söndag 28 oktober 2012

En frostig morgon






I går kväll hade vi i kören en överraskningsfest för vår körledare, som snart fyller 50 år. Snacka om att hon blev förvånad när hon kom till festen och alla hennes vänner fanns på plats och fyllde kvällen med tal, sång, musik och många skratt:) Så i morse när jag vaknade  kände jag mig lite trött, men när jag tittade ut och möttes av sol och ett frostigt landskap blev jag genast piggare:) Jag tog med mig kameran ut och fotade några fina kort, som jag visar här på bloggen i dag. Annars har jag varit inne en del i dag, burit ut de sista möblerna från vardagsrummet och varit i stan och valt fina tapeter, så nu är det bara för målaren att börja på tisdag.
Må så gott alla läsare och ha en fin vecka!
Kramar från Maria

fredag 26 oktober 2012

Höstfint på trappan






Äntligen fredag och en helg hemma på landet. Vi ska bara vara hemma och jag tror att det ska bli skapligt väder. Jag vill ut i skogen och plocka kottar, mossa och granris och göra fint i blomlådor och krukor. Det är som balsam för själen och ger mig ny energi. I början av hösten pratade jag med en målare som ska måla taket och tapetsera vårt vardagsrum. Han skulle återkomma när han fick en lucka... I dag ringde han, de vill komma på tisdag! Jo så blir det, så min helg utomhus blir nog till viss del ändrad till att tömma vardagsrummet på möbler och prylar:) Därför köpte jag ett litet arrangemang tilll trappan i fall jag inte skulle hinna så mycket som jag vill. Det blev en liten färgklick och jag får jullängtan och mår bra:)
Ha en fin helg alla läsare!
Kramar från Maria

söndag 21 oktober 2012

Att vara snäll




 
 
Jag är uppväxt med att man ska vara snäll, hjälpa andra, lyssna på andra, se andras behov och se till att människor runt omkring mår bra. Det är ett sätt som jag oftast trivs med, det är härligt att umgås med glada, pigga människor som trivs med livet. Det ger mig mycket glädje också. I bland kan jag dock känna en känsla av att vissa människor nästan äter upp mig. De tar mer enrgi än vad de ger. Min älskade dotter kan vara så i bland, det kan jag acceptera för hon är ett barn! Hon behöver vägledning och gränser, för att veta hur hon ska vara. Men att vuxna inte kan känna av var gränserna går, att man behöver sätta gänser för vuxna det har väldigt svårt att förstå:) Jag syftar inte på någon särskild person i min närhet, utan upplever bara att jag hamnar i situationer i bland, där jag upplever att jag är för snäll. Om man nu kan vara det, i min värld kan man inte det. Jag tycker alla ska kunna ta ansvar för sitt liv och sina handlingar och ge och ta i lagom doser:)
Det var några söndagstankar från mig. Jag visar några höstbilder i dag, det är så vackert ljus ute nu, har ni tänkt på det?
Kramar från Maria 

lördag 13 oktober 2012

Kunde liksom inte hålla mig längre




I dag var jag och Ida och handlade på Ica. När vi kom till brödavdelningen kände jag doften av nybakade lussekatter... Eftersom jag älskar advent och jul så kunde jag liksom inte hålla mig längre....Jag köpte lussekatter, pepparkakor och åkte hem och bryggde kaffe. Sedan tände jag några ljus och njöt av ett riktigt gott fika! Det är möjligt att jag har dålig karaktär eller tar ut saker i förskott, men jag bryr mig faktiskt inte, jag njuter av livet här och nu:) Nu ska jag hämta Isak hos en kompis och eftersom han är lika galen i julfika som jag så har jag sparat lite till honom och ska bjuda honom när han kommer hem!  Bilderna är lånade från nätet.
Ha det gott alla läsare!
Stor kram från Maria

söndag 7 oktober 2012

Mormors rutor kan användas till mycket





Jag ha en granne som är väldigt pysslig och duktig. Hon virkar, stickar och syr så det står härliga till:) Nu har hon virkat fina armband och vår dotter Ida ville ju ha ett förstås. Hon virkar små mormors rutor och gör armband med en söt liten virkad knapp. Med lite övertalning kunde Ida tänka sig att följa med ut och visa upp sitt armband så de bilderna visar jag i dag. När jag får tid över i mitt liv då vill jag lära mig att virka, helst mormors rutor det går ju att göra så mycket fina saker av dem, hur svårt kan det va?!
Ha en fin söndag alla läsare!
Kramar från Maria