söndag 26 juni 2011

Att fylla år





I dag fyller jag år och det gillar jag. För mig har ålder inte så stor betydelse jag är trygg i min personlighet och jag är den jag är, både när jag är 38 år och 68 år. Jag trivs med att ha kalas, träffa nära och kära och fira! Det enda som är lite trist är väl att åren och livet går så fort jag blir verkligen påmind om hur viktigt det är att stanna upp och reflektera över vad jag fyller mina år med! I det stora hela är jag nöjd med mitt liv och tycker att jag fyller det med värdefulla saker, som betyder mycket för mig. I kväll har jag varit ute och plockat smultron och det var så fridfullt och skönt i skogen, ett bra avslut på dagen!
Må så gott alla fina läsare! Kramar från Maria

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar






Önskar alla er fina bloggläsare en jättemysig midsommarhelg. Vi ska fira midsommarafton traditionellt med dans kring stången, jordgubbar och grillning med vänner. Det ska bli jättetrevligt. Lördag och söndag har vi födelsedagar i familjen, jag och min mamma fyller år så nu får vi fira i dagarna tre! Jag önskar jag kunde ge er en midsommarhälsning i kommentarfältet, men jag har problem med blogger och kan inte logga in och kommentera hos er som har ordverifiering. Vet någon hur jag löser detta är jag tacksam för hjälp!
Må så gott ALLA och ha en skön midsommarhelg!

Många kramar från Maria

tisdag 14 juni 2011

Allt har sin tid









Inom kort ska mina föräldrar flytta från mitt barndomshem. Ett stort hus med en stor blomstrande trädgård vid en liten sjö. Där har de har bott i 29 år. Det är med blandade känslor jag lämnar denna plats. Jag känner sorgsenhet men även stor tacksamhet över alla år vi har fått vara där och njuta av allt det vackra. Det är ju alltid lite jobbigt vid större förrändringar, men jag har gått igenom en hel del och vet att det även finns mycket positivt som växer fram genom att livet ändras. Ett hus, en plats man tycker om har stort värde, men är även materiellt. Jag värdesätter mer relationen med mina föräldrar och tycker det ska bli roligt att de flyttar närmare oss! Visst har platser ett stort värde, men mänskliga relationer är mer värt! Så jag säger TACK kära hus och trädgård för många värdefulla år nu börjar en ny tid! Jag visar bilder därifrån idag!
Kramar från Maria

torsdag 9 juni 2011

Härliga dagar vid havet







Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar vid Danmarks vita stränder. Jag tycker det är så vackert vid havet, att det nästan känns lite magiskt. När jag sitter vid havet känner jag bara lugn och ro och lever i nuet alla vardagstankar är som bortblåsta. Jag bara är och njuter av vågornas skvalp, sand mellan tårna och doften av salt hav. Nu har jag ny energi efter harmoniska dagar vid stranden:) Mina bilder i dag är från Jylland. Må så gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

onsdag 1 juni 2011

glädjen med att resa







Jag älskar mitt hem och att vara hemma, men jag uppskattar även att resa och få miljöombyte. Att få upptäcka nya, vackra platser, få vidga mina vyer och verkligen få umgås med familjen utan vardagsbestyr. Vi behöver inte åka så långt utan tycker det är mysigt att semestra i Sverige, viktigast är att bara vara och kunna göra det man känner för just då. Det är ju härligt att komma hem också när man har varit bortrest några dagar, då uppskattar man "hemma" ännu mer. Nästa resa vi planerat är några dagar vid havet i Danmark, där samlar jag ny energi och känner mig riktigt lycklig!
Må så gott alla fina läsare! Dagens bilder är från vackra sommar-Sverige!

Stor kram från Maria