söndag 7 oktober 2012

Mormors rutor kan användas till mycket





Jag ha en granne som är väldigt pysslig och duktig. Hon virkar, stickar och syr så det står härliga till:) Nu har hon virkat fina armband och vår dotter Ida ville ju ha ett förstås. Hon virkar små mormors rutor och gör armband med en söt liten virkad knapp. Med lite övertalning kunde Ida tänka sig att följa med ut och visa upp sitt armband så de bilderna visar jag i dag. När jag får tid över i mitt liv då vill jag lära mig att virka, helst mormors rutor det går ju att göra så mycket fina saker av dem, hur svårt kan det va?!
Ha en fin söndag alla läsare!
Kramar från Maria

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Ska inte vara så svårt!:) Vill också virka sådana och nu har jag skrivit in i almanackan att jag ska köpa garn på fredag. Min mormor har virkat en ljuvlig filt i mormorsrutor som min enda tjejkusin fått och nu vill jag göra en liknande. Garnet hon använt finns bara i en viss affär och den var bara öppen torsdag och fredag.
Kalaset är idag och nu ska jag sätta igång och baka tårtan.
Kram

A House With A View sa...

Sööööööööööötaste tjejen i vackraste armbandet - perfekt kombo:) Visst vore det kul att kunna virka, skulle också vilja lära mig det:)

Ang. din fråga, klänningen finns nog inte längre kvar tyvärr. Kul att du gillade den:))

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Livet på Vestergård sa...

Så fint! Ja, någon gång ska jag också ta mig tid att lära mig virka mormorsrutor :) Min dotter har virkat en sån snygg filt av mormorsrutor.
Ha en fin fortsättning på söndagen! Kram Kicki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint armband, jättebra idé och göra det av mormorsrutor. Jag har också tänkt flera ggr att jag skulle virka, men det blir liksom aldrig av. Härliga höstbilder i ditt inlägg.
Varm kram
AnnaMaria

millandante sa...

Här är en till som övar på det där med virkning...;) Dottern lär mig:)

Superfint armband, och så fin tjej du har, du får tacka henne för fina bilder! Skulle själv kunna tänka mig ett sådant armband i svart och grått... tar hon beställningar grannen tro?

Ha en fin söndag!
Kram

millandante sa...

Jo, skulle ju säga det också att när man klickar på din länk från kommentaren du lämnat så kommer man inte fram, det står att din profil inte är tillgänglig... Jag vet ju var du bloggar så jag gick en annan väg, men jag tänker om du besöker nya bloggvänner... det är väl någon av alla miljoner inställningar "bara"..;)

Kram igen

Bea sa...

Hej vännen!
Åhh... så sött med lilla armbandet i mormorsrutor. Perfekt för söta tösen!
Jag håller på med en pläd i den virkningen, men det tar länge innan jag får den klar, det kommer så mycket annat trevligt däremellan :)
Varm kram /bea

Systrarna Hjertén sa...

Snyggt armband! Gillar nog det mer än alla plädar...

Härlig höstbild!
/Frida

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

LOTTAS HOME sa...

Sååå fint på din söta Ida!
Nej mormorsrutor är inte svårt, men beroendeframkallande hi, hi.
I den underbara boken Galen i garn finns beskrivning och härlig inspiration.
Ha en fin start på veckan!
Kram Lotta

mitt liv som jag sa...

Men du så fint armband, förstår att hon ville ha ett sådant.
NÄr jag var mammaledig så tänkte jag att jag skulle virka lite söta saker till småttingarna och tänkte att det är klart att jag kommer ihåg hur man gör, men ack så fel jag hade, jag kunde bara virka en lång orm :). Men det vore roligt att lära sig.
Fina höstbilder!
Hoppas att du får en riktigt bra vecka! Kramar Jennifer

LyckligaPraliner sa...

Hejsan hoppsan! :)

Jag pratade faktiskt precis idag med min arbetskompis om mormorsrutor. Jag vill lära mig det. Jag har så många planer om allt möjligt att det blir för fullt i huvudet. Kanske det bästa är att jag startar med något så att det får plats nya grejer i tankarna. Det sägs att det är lätt att virka dem men jag säger att för mig är det verkligen tillräckligt svårt :)

Nu är jag ledig i två dagar och jag jublar. Har jobbat helg och jag nästan sprang utför alla trappor till bilen. Wiiihoooo vad jag ska ha det gott när jag är ledig ;)

Hoppas att du också får en bra vecka!

Kram Ann-Louise

Älskade pion sa...

Jättesött armband,gillar.;)Ha en skön start på din vecka.Kram Ulrika

Lissboden sa...

Hej Maria!
Mormors rutor är jättefina och de är lätta att virka. Det kommer du snabbt att lära dig om du väl tar dig tid.
Ha det gott!
Kram/Maria