söndag 17 maj 2009

Söndagsfiske
I dag har dottern och jag varit hos mina föräldrar och fiskat. Jag gillar fiske det är så lugnt och rogivande att sitta vid vattnet och titta på flötet. Dottern var däremot inte så lugn hon frågade efter 5 sekunder, får vi aldrig någon fisk??! Jo, lugn du får ha lite tålamod svarade jag. Tålamod?? Det vet jag inte ens vad det är för något... svarar dottern. Vi fick till sist 2 Mörtar och 1 Abborre, men de släppte vi i sjön igen. Som tur var kom min bror en sväng och hjälpte oss med fisken, för det är det enda negativa med fiske, när man får napp......!! Ha det bra alla och KRAM!

16 kommentarer:

Kärrans blogg sa...

Vad mysigt att fiska med barnen. Det blir minnen för livet.
Kram från Kerstin

Uttan sa...

Ha ha.....ja Du visst jag tycker också det är kul att fiska men, att få napp och ta reda på den är mindre kul.När jag var liten fiskade jag utan krok.Jag ville inte ha fisk.
Så kom jag på att binda på bröd på linan och mata dem i stället och det var mycket roligare och se när de kom och åt.

Kram!

Lantliv sa...

Vi blir med hund på onsdag! Stackars katter!

STENLYCKA sa...

Härligt att få meta. Jag har samma problem som du om man får napp, måste ha hjälp.
Ha en bra kortvecka!
KRAM

Sjabbig men chic sa...

Jag älskar också att fiska. Både sommar och vinter. Fabbe har fiskat väldigt mycket men nu tar fotbollen nästan all tid. Men han hade minsann tålamod. Han har stått kvällar och nätter igenom och ibland har vi fått tvinga honom att ta en paus för att äta och kanske sova en timme.

Kram Lisa

Vita små hjärtan sa...

Vad mysigt ni haft det!! Kram

Skimrande kristaller sa...

Åhh.. så rogivande det där ser ut!! Härligt. Ha det så gott. Kram Lenita

Vita drömmar och choklad sa...

Så mysigt det ser ut. Själv får jag ALDRIG någon fisk. Inte ens en liten till katterna! Ha det gott!
Kram Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är allt mysigt och fiska. Och abborre är inte dumt, svårt och få upp dom bara. Och jag tycker det värsta är och få på masken..huu.
Många fina foton har du i äldre inlägg, jag rullade ner en bit.
Kram till dig
AnnaMaria

plingan sa...

Det där är något vi måste hinna med i sommar. Jag tycker också att det är rogivande och mysigt att meta och bara titta ut över vattnet.
Tack för din snälla kommentar hos mig, jag blir sååå glad :)!

Huset vid ån sa...

Tack för titten hos mig...Hoppas allt är bra med dig! Vilka härliga bilder du visar....Men själv känner jag igen mig i din dotter! Jag har väldigt svårt att "sitta o vänta på napp" Däremot min sambo F är ju en riktig storfiskare. Han är ju ute flera gånger i veckan...Jag har ett inlägg när han fiskar Lax på vänern som är fint! Må så gott! Kram Therese

Bea sa...

Vilken avkoppling att få sitta med ett metspö i handen och bara njuta av stunden och spänningen, men förstås att ta lös fisken ifall det nappar, är lite knepigt, den sticks och sprätter osv ...!!
Hoppas du får en fin vecka! /Bea

Hemma på Landet sa...

Vad mysigt. Koblajan älskar också att fiska. Det är bara det att det är mamma som måste fixa den från kroken och vidare till matdags.:-) Kramis

anne sa...

Grattis på bröllopsdagen lite i efterskott :)

Vad mysigt att sitta och fiska i lugn och ro, men jag håller med dig, det värsta är när man får napp!!

Fina bilder i ett tidigare inlägg på ängar med maskrosor - jag tycker också att dte är fint med det gula mot det gröna och blå, jag har också ett gäng i gräsmattan, men de får vara. Efter att ha sett min mormor slita med dem år efter år har jag insett att man inte kan vinna över dem :)

Kram Anne

Vardagens guldkorn sa...

Ni verkar ha haft en mysig stund tillsammans! Ha en skön vecka!
Kram Linda

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Våra barn tjatade i helgen att vi skulle fiska..jag tänkte nog att det klarar jag inte av..när man får napp..men attan de borde man lära sig.
Älskar ditt fiskeställe..andas sommar och barnminne.
Kram Lotta