lördag 4 augusti 2012

LCHF inget för mig:)
Jag har en vän som går på LCHF och är jättenöjd med det. Hon går ner i vikt , känner inget sötsug och mår bra. Jag gläds med henne och alla andra som det fungerar för. Jag har inte övervikt, men ett fruktansvärt sötsug som jag vill bli av med, så jag provade också, en vecka stod jag ut:) Det fungerade på mig också, jag kände inget sötsug, var mätt hela dagarna, gick inte ner i vikt men det var ju inte tanken. Mitt problem var att jag kände mig så svag, yr, orkeslös och kunde inte tänka klart. Jag vet att många har besvär under en övergångsperiod så jag försökte härda ut, men nu har jag börjat äta kolhydrater igen och mår bra! Det känns så skönt,  jag har i alla fall provat och förkastar inte metoden på något sätt, men konstaterar att det var inget för mig.
Häromdagen var mamma, pappa, dottern och jag på besök hos våra gamla grannar. Vi har bott grannar i 30 år så det var roligt att träffas, äta goda kakor:) och få sitta i deras vackra uterum. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och den här dagen läggs bland mysiga sommarminnen!
Må så gott alla fina!
Kramar från Maria

13 kommentarer:

Bea sa...

Hej vännen!
Med all respekt för dom som behöver och vill pröva olika metoder för att både minska sötsuget och viktreducering.
Mmm...vilket fat med godsaker och mysigt rum!
Ha det gott!
Kram /Bea

Hanna sa...

Hej!
Jag har också stort sötsug, kanske inte alltid så bra, men så länge jag inte år upp i vikt och ätandet inte går överstyr så får det vara.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Mimmi,jag jobbar oxå just nu.
Erkänner att jag i stort sett ätit godis varje dag,men NU sen ett par veckor fre och lör,jag känner mig sååå duktig och gladare.Samtidigt LCHF som funkar bra,men unnar mig kolhydrater 1gång på fredagen...

Sköt om dig.
Kram
Linda

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Mimmi....????
Mmmmm,skulle det vara.... ;)

Lyckoslanten sa...

Jag har också testat metoden, men det fungerade inte för mig och jag gick upp i vikt... Men jag gläds med dem som har funnit sin metod.
Vetemjöl har jag däremot sagt hejsvejs till! ;o)
Mysiga bilder! ♥

Smultron på ett strå sa...

Bra att du testat iaf, då vet du ju att det inte passar dej. Jag tror man får prova sej fram och se vad man mår bäst av. Så mycket vardagsmotion som möjligt och tid att planera matsedel, handla och tillaga mat passar mej bäst! //kram maria

Grodmamman sa...

Jag och maken provade detta förra våren. Han gick ner flera kg, men jag inte ett gram. Detta passar inte mig heller, men det är ju kul för dem som det fungerar för. För mig fungerar det bättre med att äta mindre och dra ner på fika och godis och motionera mera. Ska försöka göra ett ryck nu när semestern är slut och försöka gå ner lite.
Mysigt med ert besök!:) Ett riktigt fikafat du visar.
Kram

Vardagslyx sa...

Jag har inget problem med sötsug, men brukar försöka "tänka GI", för då mår jag bra. Men LCHF är lite för extremt för mig, tror GI är lite som LCHF light :)

Kram Pernilla

A House With A View sa...

Jag är lite kluven till LCHF, man vet ju inte vad allt fett leder till i kroppen i slutändan! Däremot funderar jag lite mer GI, att dra ner på kolhydrater men inte utesluta dem helt!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Äter inte ofta godis, men är tyvärr väldigt svag för kanelbullar och kaffe. Och ska man gå ner i vikt tror jag viktväktarna är det bästa, där får man äta av allt, men lagom.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Mina finaste... sa...

Nej, lchf är svårt för mig med men jag hade verkligen velat minska mitt sötsug. Men glass är bara så gott :D Nåväl, ett steg i taget tänker jag. Kan börja äta lite mindre gotte i alla fall _:D Stor kram

Älskade pion sa...

Ja,detta LCHF......jag vet inte riktigt jag.....säger som dig ,kanske passar för vissa,men inte för mig.Ha det gott.Kram Ulrika

mitt liv som jag sa...

Det låter väldigt sunt av dig tycker jag. Jag är inget för dieter för jag gillar så mycket som jag inte vill leva utan :). Men det är klart att om man mår dåligt och är sjuk så kan jag tänka mig att det är viktigt att tänka ordentligt på vad man stoppar i sig, men annars tänker jag som så att man kan äta av allt bara man gör det med måtta och rör på sig :). Men det är min åsikt och jag har inget emot de som gillar olika dieter förstås, var och en gör som de vill.
Trevligt med fika och träffa fina grannar.
Ha det bra! Kram Jennifer