söndag 30 december 2012

Året som gått









Året 2012 har varit ett vanligt och ganska vardagligt år. I början av året började jag att jobba 10% mer och jag blev även arbetslagsledare på vår avdelning. Det innebär lite mer ansvar och lite mer jobb i huvudet:) Jag tycker det är roligt och utvecklande och jag har valt att lägga mer av min tid på jobbet. Därav så gjorde jag nog inte så mycket hemma i våras, vi besökte Parken Zoo i Eskilstuna i maj, men annars så njöt vi  nog mest av våren hemma. När sommaren kom åkte vi tillsammans med våra bästa vänner till Rättvik och firade midsommar. Vi hade härliga dagar med fint väder och midsommarfirande på ett traditionellt sätt som bara kan firas i Dalarna:) På semestern lyckades vi även att pricka in sommarens enda varma dagar med en liten resa till Öland tillsammans med barnen och min pappa. Det var underbart att äntligen få bada och kasta sig i vågorna! Den 30 september hände nog det allra största i år. Barnen fick sin första kusin och min mans bror och sambo fick en liten dotter. Hon är förstås det sötaste som skådats och i november åkte vi till Göteborg för att träffa henne. Vi passade även på att mysa på julmarknaden på Liseberg, när vi var där. Under hösten renoverade vi även vårt vardagsrum. Det blev vitt och ljust och det känns roligt att få lite nytt.
Vi har även under året tillbringat tid för våra intressen. Dottern har tillsammans med oss varit mycket i stallet. Sonen har varit på scoutläger och börjat spela innebandy. Min man åker en del motorcykel och jag motionerar med promenader och sjunger i min kör. Vi har haft några underbara konserter nu till jul och dessa lever jag länge på:)
Jag hoppas 2013 också blir ett bra år, några saker vet jag redan om... vi ska få en till kusin i februari och både mannen och jag fyller jämna år så det ska vi fira:)
Tack alla fina läsare för året som gått och jag önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kramar från Maria

torsdag 27 december 2012

Tid med vänner






Nu är julen slut för den här gången. Vi har haft mysiga dagar tillsammans med släkt och vänner. På julafton var vi med familjen på min sida och på juldagen firade vi med min mans släkt. I går var vi hos nära vänner och badade i deras vedeldade badtunna. Det var +40c i vattnet och barnen sprang ut och rullade sig i snön flera gånger, - inte varje dag man gör en snöängel i bikini som vår dotter sa:) I dag har jag fikat på stan med kompisar från skoltiden och nu i eftermiddag har jag varit ute och fotat:)
Det är väldigt mysigt att vara ledig och få tid att träffa nära och kära. Relationer är viktiga för mig och nog det som berikar mitt liv mest.
I dag visar jag några bilder från vår trädgård, äntligen en dag när det känns ljust och det är till och med lite sol!  
Ha det fortsatt gott!
Kramar från Maria

söndag 23 december 2012

God jul



Här hemma har vi haft en lugn dag, vi började med frukost och pulkaåkning hos bästa vännerna. Sedan har vi varit hemma, slagit in de sista julklapparna, gjort lite julgodis, lyssnat på julmusik och bara myst. Barnen väntar med spänning på morgondagen, själv gläds jag med dem, men tar det hela med ro:) 
Önskar er alla fina bloggläsare en riktigt härlig jul!
Kramar från Maria

söndag 16 december 2012

Piffar i vardagsrummet






Den här helgen har varit en lugn välbehövlig hemma helg! Vi har fixat en del hemma och vi börjar så smått komma i ordning i vardagsrummet. Jag skickade efter gardiner från Jotex, som kom i veckan så nu känns det mer ombonat med gardiner i fönstren. Vi vill ha det enkelt och inte så mycket möbler och saker så det känns bra att bo in sig i rummet innan man börjar inreda. Snart kommer julgranen in och då blir det mysigt ändå, fast inte allt är färdigt. Nu ska vi åka till stan och köpa en julklapp till lilla kusinen och gå en sväng på julmarknaden som är i vår hembygdsgård i dag:)
Ha en fin tredje advent alla fina läsare!
Kramar från Maria

onsdag 5 december 2012

Fint ljusfat från Mio





I dag är det snöstorm och jag är lite magsjuk, ingen bra kombination:) Jag lyckades i vilket fall skjutsa i väg mina barn till skolan och jag kom även hem igen. Nu sitter jag och väntar på att skolbussen ska kunna ta sig fram så att barnen också kommer hem igen. I väntan kurerar jag min onda mage och pyntar ett fat, som jag köpte på Mio häromdagen. Jag kände direkt, det här fatet är helt i min smak. Jag hade inte tänkt handla så mycket till hemmet nu när vi har renoverat, men i bland blir det så ändå:)
Ha det gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

söndag 2 december 2012

Underbara vinterdag






Visst är det härligt att det äntligen blev kallt och att det kom snö! Nu infinner sig verkligen den riktiga advents stämningen och det blir ljust och vackert ute. Barnen tycker också det är härligt, de sprang ut i går morse och tog fram pulkor, snowracer, tefat och gick ut i vår hage. Vi har en lagom stor backe i hagen, där de älskar att åka. När det började bita i kinderna kom de in och drack varm choklad och åt lussekatter, det är livskvalitet i vår familj! Sådana dagar älskar jag att bo på landet extra mycket, det är mysigt att leva nära naturen, rådjuren går och och betar bakom huset, fåglarna smaskar vid fågelmaten och när jag kommer ut är det helt lugnt och tyst. Jag gillar soliga vinterdagar, advent och jul så den här helgen har jag haft det extra bra:)
Ha en fin vecka alla läsare och kanske vi ses på Instagram...promenader på landet.
Kramar från Maria

lördag 1 december 2012

Julpyssel och egna julkort





Härom kvällen var jag och en vän på julpyssel kväll. Det var butiken medmera som i samarbete med svenska kyrkan hade anordnat kvällen. Vi startade med glögg, skinksmörgås och julmust. Därefter fick vi skapa fritt från ett stort långbord med material. Jag gjorde en ljuslykta av  gips och egna julkort. Det fanns oändligt med vackra papper, fin tejp, glitter, glitterlim så det var bara att låta fantasin flöda och ge och få inspiration från andra. När vi hade tid fick vi ta en paus och dricka kaffe och äta peppakakskolor. Kvällen fylldes snabbt med många fina alster, trevlig gemenskap och energi, för jag kände mig verkligen påfylld när jag kom hem!
Jag visar några av julkorten i dag.
Ha det bättre än bäst alla läsare ( som min fina son skulle ha sagt)
Kramar från Maria