torsdag 28 mars 2013

Färg i påsk


Så blev det påsk och några extra dagar ledigt. Här har sonen feber så jag är hemma även idag, men han är på bättringsvägen så vi hoppas vi kommer i väg till Örebro. Vi har bokat en hotell övernattning och barnen har önskar bad i Gustavsvik som påsk present så det kör vi på:)


För mig är påsken en skön och kravlös högtid, en helg att umgås med familj och vänner, äta lite gott och vara ute och förhoppningsvis få lite sol på näsan:)



Jag har köpt lite nytt påskpynt på Åhlens, för mig är påsk färg. Jag köpte ju svarta påskägg  för ett tag sedan men de är i garderoben! Jag vill ha ljus och färg så jag känner ända in i hjärtat att det är vår:)


Önskar er alla fina läsare en riktigt skön påskhelg!
Kramar från Maria

lördag 23 mars 2013

En riktigt mysig lördag


Efter att ha druckit mitt morgonkaffe så åkte jag in till stan för att träffa en god vän, vi hade bestämt motionsrunda i spåret, lunch och shopping på stan. Det blev en härlig promenad i strålande sol och fullt av motionärer i spåret. Efter den rundan kändes det bra att äta hälsolunch på restaurangen Hälso freak. Det var lite komiskt att det stod i menyn hur många kalorier de olika rätterna innehöll....Jag beställde Mango kyckling 382 kcal:) När vi satt och åt på restaurangen bröt plötsligt en dunder förkylning ut på mig,,, jag nös typ 30 gånger och snöt mig i ett kör. Det blev för mycket för kärleksparet som satt bredvid  så de bytte plats:)


De blev inte så mycket shopping i dag, för vi pratar hela tiden och hinner inte se så mycket, men några vår blommor till köksbordet blev det i alla fall:)
När jag kom hem så stod vår fina 11-åriga son och gräddade våfflor till hela familjen. Det blev en bra avslutning på en mysig dag. Ikväll ska jag bara snyta mig, kurera min förkylning och dricka varmt te, så jag är bättre i morgon!


Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria




tisdag 19 mars 2013

Nya påskägg



Här om dagen var jag i Linköping och köpte nya påskägg i växthuset i trädgårdsföreningen, där finns verkligen mycket fint pynt men även många fina blommor, krukor och plantor. Jag fick vårkänslor och påsklängtan direkt:)


När jag kom hem plockade jag körsbärskvistar och hängde mina ägg i. Jag köpte både gula och några svarta som jag tyckte var fina.



Förra året hade jag rosa och vita ägg, men de har jag jag gett till min mamma i år. Hon brukade alltid ta in körsbärskvistar när hon var frisk, så gissa om hon blev glad när jag kom upp med dem till henne i dag! 
Må så gott alla fina läsare och tack för alla fina  kommentarer i förra inlägget, de värmer mitt hjärta:)
Kramar från Maria

söndag 10 mars 2013

När livet sätts i gungning


I bland utsätter vi oss för saker eller att det händer saker som vi inte kan råda över, som gör att vi sätts lite i gungning. Det händer saker som vi inte har kontroll över och som väcker många tankar och känslor. Så känns det för mig nu, det är mycket på gång och jag känner att det är skönt att ha vissa stabila punkter i vardagen som jobbet och hemmet.


 Det här är något jag själv har startat, men som var oundvikligt. En sak som måste göras för att alla i familjen ska må bra, men det väckte mer känslor och tankar än vad jag kunnat föreställa mig och jag hoppas kunna få det stöd jag behöver. Den här veckan blir en mycket tuff och intensiv vecka, men förhoppningsvis kommer den leda till något gott.


 I dag ska jag vara hemma i solen och  fylla på med energi. Jag är inte redo att skriva vad det är än, men det kanske kommer:)


Tack för att ni finns alla fina läsare!
Kramar från Maria

torsdag 7 mars 2013

Vårpynt


Nu när ljuset har kommit tillbaka och det äntligen börjar bli vår blir jag så sugen på att göra om inne. Jag menar inte renovera utan köpa nya blommor, byta gardiner och dukar och få lite fräscht och nytt. I går köpte jag en söt Pärlhyacint till köksbordet, den piffar upp där:)


Det behöver oftast inte vara så mycket utan det räcker med en liten detalj, för att rummet ska kännas lite mysigare, nya blommor gör mycket:)


Jag köpte även en ny krans till ytterdörren. Den var lite söt med fågelbon och ägg så den passar ju även till påsk!



Det blev ett materiellt inlägg från mig i dag. Det är ju inte riktigt jag men i bland piggar det faktiskt upp med lite nytt pynt, fast jag oftast finner mer lycka i upplevelser och relationer. Jag är ingen vintermänniska så jag har väntat länge på våren och gör allt för att den ska kännas lite närmare:)
Må så gott alla fina läsare! 
Kramar från Maria



söndag 3 mars 2013

Varm i hjärtat



Visst är det alltid något speciellt när ett barn föds, att det i de flesta fall fungerar som det är tänkt och att kommer ut en egen liten person:)


 Jag blev faster på Alla hjärtans dag, min bror och hans sambo fick sitt första barn en liten Wilma. I går fick vi träffa henne, gosa med henne, hålla henne och titta på henne.


 Det känns extra speciellt när ens eget syskon får barn tycker jag och jag skulle kunna sitta och titta på henne hur länge som helst:) För fast hon bara är 17 dagar så var hon så pigg och tittade länge på oss med sina stora blå ögon och viftade med både armar och ben:)


Det värmde gott i ett faster hjärta och Isak och Ida tyckte också det var mysigt att få träffa sin lilla kusin. 


Livet är härligt med alla små glädjeämnen som finns:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

fredag 1 mars 2013

Lantliv


I dag slutade jag efter lunch så jag och dottern fick en härlig eftermiddag hemma. Vi hade bjudit hem vår granne och hennes dotter på lite fika och vi passade även på att låta döttrarna rida på en ponny som bor i närheten.


 Vi fick ännu en dag med sol och det var så härligt för tjejerna att få rida i snön och känna solen värma i ansiktet. Det var helt tyst, bara fåglarna som kvittrade och hästhovar som klapprade, gissa om jag kände livskvalitet och harmoni:)


Jag älskar verkligen livet på landet och att vara ute. Det ger mig ny energi, glädje och lycka:)
 Jag behöver lugnet som finns i naturen, vackra vyer och frisk luft, för att må bra. Det är nog viktigt att hitta sin egen väg till åter hämtning och lantliv passar mig!


Önskar er alla en riktigt fin helg!
Kramar från Maria