigt fin adventshelg Maria!

Kram på dig/Lotta

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen.
Ja det är skönt att vara ute i god tid. Å såklart mamma också vill ha stämning.
Önskar dig och de dina en fin första advent.
Kram Agnetha