söndag 21 oktober 2012

Att vara snäll
 
 
Jag är uppväxt med att man ska vara snäll, hjälpa andra, lyssna på andra, se andras behov och se till att människor runt omkring mår bra. Det är ett sätt som jag oftast trivs med, det är härligt att umgås med glada, pigga människor som trivs med livet. Det ger mig mycket glädje också. I bland kan jag dock känna en känsla av att vissa människor nästan äter upp mig. De tar mer enrgi än vad de ger. Min älskade dotter kan vara så i bland, det kan jag acceptera för hon är ett barn! Hon behöver vägledning och gränser, för att veta hur hon ska vara. Men att vuxna inte kan känna av var gränserna går, att man behöver sätta gänser för vuxna det har väldigt svårt att förstå:) Jag syftar inte på någon särskild person i min närhet, utan upplever bara att jag hamnar i situationer i bland, där jag upplever att jag är för snäll. Om man nu kan vara det, i min värld kan man inte det. Jag tycker alla ska kunna ta ansvar för sitt liv och sina handlingar och ge och ta i lagom doser:)
Det var några söndagstankar från mig. Jag visar några höstbilder i dag, det är så vackert ljus ute nu, har ni tänkt på det?
Kramar från Maria 

12 kommentarer:

Grodmamman sa...

Är också uppfostrad så och jag uppfostrar mina barn likadant. Gyllene regeln är inte helt fel, "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Har också människor omkring mig som stjäl energi, bl a vår dotter emellanåt och där har jag samma åsikt som du, men vuxna människor är värre. Jag tränar mig på att inte vara så snäll att jag blir överkörd.
Härliga bilder! Ska ge mig ut och springa nu innan det börjar regna igen.
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är bra och vara snäll, både för egen och andras skull. Energitjuvar är jobbigt, men svårt och ändra på ibland. Och jag håller med, det är ett fantastiskt ljus nu.
Kramar
AnnaMaria

mitt liv som jag sa...

Ja, jag kan känna igen mig i det du skriver. Jag tycker också att man inte borde kunna vara för snäll utan att alla själva ska känna att det finns en gräns och var den går. Och barnen tar ju såklart energi ifrån en ibland men då tänker jag på hur mycket de också ger =) och som du säger så får man försöka lära dem =). Ha en riktigt fin söndag! Kram Jennifer

Marie sa...

Den som är snäll måste också vara stark - de orden sa min mamma till mig i ett tal på min 25 års dag. De orden måste jag ta fram ofta, så visst ska vi vara snälla, men också mot oss själv och sätta gränser. Kram

Lyckoslanten sa...

När jag läser det där känner jag igen mig. Jag tror att man är här för att vara snäll, dela med sig och ge åt andra, men ibland måste man undvika dem som suger alldeles för mycket energi. ♥

A House With A View sa...

Jättefina bilder!! Nog förstår jag vad du menar, men vi kan aldrig göra om andra, bara lära oss att förhålla oss till dem vi har omkring oss som tär... Och det är när vi har förväntingar på andra som inte infrias som vi dräneras på energi...

Önskar dig en fin vecka!

Kraaaaaaaam aka

Dagar av lycka sa...

Jo, visst är det så att det är alldeles för lätt att vara FÖR snäll ibland och liksom göra våld på sig själv i vissa lägen.

Men en klok person sa till mig en gång att man faktiskt får "göra slut" med energitjuvar. Desstom får då de personerna chansen att gå vidare och kanske bli tvingade att skaffa nya relationer som förhoppningsvis blir mer konstruktiva. En winwin alltså ;)

tack för den rara kommentaren du lämnade hos oss. Dessutom gjorde ju det att jag hittade hit :)

Ha det fint!
/Anna

Min Skattkammare sa...

Vackra bilder till kloka tankar.
Det är underbart med snälla människor....det kan aldrig bli för snällt!
Jag vet vad du menar. Ju äldre jag blir desto mer förundrad blir jag över att det finns så många vuxna som är omedvetna om hur de krånglar till det för andra och tar onödig energi genom att inte visa finkänslighet och respekt.
Fast de flesta är snälla! :o)
Ha det så gott!
Kram Kicki

Blåbärs och smultronstället sa...

Underbara bilder Maria!
Jag tror också att jag egentligen är för snäll, men jag jobbar på att våga säga nej ibland. Det är svårt, energitjuvar finns det nog lite överallt. De får man försöka ha på lite avständ:-)
Ta hand om dig fina du!
Kram Susanne

Anonym sa...

Hej vännen! Har varit ute en sväng idag. Saknade dig! Har du möjlighet att gå någon morgon denna vecka? De vi framförallt ska vara snälla mot är ju oss själva, eller hur? Att gå en promenad med dig är energigivande! (för oss båda hoppas jag? :))
Kram från grannen

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Visst är det en bra egenskap att vara snäll allt.

Underbart ute nu.
Kram
Linda

Smultronlycka sa...

Hej vännen!

Fina tankar..
Jag hör ofta att jag är för snäll och att jag måste stå på mig.
Det är nog lättare att stå på sig sen man fått barn har jag märkt..
Oftast är det jobb det handlar om.
På jobbet kan man lätt bli överkörd..
Man får helt enkelt träna på att säga ifrån!
Men att vara snäll är en fin egenskap som jag tycker att man ska förmedla till sina barn!!

Nu är det en vecka kvar
(på söndag) till beräknad förlossning.
Jag känner mig rätt ok.
Fullt upp här hemma med 2 åringen så inte mycket vila :)

Ta hand om dig!
Kram kram