söndag 26 januari 2014

Planera roliga saker


Egentligen är jag inte så mycket för att planera, jag försöker leva i nuet och njuta av det som är här nu. Men i bland måste man ju blicka framåt och planera in saker, för att det ska hända något extra roligt som man kan
 längta till. 



Just nu planerar jag inför Idas 10-årsdag och min pappas 70-årsdag, som är i mars. Jag vill överraska honom och ge honom en riktigt minnesvärd dag, för han hjälper oss så otroligt mycket med barnen i vardagen så jag vill verkligen fira honom.


En annan dröm jag har är att ta med min mamma till Svärdsjö i Dalarna, där vi tidigare har bott. Det kräver planering i minsta detalj, för min mamma är efter sin stroke rullstolsburen och behöver hjälp av både hemtjänst och hemsjukvård. Den resan tänker jag att vi ska genomföra i sommar så jag har ju tid på mig att fixa:)
Jag har ju som nyårslöfte att gå från tanke till handling så det är bäst jag sätter fart:)
Må så gott alla läsare!
 Kramar från Maria

lördag 18 januari 2014

Att njuta av det lilla


Så har det nya året börjat och det känns som det rullade i gång med full fart:) Det har inte hänt något särskilt, men vi har nog en ganska intensiv vardag i vår familj. Min man reser mycket i jobbet så vi är ofta själva i veckorna, barnen har många fritidsaktiviteter och läxor, jag vill promenera, sjunga och jobbar ganska mycket. Jag får en del hjälp av både min pappa och mina svärföräldrar, så det är jag tacksam för.


Vår dotter är 10 år och har ju högfungerande autism och det tar en del energi från mig. Hon är intelligent, klok och självständig så hon behöver ingen hjälp med läxläsning eller annat vardagsbestyr, men hon trivs inte alltid i skolan och behöver hjälp med att bearbeta händelser, känslor och tolka sin vardag och sina relationer. Hon är ganska intensiv i sitt sätt och pendlar väldigt mellan glädje och sorg så det är många känslor på en dag:)


Då känns det extra viktigt att stanna upp i vardagen och njuta av alla små guldkorn som finns, att göra saker som ger energi. I går var jag hos min bästa vän Lotta och drack te. Det ger energi, hon fullkomligt sprudlar av positivt tänkande och energi så det var en trevlig eftermiddag:)


För mig behöver det inte vara så stora saker som ger ny energi. I dag räckte det att åka till torget och köpa en av mina favoritbuketter, Tulpaner och Videung. Jag får energi av att vara hemma på landet, njuta av fåglarna runt fågelbordet, gå en promenad, fota vackra miljöer, dricka kaffe i soffan, vara med vänner och ha en ganska lugnt tempo på helgen. 
Vad får ni läsare energi av?
Må så gott kramar från Maria