söndag 15 december 2013

Att lägga energi på rätt saker


 Jag funderar en del över livet och hur jag behöver tänka för att må så bra som möjligt. Det är inte så att jag mår dåligt över något särskilt, men jag känner att jag har mycket omkring mig och behöver tänka mig för när det gäller stress, hur jag tänker och hur jag prioriterar vad jag vill göra.


Något jag funderar mycket över är energi och ork. När jag var yngre hade jag hur mycket energi som helst till och med överenergi i bland:) Nu låter det som jag är över 80 år, men jag är bara 40:)  Det känns viktigt att tänka sig för innan man reagerar på saker och acceptera saker som inte går att förändra, att tänka positivt och gott om andra, att umgås med människor som ger energi och ha en balans mellan aktivitet och vila.


I bland när jag är för trött har jag lätt för att oroa mig för saker. Egentligen är det lite underligt, för de personer som jag har mest i min närhet min man Benny, mina föräldrar och min bästa vän Lotta är inte några oroliga själar utan tvärtom:) Mina föräldrar de tror alltid att allt kommer gå bra och Benny och Lotta de ser alla problem som roliga små utmaningar i livet:) 


Jag får försöka att leva efter mitt motto, att allt ordnar sig. Så länge vi lever och är friska finns det egentligen inte så mycket att haka upp sig på. Det försöker jag att leva efter så gott det går:)
Må så gott alla fina läsare och ha det så bra i julstöket:)
Kramar från Maria

15 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Du har så rätt!! Jättehimla rätt! Jag måste också tänka mig för och prioritera för annars orkar jag inte. Har ett jobb som ofta tröttar ut mig ganska mycket (har jag insett)så orken utanför jobbet måste tänkas igenom. Jag menar, jag vill orka med bättre när jag är ledig. Att jag blir trött av att arbeta går inte göra så mycket åt. Men om jag tänker mig för vad jag gör så orkar jag med allt mycket bättre. Bra skrivet Maria! :)

Ja och prova turkisk peppar i knäcken. Gott!

Kram Ann-Louise

Solstrimmor sa...

Du är så lyhörd för ditt eget jag och dina behov så du behöver inte oroa dig... du är på rätt väg och inser hur viktigt det är att lyssna till sig själv... också! Dessutom har du det så vackert runt dig. Njut av din tillvaro och tiden när barnen är "små"... den kommer inte tillbaka!

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra och fundera på det här med stress, annars är det lätt och bara köra på. Du har en fin familj och jättefin väninna.
Kramar/AM

A House With A View sa...

Tänkvärt inlägg! Och så klokt tänkt. Det gäller att sondera terrängen och slopa allt som stjäl energi och istället satsa på sådant som ger positiv input! Fina bilder också!

Många kramizar aka

Smultron på ett strå sa...

viktiga tankar! Det gäller verkligen att välja vad man vill lägga sin energi på, men det är inte alltid så lätt. Tack snälla du för inlägget hos mej, jag blev väldigt glad för det! //kram maria

Lissboden sa...

Hej Maria!
Otroligt bra tankar och ord om livets allvar. Du gör klokt i att försöka tänka att det mest ordnar sig för det gör det ju på något sätt. Sedan min svägerska gick bort för snart två år sedan försöker jag tänka så mer och mer.
Jag håller på att stressa ihjäl mig med allt kring Lissboden, bloggen, Instagram och Facebook för tillfället men snart måste jag lugna ner mig.
Nu försöker vi njuta av julen och samvaron med våra nära och kära så ordnar sig det mesta och som du säger, huvudsaken är att vi är friska:)
Kram från Maria

HjärtatsVitaHem sa...

Vilket tänkvärt inlägg!
Fina julfoton! :)

Kram Jenny

Edith och jag sa...

Vilka kloka ord! Känner igen mig själv i det du skriver. Jag har lyckats jobba bort det mesta av mina orostankar men visst händer det att jag faller tillbaka i gamla mönster och då är det bara att ta nya tag igen.
Kram Maria

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Du tänker helt rätt. Solla bort dina energitjuvar och lev här och nu. Din fina familj och dina vänner.
Försök tänk som du säger ...att allt ordnar sig och det gör det. Jag vet hur du känner för där har jag också varit en gång eller flera ggr förresten. Ha det nu så härligt och stanna upp och andas. Kram från Maria

Smultronlycka sa...

Hej vännen!

Så bra skrivet av dig!
Det är så mycket stress i dagens samhälle..
Det gäller att prioritera och att släppa lite på kraven..
Jag var nära att gå in i väggen av ett jobb så jag vet hur lätt det är att bli dränerad, likgiltig och må dåligt..
När jag slutade att reagera på det fina i livet t ex att känna nåt när jag tittade på solnedgången
förstod jag att det stod illa till med mig..
Att säga upp mig och välja hälsan och välmåendet var det bästa jag gjort!!(förutom att föda mina 2 pojkar då..)

Ta hand om dig och ha en jättefin jul med dina nära och kära!
Kram kram

mitt liv som jag sa...

Så klokt skrivet av dig! Jag kan känna igen mig in mycket av det. Den där stressen är farlig och det gäller att inte låta den ta överhand.

Nu önskar jag dig och de dina en riktigt God Jul! Kram Jennifer

Solglitter sa...

Önskar en riktigt God och Fröjdefull Jul ♥

Julkram från Lollo

STENLYCKA sa...

En underbar GOD JUL önskar jag dig.
Ta hand om dig och dina kära!
Julkramar i massor från Raina

♥ Fyra årstider sa...

Du min fina vän, vad vore jag utan dig!! Love you.

Kram Lotta

Linda N sa...

Jag känner igen det du skriver och jag tror jag förstår vad du menar. Kram.