måndag 22 september 2014

Må bra stunder


I dag skriver jag om må bra stunder, om vikten av att hitta stunder i vardagen där man stannar upp och verkligen gör något man tycker om. Må bra stunder är avkopplande, ger energi och fyller på med positivitet och styrka.


För mig finns det två sorters må bra stunder, den ena är lätt att ta till och fyller på en kort stund. Den kommer ofta utifrån och kan vara att köpa en ny tröja, ha ett nystädad hem,  få många likes eller fina kommentarer på FB eller göra något för att få beundran av någon annan. När man behöver bekräftelsen från andra blir det sårbart och man behöver jaga något nytt hela tiden. Dessa stunder försöker jag att inte vara beroende av, det är klart att jag blir glad om jag hittar en ny snygg tröja och om någon annan tycker den är fin, men jag försöker att  hitta andra saker som ger mer bestående lycka.


De andra må bra stunderna är inte beroende av någon annan,(men kan vara tillsammans med andra) kostar oftast ingenting och ger energi och glädje under en längre tid. För mig kan det vara att sitta i solen på altanen och dricka en kopp kaffe, springa min runda i skogen, titta på min dotter när hon rider en bra lektion på sin favorithäst, sjunga underbara sånger i kören eller som i dag få en lång sammanhängande pratstund med min mamma. Som de flesta redan vet så fick min mamma en stroke för 5 år sedan och detta har påverkat hennes tal väldigt mycket. Vissa dagar hör jag nästan ingenting vad hon säger och jag får ställa ja och nej frågor, för att vi ska kunna kommunicera. Men ibland som i dag när hon är pigg och det är lugnt runtomkring så kunde vi prata i 1 1/2 timme och jag hör allt vad hon säger! Så gissa om det var mycket som det skulle pratas om i dag:)
Den må bra stunden lever jag på väldigt länge och blir varm i hjärtat när jag tänker på.
Jag dömer ingen, alla måste hitta sin egen väg till välmående, men jag tror det är viktigt att stanna upp i bland och fundera över vad mår just jag bra av?!


Detta var några vardagstankar från mig, som väcktes av mitt samtal med mamma i dag:)
Ha en fin vecka alla läsare!
 Kram från Maria

6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Klok du är! Visst är det så att vi är olika, men jag tror också att man måste hitta stunder och saker man mår bra av som inte är beroende av andra. Vi är nog rätt lika i det där, för jag skulle kunna räkna upp ungefär samma saker som får mig att må bra. Jag skulle dock ha te i min kopp istället för kaffe...
Kram

Livet på Vestergård sa...

Ja visst är det så! Man får se till så att man tar de där stunderna fastän schemat är nästan fullt.
Ha en fin fortsättning på veckan !

Hanna sa...

ha en fin helg
Hanna

a kitchen in the country sa...

Så fint och klokt du skriver om dina må bra stunder kära Maria. De där stunderna som är så viktiga för att vi ska må bra och känna tillfredsställelse med livet.

Jag hoppa satt du tankar mycket kraft ur dina må bra stunder och njuter av den finaste av höstar. Ta hand om dig.♥

Kram

Villa Carl Larsson sa...

Hej! Så viktiga saker du skriver om och så sant. Det gäller att hitta inre lycka som består och som inte kommer från ytliga ting. Även om det kan göra en lycklig på sätt och vis tillfälligt. I själva verket har det ingen betydelse när det väl gäller. Om man skulle bli sjuk är den enda betydelsen att få bli frisk och att få ha sina nära och kära omkring sig. Vänner och familj som gör en lycklig ända in i själen.

Kram Josefin

HjärtatsVitaHem sa...

Roligt att läsa det du skriver! Är ju viktiga saker du skriver om! :)

Ha nu en riktigt bra dag!
Kram Jenny